Järisyttävän ylivoimainen Linn Grant teki Ruotsin turnauksessa huippugolfin historiaa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Järisyttävän ylivoimainen Linn Grant teki Ruotsin turnauksessa huippugolfin historiaa

Linn Grant kiiruhti viimeisen putin jälkeen halaamaan caddienaan toiminutta poikaystäväänsä Pontus Samuelssonia. Kuva: Getty Images

Sähköisesti päätöskierroksen aloittaneen Noora Komulaisen kiri tyssäsi päivän edetessä.

Linn Grant teki sunnuntaina Ruotsin Tylösandissa huippugolfin historiaa otettuaan ensimmäisenä naisena voiton DP World Tourin kilpailussa. Hän oli suurilukuisen kotiyleisönsä edessä järisyttävän ylivoimainen, sillä Skotlannin Marc Warren ja toinen ruotsalainen, Henrik Stenson jäivät myös Ladies European Tourin ohjelmaan kuuluneessa Scandinavian Mixed -turnauksessa peräti yhdeksän lyönnin päähän.

Päivän kovimman tuloksen, 64, pelannut Grant ei antanut sunnuntaina lähimmille uhkaajilleen pieniäkään mahdollisuuksia. Kahden lyönnin johtoasemasta startannut helsingborgilaistaustainen pelaaja painoi heti kierroksen alussa kaasu pohjassa tehtaillen kuuden ensimmäisen reiän aikana viisi birdieä. Pelin helpolta näyttämään saanut Grant teki takaysin alkupuolella kolme birdieä lisää, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyksiä.

”Ihan mahtavaa. Tämä kaikki kotimaisemissa ja kotiyleisön edessä, perhe katsomassa ja poikaystävä caddiena. Aivan mieletöntä, olen niin ylpeä itsestäni”, vajaan 320 000 euron palkintosekin ansainnut Grant sanoi.

Hän toivoi haastattelussa, että naisten golf saisi lisää huomiota ja että yhä useammat sponsorit kiinnostuisivat Ladies European Tourista.

”Toivottavasti tämä saavutus auttaa osaltaan pönkittämään naisten golfia.”

Grantin otteita ilmensi pitkin turnausta varmuus. Jatkokierrokset ilman bogeja pelannut Arizona State -yliopiston golfjoukkueen entinen pelaaja oli myös poikkeuksellisen tehokas, sillä hänelle kirjattiin kaikkiaan 26 birdieä ja yksi eagle.

Kun kovan lopputuloksen, 264 (-24), pelanneelta Grantilta kysyttiin, halusiko hän nimenomaan voittaa miehet tällä viikolla, hän vastasi: ”Takuulla, sehän oli kaikkein tärkein asia. Koko viikon oli sellainen tunne kuin tytöt vastaan pojat”.

Voitto oli viime elokuussa ammattilaiseksi ryhtyneelle Grantille, 22, jo kauden kolmas Ladies European Tourilla. Ensimmäinen ammattilaisvoitto tuli syksyllä 2021 LET Access Series -kiertueella. Hän tukevoitti kakkostilaansa LET:n kokonaiskilpailussa, jossa ruotsalaisilla on kolmoisjohto. Kärjessä on tällä viikolla karsiutunut Maja Stark, jolla on niin ikään kolme voittoa.

Komulaisen terä tylsyi

Noora Komulaisen (-4) tyylikäs alku ei kantanut loppuun saakka päätöskierroksella, johon hän käytti 72 lyöntiä. Komulainen kuitenkin nousi tuloslistalla kymmenen pykälää, jaetulle 37 sijalle.

Täällä oli tosi kiva pelata, hieno tapahtuma.

Hän aloitti sunnuntain kierroksen sarjalla: birdie-birdie-eagle-par-birdie ollen päiväänsä viiden reiän jälkeen jo viisi alle. Komulainen nosti asemiaan tuntuvasti kiivettyään tuossa vaiheessa kilpailun neljän parhaan LET-pelaajan joukkoon.

Noora Komulainen harmitteli päivän tulosta, mutta kertoi saaneensa uskoa, että ”hyvä peli on siellä jossakin tuloillaan”. Kuva: Getty Images

Tämän jälkeen virheet astuivat kuvaan, ja hän teki Halmstad Golfklubbin kentän rei’illä 7–16 viisi bogia. Kilpailun parhaan henkilökohtaisen etuysin (33) vastapainoksi Komulainen pelasi neljännellä kierroksella heikoimman (39) takaysinsä.

”Alku oli hyvä. Tänään olin pari kertaa raffissa, josta en päässyt lyömään kunnolla ja niistä tuli bogit. Tuuli oli huomattavasti kovempi, joten kenttä ei pelannut niin helppona.”

Päivän kohokohta oli kentän nelosella (par 4) tullut eagle, kun hän jatkoi noin 80-metrisen lyöntinsä semiraffista reikään.

”Harmittaa tämän päivän tulos. Mutta antaa tämä uskoa siitä, että hyvä peli on siellä jossakin tuloillaan. Täällä oli tosi kiva pelata, hieno tapahtuma”, Komulainen sanoi.

Kilpailun muut suomalaiset karsiutuivat jatkokierroksilta.

Grant oli kilpailun ainoa top 10:een mahtunut nainen. Reilut 11 000 euroa palkintorahaa kuitannut Komulainen jakoi LET:n kiintiön kautta turnauksessa mukana olleiden keskuudessa mukavasti kymmenettä sijaa, ja tämän sijoituksen mukaisesti myös määräytyvät hänen ansaitsemansa maailmanlistan pisteet.

Vaikka Grant pyöritteli Tylösandissa kilpakumppaneitaan mielin määrin, ei yhdeksän lyönnin voittomarginaali ole Euroopan pääkiertueilla lähelläkään ennätystä: tästä jäätiin vielä 5−6 lyönnin päähän.

Lue seuraavaksi: Komulaisella vahva kierroksen lopetus – Linn Grant näyttää miehille mallia Ruotsissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (16 kpl)