Suomi kakkosflightiin EM-kotikisoissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi kakkosflightiin EM-kotikisoissa

Linus Väisänen pelasi Vanajanlinnan EM-turnauksen lyöntipeliosuudella ehjät kierrokset. Kuva: Juha Hakulinen

Suurin odotuksin Hämeenlinnan EM-joukkueturnaukseen lähtenyt Suomi oli kisan toisella lyöntipelikierroksella täydellinen vastaantulija. Joukkue oli ainoastaan keskiviikon tulokset huomioiden toiseksi huonoin maa pudoten armotta kahdeksan ensimmäisen ulkopuolelle.

Lyöntipeliosuudella kokonaistulokseen +3 päätyneen Suomen ja kahdeksanneksi sijoittuneen Sveitsin lopulliseksi eroksi jäi kahdeksan lyöntiä.

Suomen ryhmästä neljäntenä maaliin tullut Linus Väisänen (71-69) oli 36 reiän lyöntipeliosuudella kotijoukkueen paras pelaaja. Hän jakoi henkilökohtaisissa tuloksissa 12. sijaa saldollaan neljä alle. Väisäsen kaltaisilla suorituksilla koko joukkue olisi lähtenyt torstain matseihin kärkipaikalta.

”Näitä on turha jossitella, tämä on joukkuepeli, ja olemme ansainneet tällaisen tuloksen”, Väisänen totesi.

Väisänen sanoi pystyneensä aggressiivisempaan peliin toisen kierroksen sisääntulossa: ”Takaysin lipunpaikat istuivat paremmin silmääni, ja onnistuin tekemään siellä neljä peräkkäistä birdietä.”

”Kurosen Miki tuli tsemppaamaan tehtyäni bogin 12. reiällä. Aloin saada sen jälkeen hyviä lähestymisiä, ja birdiehanat aukesivat.”

Suomen joukkueen kuopusta Kristian Kulokorpea kiusasi alisuorittaminen. Kuva: Juha Hakulinen

Suomen joukkueen kuopusta Kristian Kulokorpea kiusasi alisuorittaminen. Kuva: Juha Hakulinen

Väisänen kertoi olleensa tyytyväinen omaan peliin: ”Ilman muuta. Kokonaisuus on menossa parempaan suuntaan, mutta yhteisestä tavoitteesta jääminen harmittaa nyt melkoisesti.”

Albert Eckhardt (73-74) aloitti hyvin, mutta sisääntulossa punainen lanka katkesi: ”En olisi saanut sillä lyömisellä yhtään parempaa tulosta takaysillä. Sinne ei jäänyt tänään yhtään lyöntiä. Ulosmenon tuntuman katoaminen kyllä ihmetyttää.”

Eckhardtin mukaan joukkue etenee tästä eteenpäin päivä kerrallaan: ”Näin olemme tehneet tähänkin asti. Mitään ylimääräisiä paineita on turha ottaa. Latausta riittää matseihin, vaikka jäännössijoista joudumme nyt pelaamaan.”

Kristian Kulokorpi (75-74) tuli kentältä tiistain tapaan viimeisenä suomalaisena. Hän odotti itseltään huomattavasti parempaa tulosta toisella kierroksella, mutta parannusta tuli lopulta vain lyönnin verran.

”Lyömistä ei voi moittia, mutta joka kerta kun missasin viheriön, tuloksena oli bogi. Ei tämä silti chipeistä jäänyt kiinni, puttasin tänään paremmin kuin ekalla kierroksella.”

Kulokorven mukaan suurin epäkohta oli siinä, että oma pelillinen esitys meni kokonaisuudessaan alisuorittamiseksi.

Marko Kuivasaari 9.7. klo 18.22

Suomi kohtaa torstaina Vanajanlinnan EM-turnauksen ensimmäisessä sijoitusottelussaan Hollannin.

Suomalaisilla riittää kirittävää iltapäivälllä

Miesten maajoukkue on vaarassa jäädä ykkösflightin ulkopuolelle Hämeenlinnan EM-kisoissa.

Erik Myllymäen ilme on paljon puhuva. Suomen joukkueen pallot eivät ole uponneet reikään samaan malliin kuin avauskierroksella. Kuva: Juha Hakulinen

Erik Myllymäen ilme on paljon puhuva. Suomen joukkueen pallot eivät ole uponneet reikään samaan malliin kuin avauskierroksella. Kuva: Juha Hakulinen

Avauspäivän jälkeen kahdeksantena ollut Suomi on tiukan paikan edessä Vanajanlinnan kentällä pelattavassa miesten EM-joukkuemestaruusturnauksessa. Ryhmä on pudonnut tässä vaiheessa kauas kahdeksan ensimmäisen eli mitalipeleihin etenevien maiden joukosta. Turnauksen 16 maata jaetaan toisen lyöntipelikierroksen jälkeen ykkös- (1-8) ja kakkosflightiin (9-16).

Sijalla 13 olevan Suomen ja viimeisessä ykkösflightin paikassa kiinni olevan Italian välinen ero on kymmenen lyöntiä, kun iltapäivän pelaajat ovat edelleen kierroksellaan.

Suomalaisista ensimmäisenä urakkansa sai valmiiksi Lauri Ruuska. Avauspäivänä loistanut siilinjärveläinen jäi toisella kierroksella 11 lyöntiä tiistain esityksestään. Tulokseksi kirjattiin 78 lyöntiä.

”Startti oli vaikea. Neljän bogin putki ulosmenossa johtui pitkälti kehnosta wedgepelistä”, Ruuska sanoi.

Hän teki vielä ulosmenossa tuplan, mutta tähän virheet sitten jäivätkin: ”Sisääntulo oli ihan ok, mutta kyllä oli hankala päivä. Lipun paikat olivat eilistä pahemmissa paikoissa, mutta ei auta selitellä.”

Erik Myllymäen toisen kierroksen tulos oli 75 lyöntiä. Myös hänen tulostaan rasitti kaksi varhaista bogia.

”Sitten otin 11. reiällä kolme puttia ja 14:llä löin avauksen niukasti out of bounds, mutta onneksi sain lopussa parsittua tulosta kahdella birdiellä.”

”Lyönti toimii ihan hyvin, mutta en vain saanut aikaan lyöntipelikierroksilla kunnon tulosta.”

Myllymäen tavoin tuloksen 75 pelannut Miki Kuronen harmitteli hänkin nihkeää aloitusta: ”Laitoin lyhyitä putteja ohi, Ja kuulin, että myös meidän muilla pelaajilla oli ollut putin mittakontrollin kanssa vaikeuksia.”

Kurosen kierros oli poikkeuksellisen kirjava. Pareja syntyi päivän aikana vain neljä, sisääntulossa ei ensimmäistäkään: ”Tänään oli sellainen kierros, joka palkitsi hyvät lyönnit ja rankaisi huonoista. Takaysillä tein viisi birdietä, mutta ei silti paljon lämmitä, kun tulos on kolme yli.

Marko Kuivasaari 9.7. klo 14.58

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Jussi Aaltonen says:

    Jos huippu-urheilujohtajana on yhden merkittävän lajiryhmän entinen, tehtävässä epäonnistunut ja jäkikasvun unohtanut herra sekä lisäksi heikko päävalmentaja. Ei voi parempaa odottaa, mutta ehkä taas ensi vuonna …..

  • birdy says:

    Hyvän joukkuesuorituksen taustalla on yleensä se, että joukkue on enemmän kuin yksilöiden summa. Tämä edellyttää oikeita valintoja: selkeitä ja läpinäkyviä kriteerejä joukkueeseen pääsemiselle. Tämä on ollut nykyisen päävalmentajan suurin puute koko hänen kautensa ajan. Sen takia tulokset ovat jääneet systemaattisesti huonoiksi. Niin tälläkin kertaa valitettavasti. Valintojen yhteydessä oikein hävetti lukea perusteluja, miksi valmennuksen kestosuosikit valittiin, riippumatta siitä, ovatko he tällä hetkellä ’kuumia’ vai ei. Esim. Hipun valinta perustui siihen, että menestyi viime vuonna Lytham Trophyssä! Oli varmaan vaikea löytää edes jotenkin uskottavalta kuulostavat perustelut Kulokorven valinnalle. jne Sama salamyhkäinen ja subjektiivinen valintakriteeristö on tietty käytössä juniorimaajoukkevalinnoissa. Tulokset puhuvat puolestaan. Eiköhän jäärätkin jo usko, että on aika tehdä muutoksia liiton valmennuksessa.

  • Juha says:

    Kaikesta huomaa, että Suomella on kisoissa oikea joukkue ja kemia toimii. Varmasti pettymys pudota mitalipelien ulkopuolelle, mutta asenne on edelleen kunnossa. Nuorella joukkueella ei ole mitään hävettävää. Tsemppiä reikäpeleihin.