15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies & Gentlemen Tour

Seriffi palasi kaupunkiin – Wikström ja Nuutinen nyt peräkkäin maailmanlistalla

Ursula Wikström ratsastaa kohti kilpakauden 2019 auringonlaskua Suomen ykköspelaajana. Kuva LET

Kauden päätösreiän par nosti Ursula Wikströmin takaisin Suomen ykköspelaajaksi.

Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen käyvät tilastojen valossa tiukkaa kissa-hiiri-leikkiä naisten maailmanlistalla. Yli kaksi vuotta suomalaispelaajien piikkipaikkaa hallinnut Wikström palasi viikon tauon jälkeen takaisin sinivalkoisten listakärkeen ohi kakkoseksi pudonneen Nuutisen.

Wikström ja Nuutinen ovat nyt Rolex Rankingissa selät vastakkain kuin villissä lännessä, sijoilla 300 ja 301. Molemmilla on maailmanlistalla samat keskiarvopisteet 0,34.

Pelaajat tuskin ovat itse kiinnittäneet asiaan juuri huomiota, muuten kuin ehkä mielenkiinnosta, mutta numeroiden valossa ”kamppailu” kärkisijasta on ollut kahden viimeisen viikon aikana kovaa. Järjestyksen vaihtumisen tuoreimmalla päivityksen ratkaisi tälläkin viikolla vain yksi lyönti Wikströmin päädyttyä lyönnillä Nuutisen edelle LET:n päätöskilpailussa Keniassa.

Viikkoa aiemmin kaksikko lähti Andalucian kisan päätöskierrokselle tasatilanteesta. Kierroksen päätyttyä eroa oli kuitenkin Nuutisen hyväksi yksitoista lyöntiä.

Ero syntyi viime kädessä vasta kauden viimeisellä reiällä.

Tällä kertaa Nuutinen lähti päätöskierrokselle kolme lyöntiä Wikströmin edeltä ja kauden kolmas top 3 -sijoitus mielessään, mutta kierrostulos 78 oli Nuutisen heikoin sitten toukokuun. Wikströmilläkään ei ollut paras päivänsä, mutta 74 lyönnin päätöskierros riitti nostamaan hänet kisassa yhdellä lyönnillä ja maailmanlistalla yhdellä pykälällä ohi Nuutisen. Ero syntyi viime kädessä vasta kauden viimeisellä reiällä Wikströmin tehtyä parin Nuutisen tyytyessä bogiin.

Seitsemäntoista osakilpailua pelannut Ursula Wikström päätyi LET:n pistelistalla parhaana suomalaisena sijalle 17 kauden kokonaisansioiden ollessa 62 168 euroa. Kolme kisaa vähemmän pelannut Nuutinen ansaitsi LET:n kisoista yhteensä 48 868 euroa ja oli pistelistalla sijalla 21.

Molemmat suomalaiset kiertävät LET:tä hyvällä kategorialla myös ensi kaudella. Kiertueen kausi 2020 alkaa tiettävästi helmikuussa.

Lue seuraavaksi: Sanna Nuutisesta Suomen uusi ykköspelaaja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje