23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tiger Woodsin seura ei kipsaa Henrik Stensonia

Jamie Donaldson on vahva ehdokas Henrik Stensonin joukkuekaveriksi Ryder Cupiin.Kuva Sun Cityn kisasta joulukuulta 2013. Kuva: Getty Images.

Henrik Stenson saapui Royal Liverpoolin kentälle Adam Scottin tavoin jo edellisviikolla-perjantaina.

”Minä tulin, samoin mailat. Matkalaukku jäi pariksi päiväksi maailmalle, pelasin kierrokseni shortseissa. Se tuntui jopa mukavalta”, vitsiniekka aloitti.

Mukavaa ja kiireistä Stensonilla on riittänyt myös kauden 2014 peleissä, vaikka voittoa ei tilille ole tullutkaan. Maailmanlistalla hän on edelleen hienosti toisena. Voitto Openissa nostaisi hänet suurella todennäköisyydellä ykköseksi.

”MInulla ei ole painetta siitä, että olisin ensimmäinen ruotsalainen major-voittaja, suon sen ilon mielelläni jollekin toiselle, jos hän onnistuu ennen minua”, Stenson totesi varsin rehellisen oloisena.

Viimevuonna hän oli kakkosena Phil Mickelsonin voittaessa.

”Eurooppalaisena Open Championshipilla on aina suurin arvo majoreista. Kisaan liittyy paljon historiaa jo lapsuudestani. Aloitin golfin kaudella 1988 ja muistan katsoneeni varsin innostuneesti vuoden 1989 Openia” Stenson muisteli.

Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin

Loistavan loppukauden 2013 jälkeen Stenson ei ole onnistunut voittamaan yhtään kisaa vuonna 2014. Odotukset hänen peliensä suhteen nousivat hurjasti. Neljä viimeistä kisaa ovat tuottaneet sijat seitsemäs, viides, neljäs ja toinen. Asetelma on varsin herkullinen ja Stenson on kisan suurimpien suosikkien joukossa.

”Olisin tarvinnut kauden 2013 jälkeen selkeämmän tauon akkujen lataamiseen. Kun kierrän sekä PGA Touria että European Touria, tähän ei tullut mahdollisuutta. Olen kieltämättä ollut monasti varsin väsynyt. Toisinaan olen kuunnellut kroppaani ja jättänyt harjoittelua väliin, pistäen mm. ennen US Openia levon edelle. Myös grillijuhlia ja jäätelönsyöntiä on ollut ohjelmassani ehkä hieman liikaa”, Stenson määritteli.

<a href=Tiger Woods on kisan seuratuin pelaaja, ainakin avauskierroksella.Kuva getty images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14031415195564.jpg">

Tiger Woods on kisan seuratuin pelaaja, ainakin avauskierroksella.Kuva getty images

Stenson saa kahtena ensimmäisenä päivänä pelikavereikseen Tiger Woodsin ja Angel Cabreran.

”Olen pelannut viimeisen vuoden aikana paljon Tigerin kanssa. Tulemme hyvin juttuun. Hänen kanssaan syntyy hyvää tarinaa kierroksen aikana, en kuitenkaan aio kertoa teille mistä juttelemme. Tärkeintä hänen kanssaan pelatessa on muistaa se, että ottaa oman aikansa valmistautumiselle Tigerin lyötyä. Yleisö näet suuntaa pelikavereista piittaamatta asemiin Woodsin seuraavaa suoritusta varten”.

Tiger Woods voitti Openin Royal Liverpoolissa kaudella 2006 johdettuaan kisaaa jo toiselta kierrokselta lähtien.

Angel Cabreralla oli henki päällä Greenbrier Classic-kilpailussa heinäkuun alussa.Kuva Getty Images

Angel Cabreralla oli henki päällä Greenbrier Classic-kilpailussa heinäkuun alussa.Kuva Getty Images

Angel Cabrera saavutti uransa kolmannen PGA Tourin voiton heinäkuussa. Kaksi ensimmäistä olivatkin majoreita, US Open ja Masters Tournament. Argentiinan härkä oli vuoden 2006 kisassa seitsemäs. Hänen maanmiehensä Roberto de Vicenzi voitti Openin Royal Liverpoolissa vuonna 1967.

Cabreralla on ilmiömäinen kyky nousta tulostehtailuun ja voittotaistoon, vaikka edelliset kisat olisivat menneet täysin alle riman. Cabrera on tästä kolmikosta se, joka saattaa intoutua lyömään tiukkaankin paikkaan draiveria.

Henrik Stenson jäi kaudella 2006 harmaaseen massaan, sijoitus oli 48. ja eroa Tigeriin kertyi 18 lyöntiä. Tämänvuotisessa kisassa ruotsalainen on monissa ennakkoveikkauksissa huomattavasti Woodsia suurempi suosikki. Selkäleikkauksestaan toipuvan Woodsin voitto olisi fantastinen venyminen, joka on toki mahdollinen, mutta lähes uskomattoman tuntuinen…

Cabrera, Stenson ja Woods starttaavat kierrokselleen kello 11.04.

Teemu Tyry

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje