Ossi Mikkolalla, Tuomas Salmisella ja Hanna-Leena Ronkaisella vakuuttava aloitus Lakiston FT-kilpailussa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Ossi Mikkolalla, Tuomas Salmisella ja Hanna-Leena Ronkaisella vakuuttava aloitus Lakiston FT-kilpailussa

Mikään lyönti ei maksanut torstaina Ossi Mikkolalle. Kuva: Mikko Sintonen

Kaikkiaan 19 pelaajaa alitti kentän parin kauden kuudennen turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Suur-Helsingin Golfissa Lakiston kentällä alkaneen Finnish Tourin kilpailun avauspäivänä parin alitti naisten sarjan huomoiden peräti 19 pelaajaa. Johtopaikan jakavat Ossi Mikkola ja Tuomas Salminen tuloksellaan 66 (-5). Kaksikosta lyönnin päässä ovat Henri Satama, Tyko Tuohimaa, Joachim Altonen sekä Miika Mäkiluoma.

Varhain kierrokselle lähteneet selvisivät lähes koko kierroksesta kuivin jaloin, kun puolen päivän jälkeen alkanut sade kasteli kentän ja kilpailijat. Mäkiluoma pelasi aamun kovimman tuloksen hyvän lähipelin siivittämänä.

“Lyönti toimi koko päivän alusta loppuun asti. Kaikki wedget menivät 2–3 metrin päähän ja putit upposivat. Ei tarvinnut taistella noista pareistakaan. Vähän tuli sadetta viimeisellä väylällä, onneksi päästiin pois alta, ettei tarvinnut sateessa pelata”, toisen polven FT-pelaaja kertoi.

Mikkola nokitti Mäkiluoman tuloksen ensimmäisenä, ja otti johtoaseman yhden lyönnin turvin. Tulos kesti Salmista lukuun ottamatta kaikkien hyökkäykset. Edes sateenvarjon jääminen kotiin ei häirinnyt griinejä kehunutta nurmijärveläistä.

“Käytännössä mikään lyönti ei tänään maksanut. Täällä on paljon birdie-paikkoja, ja jos täällä ei tee bogeja, niin pelaa kyllä aina alle parin”, hän mietti.

Kyllä sitä vaan aina syttyy ja taistelumieli tulee esiin, kun lappu lyödään rintaan.

Kotikentällään pelannut Salminen aloitti räväkästi pelattuaan ensimmäisen puolikkaan 31 lyönnillä. Takaysin alkuun tulleet kaksi bogia hän kuittasi päivän kuudennella ja seitsemännellä birdiellä.

“Yllättävän positiivinen päivä, paljon oli paikkoja. Puttasin tänään ihan hyvin, varsinkin etuysin, pari hölmöilyä tuossa takaysillä griineillä, mutta mieli pysyi rauhallisena. Jatkoin paikkojen luomista, ja sain kuitattua ne bogit parilla birdiellä lopussa.”

Kauden ensimmäistä kilpailuaan pelaava Salminen ei ota paineita kisaamisesta, vaikka edellisestä startista on jo kahdeksan kuukautta.

“Kyllä sitä vaan aina syttyy ja taistelumieli tulee esiin, kun lappu lyödään rintaan”, Salminen naurahti.

Challenge Tourilla pelaava Kim Koivu aloitti kisan bogilla, mutta etuysin lopun kolme peräkkäistä birdieä nosti hänet top 10:een. Tasaisen varmasti pelannut Koivu lähtee toiseen päivään jaetulta seitsemänneltä sijalta, kaksi lyöntiä kärkikaksikon perässä.

Hanna-Leena Ronkainen naisten sarjan kärkeen

Naisten kilpailussa komennon otti kotikentällään erinomaisesti viihtynyt Hanna-Leena Ronkainen, jonka kierrostulosta eivät bogit rasittaneet. Aamun ensimmäisessä ryhmässä matkaan lähteneen Ronkaisen tulos 67 (-4) oli päivän selvästi paras.

Hanna-Leena Ronkaisen puttipeli oli mallikasta, ja tulosta syntyi. Kuva: Mikko Sintonen

Toinen naisten sarjassa alle pariin pelannut oli Adeliina Virtanen, joka käytti kierrokseensa 70 (-1) lyöntiä. Hän lähtee toiseen kilpailupäivään kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta. Ada Huhtala teki kolme birdiensä vastapainoksi yhtä monta bogia, ja on kisassa kolmas par-tuloksella 71.

En hirveästi harjoittele, käyn vaan pelaamassa nämä kisat ja that’s it.

Kotikentän merkitystä Ronkainen ei suostunut korostamaan. Kierroksen tukipilareita olivat perusvarma lyöminen ja kohdilleen loksahtanut puttipeli.

“Toki kotikentällä on vähän eri fiilis pelata, mutta muistista ei tullut yhtään mitään. Ehkä sitä enemmänkin vaan nauttii siitä, että kenttä on niin hyvässä kunnossa. Se mikä oli selkeä ero verrattuna aikaisempiin kisoihin tänä ja viime kautena, niin putti upposi paremmin. Griinit olivat hyvässä kunnossa, ja oli sellainen fiilis että näin linjat, osasin lukea ne, ja sain pallon lähtemään oikein.”

Viisi kautta Ladies European Touria aikoinaan kiertänyt pelaaja kertoi lähteneensä kisaan rennosti ilman mitään odotuksia.

“En hirveästi harjoittele, käyn vaan pelaamassa nämä kisat ja that’s it. Ja nyt on alla vielä pieni tauko, kun olin lomalla, enkä koskenutkaan golfmailoihin kahteen viikkoon. Näköjään tällä kertaa se auttoi, että sai jotenkin vähän nollattua – lähteä vähän niin kuin uudelta pöydältä”, Ronkainen sanoi.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje