16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

”Tuomas Veturi” pyyhälsi täyttä höyryä PGA Tourin huippukisan johtoon

Tom Kim teki bogittomalla kierroksellaan kahdeksan birdieä. Kuva: Getty Images

Tom Kim sai ennenaikaisen syntymäpäivälahjan upean kierroksen muodossa.

Tom Kim käytti Cromwellissä Connecticutissa alkaneen Wyndham Championshipin ensimmäiseen kierrokseen 62 (-8) lyöntiä. Tällä komealla tuloksella hän johtaa PGA Tourin Signature-kilpailua kahdella lyönnillä ennen toista sijaa jakavia pelaajia.

Korealainen sai ennenaikaisen syntymäpäivälahjan, sillä hän täyttää perjantaina 22 vuotta. Soulista kotoisin oleva pelaaja juhli merkkipäiväänsä jo keskiviikkona toisen 21.6. syntymäpäiväänsä viettävän Scottie Schefflerin kanssa poikkeamalla pitseriassa.

”Söin paljon pitsaa. En tekisi sitä normaalisti turnauksen alla, mutta tämä on perinne. Vietimme Scottien kanssa etukäteen syntymäpäiväämme”, Kim sanoi.

Maailmanlistan ylivoimaiselle ykköselle, Schefflerille tulee tänään 28 vuotta mittariin.

Kim oli virheettömällä kierroksellaan kuusi alle, kunnes hän päätti kierroksensa TPC River Highlandsin kentällä kahteen peräkkäiseen birdieen, ja teki pienen irtioton nelikkoon Akshay Bhatia, Rickie Fowler, Kurt Kitayama ja Will Zalatoris (-6).

Kimille povataan lajin huipulla isoa tulevaisuutta.

Scheffler (-5) on kuudetta sijaa jakavien joukossa, ja hänen pelinsä näytti kentällä pienen tauon jälkeen tutummalta. Scheffler päätyi viime viikon U.S. Openissa 41:nneksi, mikä oli hänen heikoin sijoituksensa kuluvalla kaudella.

Tom Kim, oikealta nimeltään Joohyung Kim, on saanut lempinimensä The Railway Series -kirjojen pohjalta tehdystä Thomas the Tank Engine and Friends -lastenohjelmasta, joka tunnetaan Suomessa nimellä Tuomas Veturi. Kim piti lapsena ohjelmasta, ja häntä alettiin kutsua Tomiksi. Nimi on kulkenut Dallasissa asuvan pelaajan mukana näihin päiviin saakka, ja luonnollisesti toimii Yhdysvalloissa paremmin.

Kimille povataan lajin huipulla isoa tulevaisuutta. Hän on saavuttanut PGA Tourilla jo kolme voittoa, ja ylsi viime vuonna major-turnauksissa kahdesti top 8:aan. Kimin maailmanlistasijoitus on 26:s. Hän on Akshay Bhatian kanssa ainoa 22-vuotias tai sitä nuorempi pelaaja, joka on rankattu 50 parhaan joukkoon.

Eurooppalaisia ei Travelers Championshipissä kärkikymmenikköön mahdu. Irlannin Seamus Power ja Ruotsin Ludvig Åberg (-3) jakavat parhaina 18. sijaa.

Lue seuraavaksi: ”Jordan Spieth” -sääntö antaa nyt mahdollisuuden tuloskortin virheen korjaamiseen jälkikäteen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje