27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Talouden koheneminen näkyy PGA Tourin kalenterissa

Ernie Els pääsee puolustamaan voittoaan Congressional Country Clubilla. © Getty Images

Cadillac on eräs PGA Tourin kauden 2011 merkittävimmistä yhteistyökumppaneista. Automerkki ottaa hoidettavakseen koko World Golf Championshipin. Maaliskuun alkupuolella pelattu CA Championship on muuttanut nimensä Cadillac Championshipiksi. Se pelataan Doralissa, Floridassa. Automerkki panostamassa sponsorointiin on selkeä merkki talouden kohentumisesta rapakon takana.

Turnauksia PGA Tourilla pelataan edelleen 37 kauden aikana. Kalenterin toinen isompi muutos on se, että FedEx Cupin play off -turnauksiin on lisätty yksi väliviikko. Nyt Deutsche Bank Championshipin (29.8.-5.9.) ja BMW Championshipin (12.-18.9.) välillä on viikon tauko.
Turnauksien areenoiksi on taas hieman vaihtelua, mutta vain yksi kenttä isännöi PGA Tourin kisaa ensimmäistä kertaa. The Barclays pelataan Plainfield Country Clubilla New Jerseyssa. U.S. Open pelataan Congressional Country Clubilla. Ernie Els voitti tuolla uransa toisen U.S. Openin. British Open pelataan Royal St. Georgella, jolla Ben Curtis voitti Claret Jugin vuonna 2003. PGA Championship pelataan Atlanta Athletic Clubilla.
Yhdysvallat kohtaa muun maailman Presidents Cupissa Royal Melbourne Golf Clubilla lokakuussa.
European Tour yrittää mahduttaa kisansa kalenterivuoteen
Vuonna 2012 European Tourin turnausten pitäisi mahtua saman vuoden 12 kuukauden sisään. Kausi alkaisi tammikuun puolivälissä ja päättyisi myöhään marraskuussa. Ensi kaudella näin ei kuitenkaan vielä ole, vaan kausi 2011 alkaa jo viikon kuluttua Etelä-Afrikan neljän kisan turneella. Kausi päättyy Dubain finaaliin joulukuun 8.-11.
ET:n kalenterissa on kolme uutta kisaa. Bahrainissa pelataan tammikuun lopulla, Sisiliassa maaliskuussa ja Malesiassa marraskuussa.
Ensi kaudella pelataan taas Omega Mission Hills World Cup, mutta sillä erotuksella, että kisa on Hainanin lomasaarella. Ilari Ceder

ET:n kalenteri vuodelle 2011

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje