[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tero Peltola paras suomalainen vammaisgolfin MM-kisoissa

Tero Peltola oli paras suomalainen MM-viheriöillä. Kuva: arkistokuva, Jari Jokinen.

Tero Peltola (81-81-88) sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 18 kautta aikain ensimmäisessä virallisessa vammaisgolfin maailmanmestaruuskilpailussa Japanin Karuizawassa. Hänen tuloksensa oli 250 lyöntiä.

Lasse Miettinen (271) oli 32., Markku Korpimäki (304) 42. ja Johannes Siikonen 45. (328).

Kilpailun ylivoimainen ykkönen oli Ruotsin Johan Kammerstad kolmen kierroksen yhteistuloksella 226.

Ruotsi on lähellä voittoa myös miesten joukkuekilpailussa, jossa yhteistuloksiin laskettiin kaikkina kolmena kilpailupäivänä joukkueen kolmen parhaan pelaajan tulos.

Kilpailun kultamitalit jaetaan kuitenkin vasta huomenna pelattavan jatkokierroksen jälkeen, sillä Ruotsin kanssa samaan tulokseen ylsi myös Yhdysvallat. Pronssia pokkasi Australia.

Suomi päätyi joukkuekisassa yhdeksänneksi.

Naisten kilpailun ykkönen oli Tanskan Mette Wegge yhteistuloksella 239. Pyörätuoliluokassa Japani otti kolmoisvoiton.