21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaisten aloitus Conwyssa totaalinen limbo

Ursula Wikström on ollut LET-kiertueella Suomen ehdoton valttikortti tälläkin kaudella.

Vain

Vain Jenni Kuosa pystyi suomalaisista seiskalla alkavaan tulokseen Walesin avointen ensimmäisellä kierroksella.

Kaikki naisten LET-kiertueella pelaavat suomalaiset olivat Wales Ladies Championshipin avauskierroksella kirjaimellisesti kuutamolla.

Neljästä pelaajasta ainoastaan Jenni Kuosa (68:s) kykeni alittamaan 80 lyönnin rajan, hänkin valitettavasti vain yhdellä lyönnillä.

Kuosan korttiin kirjattiin torstaina yhdeksän bogin ohella kaksi birdietä, joista molemmat sisääntulon rei’illä. Hänen kannaltaan erityisen murheellinen oli etuyhdeksikön tilasto, jonka bogi-sumaan mahtui vain kaksi paria.

Tuloslistan silmäily eteenpäin on suomalaisittain yhä synkempää luettavaa: Hanna-Leena Salonen 80, Riikka Hakkarainen 83 ja ryhmän tavallisesti vahvin lenkki, neljä tuplabogia tehnyt Ursula Wikström 87. Sijoitukset 84-130.

Conwy on kenttänä hyvin haastava; tyypillinen links-areena gorse-pensaineen, joka tuulen yltyessä Irlannin mereltä osaa olla viheliäinen.

”Olipa mielenkiintoinen kierros, draivit 150 -300 metriä, riippuen tuulen suunnasta. Kuusi bogia ja yksi tupla, neljä greeniä tänään ja ei yhtään birkkua sisään. Väylät 10 ja 14 olivat tänään ne yleiset birkkuväylät ja hassasin niihin molempiin bogit. Kympillä duffattu kakkonen ja neljällätoista 300 metrinen avaus poteroon, josta chippi taaksepäin. Huomenna tarkkuutta peliin ja pallo on pyrittävä pitämään matalalla koko kierroksen ajan”, Salonen sanoi.

Parhaiten Conwyn metkuista selvisi torstaina Skotlannin Vikki Laing, tuloksellaan 70 (-2). Englannin Henrietta Zuel ja Hollannin Christel Boeljon jakavat toisen sijan, lyönnin päässä kärjestä.

Marko Kuivasaari

LET jatkuu Walesissa – neljä suomalaista mukana Conwyssa

Naisten Euroopan Tourin kausi on ennättänyt Conwyssa pelattavan Wales Ladies Championshipin kohdalle. Torstaina alkavaan kilpailuun starttaa myös koko kiertueen suomalaisnelikko, ansiolistalla 44:ntenä olevan Ursula Wikströmin johdolla. Karen Stupples puolustaa Walesin kisan viimevuotista voittoa.

LET:n kausi 2010 on sujunut suomalaisittain melko vaisusti. Suurimmat ilonaiheet on tuottanut odotetusti Ursula Wikström, joka on koonnut 12 turnauksessaan 28 907 euron tienestit. Näillä ansioillaan Wikström sijoittuu kiertueen rahalistalla sijalle 44.

Wikströmin kauden toistaiseksi paras jakso osui maaliskuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin ulottuvalle ajalle, jolloin hän selvitti kuudessa turnauksessa peräkkäin kisan cut-rajan. Parhaat yksittäiset kilpailupalkkiot (5748 euroa) Wikström on tienannut Swiss Openissa, jossa hän oli 24:s.

Wikströmin kauden tähän saakka ainoa top-10-sijoitus on peräisin Turkin kisasta, jossa hän oli kahdeksas. Ydinkesällä kilpailuja on ollut vähemmän, ja kun toisaalta paikkaa Ranskassa ja Englannissa pelattaviin major-turnauksiin ei irronnut, on Wikström ollut heinäkuun alusta lähtien vain kahdesti kilpasilla. Viime viikonvaihteessa pelattu Irish Open päättyi hänen osaltaan karsiutumiseen.

Muita kauden yksittäisiä suomalaisväläyksiä on Hanna-Leena Salosen yhdeksäs sija Swiss Openissa, jota kilpailun taso huomioon ottaen voidaan kuitenkin pitää kauden parhaana suomalaissaavutuksena. Jenni Kuosa (14:s) oli heinäkuun alussa Teneriffalla pelatussa kisassa paras suomalainen, mutta RiikkaHakkaraisen tilastoista löytyy vain yksi finaalikierrokselle saakka vienyt turnaus.

Suomalaisilla on seuraavan kerran mahdollisuuksia kohentaa tilastojaan Conwyssa, jossa torstaina käynnistyvän Wales Ladies Championshipin viimevuotista voittoa puolustaa Karen Stupples. Britti löi vuonna 2009 Royal St David’ssa pelatussa turnauksessa Korean Amy Yangin yhdellä lyönnillä.

Conwya pidetään yleisesti ainakin Pohjois-Walesin kaikkein kovimpana kenttänä. Links-kentälle tyypillisesti Conwyssa on syytä pitää pallo matalalla, sillä Irlannin mereltä käyvä tuuli on välillä hyvin voimakas.

Stupples pelaa turnauksen kaksi ensimmäistä kierrostaan Karen Lunnin ja Becky Brewertonin kanssa, joista jälkimmäinen voitti Conwyssa ison amatööriturnauksen vuonna 1999.

Myös kisan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Melissa Reid on menestynyt aiemmin Conwyssä, jota vuoden 2007 British Amateur Strokeplay Championshipin voitto todistaa.

Walesin turnauksessa ovat etukäteen kaavailluista menestyjistä mukana lisäksi Laura Davies, Trish Johnson sekä Helen Alfredsson.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje