[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - Nordic League

Suomalaisilla hieno panos Nordic Liigassa – Ahokas ja Saulo top-kolmoseen

Antti Ahokas pelasi tällä viikolla parhaan turnauksensa vuosikausiin. Kuva: Getty Images

Antti Ahokas pelasi päätöspäivän kovimman kierroksen Ruotsin turnauksessa. Myös Eemil Alajärvi kunnostautui Alps Tourilla.

Suomalaispelaajat kunnostautuivat mukavasti Ruotsin Våxtorpissa perjantaina päättyneessä Nordic Liigan varsinaisen kauden toisessa kilpailussa. Kisan kärkipäässä koko ajan keikkunut Ilari Saulo (-12) oli lopulta kolmas ja samalle sijalle venyi myös Antti Ahokas.

Saulo pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 67. Jälki oli Laholms Golfklubbin kentän etuysillä parempaa kuin aiempina päivinä, mutta ensimmäisellä ja toisella kierroksella ”birdie-automaattina” toiminut takaysi ei ollut tällä kertaa yhtä antelias.

Hän teki ensimmäisellä kenttäpuoliskolla kolme birdieä ja nousi 11. reiällä kierrostaan tilanteeseen neljä alle. Loppu sujui yksi yli tahdissa, eikä Saulo päässyt kunnolla uhittelemaan kilpailua alusta loppuun asti johtaneen Tanskan Nicolai Tinningin (-16) kärkipaikkaa.

”Hyvä ja ehjä kilpailu, mistä pitää olla tyytyväinen. Harmittaa tietysti, että ei saanut viimesellä yhdeksällä reiällä parasta irti miehestä. Paljon positiivista, ja katse on käännetty ensi viikkoa kohti”, Saulo iloitsi.

Saulolle Barncancerfonder Openin kolmostila on viime vuonna alkaneen ammattilaisuran kovin saavutus. Kaudella 2021 hän sijoittui Nordic Liigassa parhaimmillaan kahdesti jaetulle 13. tilalle ja oli Hollannin Challenge Tour -kilpailussa 49:s.

”Ollaan valmentajieni kanssa tehty hyvää työtä talven aikana ja tavoitteena on jatkaa samojen asioiden työstämistä. Vanha klisee ”yksi prosentti paremmin joka viikko” ja tietysti työpaikka kiertueelta ovat tavoitteena tälle kaudelle”, hän jatkoi.

Nordic Liigassa kerran ja Challenge Tourilla kahdesti voittaneelle Antti Ahokkaalle kunnon onnistuminen tuli pitkän tauon jälkeen. Edellinen top 10 -sijoitus oli peräisin toukokuulta 2019, jolloin hän oli Espanjan CT-kilpailun kakkonen.

Ruotsin NL-kisassa Ahokas pelasi nousujohteisesti ja tilastoi perjantain parhaan tuloksen, 64, yhdessä turnauksessa toiseksi sijoittuneen Tanskan Sebastian Friedrichsenin kanssa.

”Kiva oli saada heti kauden alkuun hyvä kilpailu. Puttaaminen oli syönnillään läpi koko kolmipäiväisen”, Ahokas sanoi.

Rasmus Karlsson (-5) oli 24:s, Juhana Kukkonen (-1) 41:s ja Aleksi Myllymäki (+1) 51:s. Casper Simberg, Atte Länsiluoto, Juuso Kahlos ja Jonatan Jolkkonen karsiutuivat.

Alajärvi seitsemäs Alps Tourilla

Eemil Alajärvi kunnostautui Milanossa tällä viikolla käydyssä Alps Tourin kilpailussa. Hän päätyi 54 reiän Molinetto Alps Openissa kokonaistulokseen 204 (-7), jolla heltisi jaettu seitsemäs sija. Eroa turnauksen voittaneeseen Hollannin Koen Kouwenaariin kertyi neljä lyöntiä.

Viime vuodesta lähtien säännöllisesti Alps Tourilla pelannut Alajärvi jakoi toiseksi parasta sijoitustaan kiertueella. Viime vuoden toukokuun Red Sea Little Venice Openissa hän oli viides.

Seitsemän kilpailua tällä kaudella pelannut Alajärvi nousi onnistumisellaan kiertueen rankingissa sijalle 43.

Alps Tour on Italian, Itävallan ja Sveitsin ammattilaisjärjestöjen rakentama satelliittikiertue, jonka pistetilaston viisi parasta nousee Nordic Liigan tavoin Challenge Tourille seuraavaksi kaudeksi.

Lue seuraavaksi: Voittokamppailussa oleva Ilari Saulo rokottaa huolella takaysiä Nordic Liigassa