23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

[16][25]
Kilpagolf

Speedgolf-mestariksi palannut Mikko Rantanen: ”Tänään oli ihan ihme päivä, aivan täydellistä pelaamista”

Mikko Rantanen teki golfkentällä kaksi huipputulosta.

Mikko Rantanen on asettanut itselleen kovan tavoitteen myös kävellen pelattavaan kilpagolfiin.

Speedgolf-ikoni Mikko Rantanen palasi lajin Suomen mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen tiistaina päättyneissä speedgolfin SM-kisoissa Vanajanlinnassa. Rantanen oli yleisessä sarjassa ylivoimainen voitettuaan mestaruuden lähes 20 pisteen erolla.

Rantanen teki kaksipäiväisessä kisassa hurjaa tulosta. Maanantai-illan avauskierroksella hän kirjasi Linna Golfin noin 5 700 metriä pitkällä kisakentällä paria sivunneen tuloksen 72 ja juoksuvauhtikin oli viikonlopun sateiden jäljiltä märällä ja raskaalla kentällä hyvä. Aikaa kierrokseen kului 55 minuuttia ja 43 sekuntia.

Palautumisaikaa kierrosten väliin jäi vain reilut 10 tuntia ja yöunetkin jäivät eilisillan rasituksen jälkeen lyhyiksi.

”Olin ihan puhki, eikä aamulla kyllä yhtään huvittanut lähtenyt pelaamaan”, Rantanen kertoi.

Henrik Honkalehto loikki SM-kilpailujen kovimman kierrosajan, 52 minuuttia 25 sekuntia, ja voitti SM-hopeaa.

Toisen kierroksen alku olikin takkuinen, ja Rantanen oli seitsemän reiän jälkeen kierrostaan kolme yli parin. Sitten alkoi tapahtua.

Seuraavat viisi reikää Rantanen pelasi 16 minuutissa neljän birdien ja yhden parin voimalla peräti neljä alle parin. Vaikka juoksuaika oli kahdeksan sekuntia maanantain kierrosta hitaampi, golftulostaan Rantanen petrasi lyönnillä 71:een. Kyseessä on vasta toinen kerta, kun Rantanen on pelannut speedgolf-kierroksen kilpailuissa alle parin. Edellinen osui lajin MM-kisoihin kaudella 2018.

”Tänään oli ihan ihme päivä, aivan täydellistä pelaamista ja koko ajan huippulyöntejä!” Rantanen fiilisteli.

Rantasen 36 reiän golftulos 143 (-1) on lajissa todella kova, ja juoksukin kulki kelpo vauhtia vaativissa olosuhteissa. Kovin paljon parantamisen varaa Rantanen ei suorituksestaan enää löytänyt.

”Hyvän golftuloksen pelaaminen inspiroi enemmän kuin hyvän ajan juokseminen.”

”Ainahan sitä haluaisi pelata vielä paremmin, mutta golftulokseen voi kyllä näissä olosuhteissa olla tosi tyytyväinen. Juoksussa peruskuntoni on aika hyvä, mutta vauhtia on tässä iässä vaikea kehittää. On aika kovan treenin alla ottaa juoksuajasta 3-4 minuuttia pois”, Rantanen analysoi.

Rantanen kantoi kierroksella bägissään sekä draiveria että puu-kolmosta. Raudoista mukana olivat rauta-6, rauta-9 ja sand wedge putterin täydentäessä kuuden mailan kisabägin.

”Lähdin aggressiiviselle mailakokoonpanolla, sillä yritin lyödä par-viitosia kahdella päälle. Tykkään kyllä enemmän siitä, että golftulos olisi hyvä, ja juoksuaika on sitten mitä se on. Hyvän golftuloksen pelaaminen inspiroi enemmän kuin hyvän ajan juokseminen”, Rantanen sanoi.

Yleisessä sarjassa ennakkosuosikit pitivät pintansa, sillä kahden vuoden takainen mestari Henrik Honkalehto ylsi hopealle ja Jari Pitkälä vei pronssin. Milla Hallanoro jatkoi naisten sarjassa katkeamatonta speedgolf-mestaruuksien sarjaansa, ja ylsi yleisessä sarjassakin hienosti viidenneksi. Timo Eskeli voitti puolestaan jo kolmannen speedgolfin seniorimestaruutensa.

Katso SM-kisojen kaikki tulokset

Yleisen sarjan mestari Mikko Rantanen (vas.), naisten sarjan voittaja Milla Hallanoro ja seniorimestari Timo Eskeli.

Mikko Rantanenkin tulee ensi vuonna seniori-ikään, mutta aikoo jatkaa speedgolfissa vielä ”juniorisarjassa”. Hän on lajin puolustava maailmanmestari voitettuaan speedgolfkuninkuuden vuonna 2018 niukimmilla mahdollisella erolla, yhden sekunnin turvin.

Rantasen piti puolustaa mestaruutta tänä vuonna Japanissa, mutta kisat siirrettiin koronapandemian vuoksi ensi vuoteen.

”Nyt joutuu treenaamaan vuoden lisää, mutta saapahan samalla lisää aika valmistautua. Se on speedgolfissa ensi vuoden päätähtäin”, Rantanen sanoo.

Normaaligolfissa Rantasen katse sen sijaan kääntyy jo seniorisarjoihin, ja ensi vuoden päätavoite on kivenkova.

”Tarkoitukseni on osallistua senioreiden British Openin karsintoihin. En ole lähdössä pelaamaan seniorikiertuetta, mutta näihin kisoihin olisi ihan huippua päästä mukaan.”

Rantasen kovaa tavoitetta voi pitää varsin realistisena. Hänet tunnetaan kovana kilpailijana, ja golftaidot ovat riittäneet muun muassa lyöntipelin Suomen mestaruuteen vuonna 1993. Vanajanlinnasta Rantanen suuntasikin suoraan Seinäjoelle ja Ruuhikoskelle, jossa pelataan keskiviikkona käynnistyvien lyöntipelin SM-kilpailujen alla kisan entisten voittajien kisa, Mestareiden mestari.

Golfjumalat ovat olleet Mikko Rantaselle viime aikoina kaikin puolin suosiolliset, sillä viime lauantaina hän teki Tahkolla golfuransa toisen hole in onen. Edellisestä ehti vierähtää neljännesvuosisata. Uran ensimmäinen ässä syntyi PGA Tourin karsinnoissa vuonna 1995.

Lue seuraavaksi: Mikko Rantasesta sekunnin turvin speedgolfin maailmanmestari