5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Umpisolmussa

Auriinko ei ole viimeisten kuukausien aikana paistanut kentällä Jim Furykille © Getty Images

Auriinko

USA:n viimeisen 15 vuoden kolme menestyneintä pelaajaa, Tiger Woods, Phil MIckelson ja Jim Furyk ovat kaikki melkoisesti sivuraiteella.

Golfissa tuloskunto tulee ja menee melkoisen yllättäen. Silti Jim Furykin heikko jakso kauden alkuvaiheilla on ollut poikkuksellista. Hän sijoittui kympin joukkoon vain kauden avauskisassan Hawaijilla, tuolloin pelaajia oli rahtusen yli kolmekymmentä. Kaikissa muissa kilpailuissaan Tourin omalaatusimpiin kuuluvan svingin omaava Furyk on ollut tuloksellisesti täysin kuutamolla.

Maailmanhuipuista Furyk on ollut vuosikausia tarkin avauksissa, puteissa ehdotonta kermaa. Nyt hän on sukeltanut molemmiilla listoilla häntäpäähän. Furyk ei Transitions Championshipin alla antamissaan haastatteluissa ole osannut antaa yksiselitteistä syytä takeltelulleen.

Tourin vaativimpiin kuuluvalla Copperhead Coursella on mukana tämänvuotisia voittajia kuten Martin Kaymer, Nick Watney, Bubba Watson, rutinoituneita tähtiä Padraig Harrington, Paul Casey ja Retief Goosen. Kaymer on pelannut kolme viimeistä lyöntipelikisaansa sijoittumatta kertaakaan 20:n joukkoon.Hän pelaa Tampa Bayssa ensimmäisen kerran, piukka ja vaativa kenttä voi olla hyvinkin saksalaisen mieleen.Mastersin alla hän haluaisi varmasti menestymisen kautta hivenen lisää itseluottamusta, joka tiukoissa tilanteissa on ollut hänen valttikorttinsa.

Pelaajia on mukana kaikkiaan 144 yhteensä 17:sta eri maasta. Ausseja on USA:n pelaajien jälkeen toiseksi eniten 11.Ruotsalaiset ovat määrässä mitattuna pronssilla, heitä on neljä. Edellisvuonna huono sää viivästytti aikatauluja, nyt Tampan alueelle on luvattu aurinkoista keliä ja lähes hellelukemia.

Juniorien näytönpaikka

Rickie

Kilpailun mielenkiintoisin nuori pelaaja on Oklahomassa opiskeleva, hallitseva US Amateurin voittaja PeterUihlein. Yliopistosta on parhaillaan lomaviikko, amatöörien maailmanlistan ykkönen pelaa sen aikana uransa toisen PGA Tourin kisan. Edellisestä jossa hän karsiutui tuloksin 74-72 on aikaa jo neljä vuotta.Uihleinin päällä on suuret odotukset.Lisähuomiota tulee tietty siitäkin, että hänen isänsä Titleistia valmistavan ja markkinoivan Acushnet Companyn pääjohtaja.

”Tämä kenttä on minulle tuttu, asuin nuoruudessani noin 40 minuutin päässä ja olen pelannut Copperhead Coursella varsin paljon”, hän kertoi kisan aattona.

Uihlein pääsee US Amateurin voiton myötä myös Mastersiin. Hän on lokakuusta eteenpäin pelannut Augustan kentän kolmasti, viimeisellä kierroksellaan alle parin.

”Mastersin kisakenttä alkaa sekin olla tuttu ja silmään sopivat tiiltä viheriölle. Ne ovat kuulemma oikeassa nopeudessaan vain Mastersin kisaviikolla, joten ennakkoon niitä harjoitellessa pitää olla tarkkana”, hän jatkoi.

Edellisviikolla loistavasti aloittanut Ryo Ishikawa on niinikään varmistanut paikkansa Augusta Nationalille. Viikonlopun kisaan villin kortin saanut Matteo Manassero puolestaan tarvitsee kunnon onnistumisen, vankan top 6-sijiotuksen jotta nousisi maailmanlistalla 50:n joukkoon ja kauden ensimmäiseen majoriin mukaan. Viimeinen mahdollisuus rajan oikealle puolelle pääsyyn tulee Arnold Palmerin isännöimässä kilpailussa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje