21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

LET:n kotikisaan valmistautuva kaksikko johdatti Pickalan karkumatkalle seurajoukkueiden SM-kisojen avauspäivänä

Elina Saksa ja Fanni Grönlund tuulettivat eagle-putin onnistumista. Kuva: Juha Hakulinen

Miesten kilpailussa kärkipaikasta on tiukempi kilpailu, eivätkä takaa-ajajatkaan ole kovin kaukana.

Elina Saksan ja Fanni Grönlundin muodostama Pickala Golf Clubin joukkue oli kovassa iskussa seurajoukkueiden SM-kilpailujen avauspäivänä. Aamun foursomen tulos +2 riitti jaettuun kärkitilaan, mutta iltapäivällä ensi viikon Ladies European Tour -kilpailussa Pickalassa pelaava kaksikko löi kaasun pohjaan. He pelasivat fourballissa tuloksen 62, joka siivitti heidät avauspäivän jälkeen kuuden lyönnin johtoon.

Iltapäivän fourball oli Saksalta ja Grönlundilta paikoitellen hurjaa putti-ilotulitusta, jossa jokainen putti upposi kauempaakin.

”Vähän tahmaisen alun jälkeen Elina upotti reilun kymmenmetrisen putin seiskareiällä. Seuraavalla minä upotin jonkun melkein 15-metrisen eaglen. Ja sitten päästiin meidän ysiväylälle, ja siinäkin upotin sellaisen kymmenmetrisen birdien”, Grönlund kertasi epäuskoisena kaksikon puttishow’ta.

”Sen jälkeen aloimme lyömään paremmin ja teimme muutaman helpomman birdien takaysille.”

Saksa ja Grönlund saivat Pickalan villit kortit ensi viikon LET-kotikilpailuun, ja molemmat odottavat innolla LET-kokemusta. Täksi kaudeksi Aura Golfista Pickalaan siirtynyt Saksa kertoi, että he olivat tällä viikolla käyneet pelaamassa kisakenttänä toimivan Pickalan Park-kentän yhdessä.

”Olemme muutenkin olleet tässä yhteyksissä. Ja todettiin tässä päivän mittaan, että tämä oli tosi kiva mutta rankka kisapäivä yhdessä”, Saksa kertoi kaksikon ystävyydestä.

Naisten sarjassa toisena oleva Suur-Helsingin Golfin joukkue on avauspäivän jälkeen tuloksessa -2. Koskigolfin (+1) joukkue on kolmantena.

Miesten sarjassa kärkipaikalle oli enemmän tungosta kuin naisten puolella. Keskiviikon päätteeksi kilpailun kärkipaikan jakavat Pickala Golf Club ja Espoo Ringside Golf tuloksessa -16. Kolmatta sijaa puolestaan jakavat Kytäjä Golf ja Nurmijärven Golfkerho (-12).

Kyllä minä olen ihan paistunut ja valmis.

Ringsiden joukkueessa avauspäivänä pelanneet Nikke Tyry, Jussi Sahravuo, Antti Vahvaselkä, Joonas Hinkkanen ja Tommy Gulin olivat paahtavan päivän jälkeen Kytäjä Golfin klubitalon terassilla toipumassa päivän rasituksista.

Sahravuo kertoi päivän kulusta ensimmäisenä.

”Alussa oli hetket, että olisi voinut lähteä sekoilemaan, mutta saatiin tehtyä hyvä bogi. Sen jälkeen oli hyvä rundi”, Sahravuo paketoi aamupäivän pelit.

Aamulla Tyryn ja iltapäivällä Gulinin parina pelannut Hinkkanen totesi päivän sujuneen hyvin, mutta helpolla jaettu kärkipaikka ei irronnut.

”Kyllä minä olen ihan paistunut ja valmis. Caddiet olivat isossa roolissa, ne jeesasivat ihan älyttömästi”, Hinkkanen kiitteli.

Pickalan suunnalta kärkipaikkaa kommentoitiin Jesse Waaralinnan ja Otto Vanhatalon suilla.

”Oli aika rankka setti. Kyllä sen tuossa toisen rundin loppupuolella huomasi, että alkoi olla väsynyttä menoa”, kaksikko myönsi.

Seurajoukkueiden SM-kilpailut huipentuvat torstaina, jolloin pelataan henkilökohtaiset lyöntipelit.

Lue seuraavaksi: Junioreista ammattilaisviheriöille ja takaisin – alle kahdessa kuukaudessa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje