21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Viimeisen viheriön draamaa seurajoukkueiden SM-kilpailuissa Kytäjällä

Espoo Ringside Golfissa kilpagolf on isossa roolissa, ja torstaina siitä tuli yksi palkinto.

Draamaan kaari oli upea, kun miesten seurajoukkueiden SM-kulta ratkaistiin. Kytäjä Golfin North West -kentällä pelatun kilpailun kultakamppailu oli Pickala Golf Clubin ja Espoo Ringside Golfin tiukkaa vääntöä, jossa mentiin tasatahtia aina päätösrei’ille asti.

Pickalan pelaajista ensimmäisenä pelannut Otto Vanhatalo teki viimeiselle reiälle bogin, ja saman kohtalon koki Pickalan kolmantena pelaajana pelannut Jaapo Jämsä. Tämä avasi Ringsidelle oven, eivätkä he jättäneet sitä käyttämättä.

Kilpailun viimeisessä ryhmässä pelannut Ringsiden Tommy Gulin toimi voiton sinetöijänä, kun hän upotti reilun parimetrisen par-puttinsa. Hetkeä aiemmin Pickalan Tyko Tuohimaan birdie-yritys oli päätynyt reiän reunalle.

Ringside Golfin voittotulos oli -26, Pickala jäi heistä lyönnin päähän. Pronssia voitti Suur-Helsingin Golf tuloksella -19.

Voittoputin upottanut Gulin ei tiennyt tilannetta viimeiselle reiälle tullessa, mutta putti upposi silti varmasti keskelle reikää.

”Olin totta kai häkeltynyt, kun jengiä alkoi loikkia niskaan”, tyyni voittaja naureskeli onnittelemaan tulleita seurakavereitaan.

Ringside Golfin joukkueen kapteenina toiminut Nikke Tyry kertoi palkintopuheessa seuran olevan erittäin kilpagolfmyönteinen, ja seurajoukkueiden Suomen mestaruutta arvostetaan korkealle espoolaisseurassa.

Kultamitalistijoukkueessa pelasivat Gulinin ja Tyryn lisäksi Jussi Sahravuo, Joonas Hinkkanen ja Antti Vahvaselkä.

Pickalan Elina Saksa ja Fanni Grönlund iloitsivat SM-kullasta. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten kilpailussa ei nähty torstaina ihmenousuja, vaan avauspäivän jälkeen kärjessä ollut Pickala Golf Clubin joukkue piti paikkansa ja pokkasi Suomen mestaruuden. Joukkueen muodostivat Elina Saksa ja Fanni Grönlund. Voittotulos oli -1.

Saksa kertoi, että he olivat Grönlundin kanssa luoneet varsin toimivan taktiikan kilpailujen ratkaisupäivälle.

”Sovimme, että tänään ei tarvitse tehdä mitään ihmeellistä. Riittää, kun pitää pallon pelissä ja välttelee isoja virheitä. Siinä onnistuimme”, Saksa totesi.

Ensi viikolla kotikentällään Ladies European Tourilla pelaavat Saksa ja Grönlund olivat sitä mieltä, että voittoon päättynyt viikko oli hyvää treeniä ensi viikon kilpailuun, vaikka kentät ovatkin erilaisia.

”Tämä oli henkisesti hyvää valmistautumista ensi viikkoon. Ja voitto on aina voitto”, Grönlund sanoi iloisesti.

Naisten sarjassa hopealle sijoittui Suur-Helsingin Golf (+1) ja pronssille Tammer-Golf (+15).

Lue seuraavaksi: LET:n kotikisaan valmistautuva kaksikko johdatti Pickalan karkumatkalle seurajoukkueiden SM-kisojen avauspäivänä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje