16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen hakee hyvitystä SM-hopealleen Vanajanlinnasta

Tapio Pulkkanen karsiutui Vanajanlinnassa viime vuonna pelatussa SK Challengessa. Kuva: Juha Taskinen/Catmandoo

Tapio Pulkkanen oli edelliskerralla EM-kisoissa kuuma kamaa sunnuntaina. Suomalainen starttasi viimeiselle kierrokselleen ennen kärkiparia, vauhti kierroksen aikana kuitenkin hyytyi ja suomalainen oli lopulta sijalla 17.

”Tuolloin olisi ollut ihan hyvät mahdollisuudet mitaleihin, jos vain olisin osannut pelata”, Pulkkanen nauraa ennen Vanajanlinnan EM-kisoja.
Se mitali olisi ollut suomalaisten miesten toinen EM-kisoista. Sen ainokaisen on tuonut Panu Kylliäinen vuonna 2000 Itävallasta, jossa suomalainen voitti hopeaa. Kolmanneksi jäi tuore major-voittaja Graeme McDowell.
Pulkkanen oli viime vuonna Finnish Amateur Rankingin kakkosena, toisena hän oli myös SM-kisoissa puolitoista viikkoa sitten, samoin Erkko Trophyssa vuosi sitten. Sijoitusten kirkastamiseen on mahdollisuuksia ja varmasti kovia halujakin. ”Kyllä SM-kisoista aika pahasti jäi hampaankoloon”, Pulkkanen kertoo. Kaikenlaisten sijoitusten kirkastamiseen Pulkkasella on aikaa vielä ensi vuonnakin, sillä hän suunnittelee pelaavansa vielä kauden 2011 amatöörinä.
SM-kisojen viimeisellä kierroksella 19-vuotias Pulkkanen osoitti osaavansa putata, ja putti onkin Kymen Golfia edustavalla Pulkkasella kulkenut koko kauden. Vanajanlinnan griinit sopivat tasoituksella +3 pelaavalle suomalaiselle, joten puttaamisesta menestys ei jää kiinni. Parannettavaa olisi kevyissä pitcheissä ja lähestymisissä 120 metrin hujakoilta.
Amatöörien vuosi huipentuu vielä MM-kisoihin Argentiinassa. Joukkueen valinnan tekee valmentaja Staffan Johansson. Joukkue julkistettaneen Erkko Trophyn jälkeen elokuun loppupuoliskolla.
Miesten henkilökohtaiset EM-kisat pelataan Vanajanlinnassa 4.-7.8.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje