[11][17]

[11][17]

Simon nitisti Noceran

Ashleigh Simon nousi vakuuttavalla pelillä Portugalin avointen ykköseksi. © Getty Images

Asleigh Simon (-16) pelasi Portugalin avointen tuulisella päätöskierroksella tuloksen 67, ja nousi kisassa selvään voittoon ennen Gwladys Noceraa. Suosikin viittaa avauskierroksen jälkeen kantanut Nocera ei mahtanut Simonin näyttävälle loppuvedolle mitään.

Simonin kolmannen kierroksen esitys oli vaativissa olosuhteissa näyttävä. Hän teki kahden aikaisemman päivän tapaan sunnuntaina kahdeksan birdietä, joten finaalikierroksen kolmen bogin tuoma haitta oli kosmeettista tasoa. 22-vuotiaan eteläafrikkalaisen ja Noceran lopulliseksi eroksi jäi kolme lyöntiä.

Voitto oli Simonille toinen LET-kiertueella. Ensimmäinen tuli miltei tarkalleen neljä vuotta sitten pian sen jälkeen kuin tuolloin 18-vuotias Simon oli ryhtynyt ammattilaiseksi.

”On suuri kunnia voittaa mikä tahansa LET-kiertueen turnaus. Pelasin todella hyvin koko viikon, enkä antanut ajatukseni harhailla”, Simon sanoi.

”Edellisestä voitostani oli neljä vuotta. Tämä tuntuu erityisen hyvältä, sillä olen tehnyt lujasti töitä.”

Noceran peli kaatui finaalikierroksella huonoon alkuun. Kaksi päivää bogeilta välttynyt ranskalainen teki sunnuntain ulosmenossa neljä bogia.

Christel Boeljon (-9) oli kolmas, Diana Luna ja Virginie Lagoutte-Clement (-7) jakoivat neljännen sijan.

Ainoana suomalaisena Portugal Ladies Openin finaalikierrokselle selvinnyt Kaisa Ruuttila (+3) pelasi sunnuntaina tuloksen 76, ja sijoittui 31:nneksi.