11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stricker ison potin perässä Fedex Cupissa

Steve Stricker on ollut jo neljä kertaa Fedex Cupin kestomenestyjä. Viides kerta toden sanoo? © Getty Images

Steve

PGA Tourin pelaajien juhlaviikot käynnistyvät totuttuun tapaan elo-syyskuun vaihteessa. Viiden viikon aikana pelataan neljä Fedex Cupin kisaa joissa kussakin voittaja kuittaa 1, 35 miljoonaa taalaa. Viimeisen, The Tour Championshipin jälkeen pistelistan paras saa kymmenen miljoonaa ekstraa, seuraavillekin jaetaan miljoonapotteja.

Viidettä kertaa järjestettävässä Fedex Cupissa saadaan suurella todennäköisyydellä uusi voittaja. TigerWoods voitti kahdesti 2007&2009, nyt repelaisen kauden pelannut Woods ei mahtunut 125:n kilpailijan joukkoon .Muut jättipotin aiemmat kuittaajat, Vijay Singh (2008) ja Jim Furyk (2010) ovat mukana, mutta konkarit ovat pelanneet niin vaatimattomasti, että heidän mahdollisuuksiinsa uskoo vain harva.

Kaikki voivat voittaa

Kaikissa kauden aiemmissa kisoissa on kerätty sijoitusten mukaan pisteitä joiden pohjalta lähdetään liikkeelle. Finaaleissa pisteitä viisinkertaisina aiempiin nähden, käytännössäkin kuka tahansa voi voittaa. Pelaajia pudotetaan taiston edetessä. Toiseen finaaliin pääsee sata pelaajaa, kolmanteen 70 ja viimeiseen 30.

The Barclays pelataan Plainfield Country Clubilla New Jerseyssa. ”Runkosarjan” kolme parasta, NickWatney, Steve Stricker ja Webb Simpson pelaavat sijoittettuina kuumassa ryhmässä,kakkospallossa samoin perustein Luke Donald, Phil Mickelson sekä PGA Championshipin sankari Keegan Bradley.

Donald ja Stricker ovat Fedex Cupin suurimmat suosikit. Parivaljakon vahvuuksiin kuuluu tasaisuus, huonoja kisoja tulee harvoin, top-ten sijoituksia sitäkin enemmän. Fedex Cup-matematiikka on sen oloista, että voittamalla yhden kisan ja sijoittumalla muissa 10-15 ensimmäisen joukkooon , on kärkipäästä finaaleihin lähtevä pelaaja vahvoilla voittajaksi.

Keegan

Steve Stricker on voittanut kauden mittaan kaksi kisaa, molemmat kesäkuussa. Kaikissa maaliskuusta eteenpäin käydyissä lyöntipelikisoissa hän on ollut 20:n joukossa. Nyt voisi olla taas voiton aika. Stricker on ainoa mukanalolevista joka on pelannut kaikki 16 aiempaa Fedex Cupin finaalikisaa. Voittoja näissä on tullut kolme, top-ten sijoituksia peräti kymmenen.

Phil Mickelson on ottanut vahvasti kantaa Presidents Cupin valintoihin liittyen Keegan Bradleyn puolesta. Bradley on pelannut vain tämän kauden PGA Tourilla, PGA Championshipin voitosta huolimatta hän on vasta 18:s Presidents Cupin pistelistalla.

”Keegan on poikkeuksellinen pelaaja. Koko hänen olemuksestaan näkee, että tuo mies on tuleva suurpelaaja. Hän lyö tarvittaessa pitkälle, omaa hyvän lähipelin ja putin, määrätietoisen asenteen. Kapteeni Fred Couplesin on syytä antaa Keegan Bradleylle villi kortti mikäli tämä ei raivaa itselleen suoraa paikkaa Melbournesssa käytävään kisaan”, Miickelson suitsutti kahden ensimmäisen päivän pelikumppaniaan.

Mikäli Bradley joukkueeseen valitaan, on enemmän kuin luultavaa, että hän saa nelipalloon tai nellinpeliin parikseen Mickelsonin.

Ensimmäisestä kisasta jäävät loukkaantumisten takia pois Charl Schartzel sekä aivoleikkaukseen joutunut J.B.Holmes. Eurooppalaisia on mukana 11, Donaldin lisäksi Sergio Garcialta odotetaan vahvaa panosta.

Ausseja on 12, Adam Scott ja PGA:ssa pudonnut Jason Day ovat pelaajia jotka voivat neljän kisan jälkeen juhlia Fedex Cupin ykköstilaa. Muualta maailmasta mukana on lisäksi 14 yrittäjää, joista K.J.Choi omaa etukäteen parhaat mahdollisuudet.

Nimimiehistaä kovaa näyttöä ja nousua ensimmäisessä kisassa tarvitsevat sadannen sijan huonommalla puolella olevat Ernie Els (108.)sekä Padraig Harrington (124.).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje