25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla mallikas alku Båstadissa

Suomalaisten valonpilkahdukset ovat olleet Challenge Tourilla Mikko Korhosen esitysten varassa. Kuva: Antti Luukkonen

Roope

Roope Kakko pelasi Båstadin kisan avauspäivänä pirteästi. Kuva: Pasi Kokko

Mikko Korhosta lukuun ottamatta alavireisesti Challenge Tourilla tällä kaudella pelanneet suomalaiset päättivät näyttää Båstadissa alkaneessa kiertueen kilpailussa, etteivät he ole suinkaan heittämässä kesken kaiken pyyhettä kehään.

Korhonen ja Roope Kakko iskivät torstaina tulostaululle mukavat lukemat, 68 (-3) lyöntiä, jolla kaksikko jakaa kymmenennen sijan.

Heidän lisäkseen myös Pasi Purhonen (69), Jaakko Mäkitalo (70) ja Antti Ahokas (70)pystyivät puristamaan päivän tuloksensa alle parin. Thomas Sundströmin avauskierros sujui sen sijaan tulokseen +1.

Kisan kärjessä on kaksi pohjoisirlantilaista, joiden väliin kiilasi päivän päätteeksi Ruotsin Oscar Floren tuloksellaan 65. Johtopaikkaa pitää hallussaan tuloksen 64 pelannut Jonathan Caldwell, josta kolmantena oleva maanmies Gareth Shaw on kahden lyönnin päässä.

Marko Kuivasaari

Suomalaisilla näytön paikka Båstadissa

Challenge Tourin kisasirkus on rantautunut täksi viikoksi Ruotsiin. Båstadin 150 000 euron turnauksessa on mukana myös neljä suomalaista, joiden esitykset Mikko Korhosta lukuun ottamatta ovat olleet Euroopan kakkoskiertueella pitkin kautta vaisuja. Heidän lisäkseen Båstadin kisaan starttaavat mm. Pasi Purhonen ja Thomas Sundström.

Mikko Ilosen vanavedessä paikkaa Euroopan Tourille havitteleva suomalaisnelikko on tällä kaudella saanut todeta lajin todellisen raadollisuuden: menestystä ei tule, vaikka kuinka yrittäisi. Joukon ainoana poikkeuksena on Mr. Tasaisuus, alias Mikko Korhonen, jonka hienoisena ongelmana voidaan pitää kärkisijoitusten kannalta välttämättömien, lyöntitolkulla alle parin menevien kierrosten puute.

Korhosen kyky pelata kenttää kuin kenttää parin tuntumassa on ilmiömäinen. Esimerkkinä tästä käy hänen kaksi edellistä turnaustaan, joiden kaikki kahdeksan kilpailukierrosta mahtuivat 70 ja 72 lyönnin väliin. Korhonen on selvittänyt tällä kaudella cutin kaikkiaan kuudessa CT:n kisassa, joiden yhteensä 24 kierroksesta vain kolme on alkanut kuutosella. Huonoin kierrostulos on 74 lyöntiä. Sokerina pohjalla, Korhonen pelasi kiertueen edellisen turnauksen kaikki neljä kierrostaan 71 lyönnillä.

Mutta Korhonen olisi varmasti halukas kääntämään viisasten kiven nurinpäin, mikäli sieltä löytyisi resepti pieneen lisäterävyyteen tuloksenteon kannalta. Niin tai näin, Korhonen on tällä hetkellä selvästi varteenotettavin suomalaistekijä Challenge Tourilla: Mugello Tuscany Openin yhdeksättä sijaa sekä Saint-Omer Openin 11. sijaa onkin kiittäminen siitä, että nummelalaisen sijoitus on kiertueen ansiolistalla 37:s.

Korhosella on matkaa 20 kauden päätteeksi suoran paikan Euroopan Tourille saavien onnellisten joukkoon nyt hieman yli 8000 euroa. Kiinnikurottavaksi se ei tässä vaiheessa kautta ole tietenkään liikaa, mutta Korhonen tarvitsisi mielellään jo ”sydänkaudella” pari vahvaa sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon taistellakseen syksyn viimeisissä kisoissa kortista ykköskiertueelle.

Torstaina käynnistyvässä Båstadin turnauksessa pelaavat Korhosen lisäksi CT:läisistä Antti Ahokas, RoopeKakko sekä Jaakko Mäkitalo. Yhdenkään kohdalla työnteon määrää ja menestyksen tahtoa ei sovi epäillä, mutta jostain kiikastaa, ja pahasti. Challenge Tourin rankingissa seuraavaksi parhaana suomalaisena on Ahokas, jonka sijoitus on 120:s. Kakko on 136:s ja Mäkitalo 219:s.

Heidän yhteenlasketut ansionsa tämän kauden kisoista ovat alle 9000 euroa. Se ei ole paljon kokopäivätoimisilta ammattilaisurheilijoilta, kun ottaa huomioon, että Ahokas esiintyi vielä viime kaudella Euroopan Tourilla ja Kakko oli loistavien esityksiensä ansiosta Irlannin ja Italian avoimissa ottaa suoran paikan vanhan mantereen pääkiertueelle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje