Suomalaisilla nimetöntä peliseuraa PGA Championshipissä – kuumissa ryhmissä riittää mielenkiintoa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Suomalaisilla nimetöntä peliseuraa PGA Championshipissä – kuumissa ryhmissä riittää mielenkiintoa

Sami Välimäellä kävi Kalle Samoojaa parempi tuuri lähtöaikojen suhteen ottaen huomioon seitsemän tunnin aikaeron Suomen ja Etelä-Carolinan välillä. Kuva: Getty Images

Perjantaina Samooja joutuu yötöihin, Välimäki pelaa jo aamulla.

Suomalaisilla on melko nimetöntä peliseuraa PGA Championshipin kahdella ensimmäisellä kierroksella. Sinivalkoisista ensimmäisenä starttaa torstaina Kalle Samooja, jo 16.17 Suomen aikaa. Hän ampaisee kentälle 10. tiiltä seuranaan Aaron Wise ja Sonny Skinner.

Ikämiessarjaan kuuluva, 60-vuotias Skinner pelaa Champions Tourilla. PGA Championship on miehelle uran neljäs. PGA Championshipiin pääsee mukaan 20 golfprota. Skinner on kisassa mukana tämän kiintiön kautta.

Aaron Wise puolestaan on vasta 24-vuotias PGA Tourin vuoden 2018 tulokas, joka on myös voittanut pääkiertueella kertaalleen. Maailmanlistalla mies on sijalla 136 ja PGA Championshipissä hän on pelannut jo kahdesti.

Sami Välimäki pääsee kentälle niin ikään 10. tiiltä kello 19.36 Suomen aikaa seuranaan Richy Werenski ja Joe Summerhays. Heistä jälkimmäinen on mukana golfopettajakiintiön kautta. Hän pelaa PGA Championshipissä toista kertaa. Werenski taas on hyvä osoitus siitä, miten kova ja laaja golfin taso Yhdysvalloissa on. Vaikka mies on nimenä hyvin tuntematon, on hän ehtinyt voittaa PGA Tourilla kertaalleen ja maailmanlistalla hän komeilee sijalla 114, siis vain kaksi sijaa Kalle Samoojan alapuolella. PGA Championship on miehelle jo uran kolmas.

Perjantaina Samooja pelaa vasta päivän viimeisessä lähtöryhmässä, joka käynnistää kierroksensa kello 21.42 Suomen aikaa. Välimäki puolestaan lähtee kentälle jo aamun toisessa ryhmässä kello 14.11 Suomen aikaa.

Kuumat ryhmät ovat ensimmäisinä päivinä todella kuumia. Yksi seuratuimmista tulee olemaan Rory McIlroy – Brooks Koepka – Justin Thomas, joka starttaa 10. tiiltä torstaina kello 15.33 Suomen aikaa.

Ja kuuma on seuraavakin ryhmä, jossa hallitseva Masters-voittaja Hideki Matsuyama saa seurakseen hallitsevan PGA Championshipin ruhtinaan Collin Morikawan sekä Bryson DeChambeaun. Kolmikko ampuu pallonsa matkaan 10. tiiltä kello 15.44 Suomen aikaa.

Maailmanlistan ykkösnimi Dustin Johnson saa seurakseen Shane Lowryn ja Sergio Garcian. He käynnistävät kilpailunsa kello 19.09 Suomen aikaa ykköstiiltä.

Eurooppalaisittain mielenkiintoinen on myös kolmikko Tommy Fleetwood – Jon Rahm – Patrick Reed. Se starttaa ykköstiiltä kello 20.25 Suomen aikaa.

Lähetys kilpailusta käynnistyy Viaplayssä kaikkina kilpailupäivinä kello 20.00.

Katso kaikki lähtöajat.

Lue seuraavaksi: Debyyttimajoriin valmistautuva Kalle Samooja ei yleensä mieti kisoja etukäteen: "Nyt tuli googletettua, että mitä siellä edessä on"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje