25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Senior yllätti Australian avoimissa

Peter Senior piti pakettinsa koossa Sydneyn tuulisissa olosuhteissa. Kuva: All Over Press

Australian avoimissa mestaruuskisoissa saatiin yllätysvoittaja, kun 53-vuotias Peter Senior löi laudalta turnauksen kaikki ennakkosuosikit. Lakes Golf Clubin kentän tuulet parhaiten hallinnut veteraani päätyi 72 reiän turnauksessa lopputulokseen neljä alle. Kahden maailmanlistalla kymmenen joukossa olevan pelaajan, Justin Rosen ja Adam Scottin, lyöminen nostaa pitkään kilpakenttiä kolunneen Seniorin tempun henkilökohtaisten saavutusten eturiviin.

”Luulin, että tällaiset päivät ovat osaltani jo mennyttä aikaa – golf on aika hassu laji”, Senior sanoi. ”En mielestäni pelannut tällä viikolla erityisen hyvin, mutta onnistuin paikkaamaan virheeni tärkeissä paikoissa.”

”Luonnollisesti en rinnasta itseäni Roseen tai Scottiin; he olisivat loistaneet paremmissa olosuhteissa. Olen aina ollut taistelijatyyppi. Kun sää on vaativa, puolet pelaajista ei usko mahdollisuuksiinsa. Lyhyenä pelaajana tuuli ei vaikuta minuun kovin paljon.”

Brendan Jones hävisi Seniorille lyönnillä ja oli toinen. Cameron Percy (-2) venyi kolmanneksi. Justin Rose (-1) oli neljäs, kymmenen joukkoon mahtuivat lisäksi mm. Stuart Appleby (par), Nick O’Hern (+1) ja Brett Rumford (+1). Päätöskierroksella epäonnistunut Adam Scott (+2) jäi sijalle 14.

Australian avoimissa sattui erikoinen välikohtaus, kun PGA Tourilla pelaavan Marc Leishmanin ja James Nittiesin caddiet pistivät painiksi juuri ennen ensimmäisen kierroksen starttia harjoitusviheriön tuntumassa. Tapahtumien taustalla on Matt Kellyn ja Grant Buchananin henkilökohtainen skisma. Turnauksen johtaja Andrew Langford-Jones paheksui ankarasti riitapukareiden toimintaa ja lupasi ilmoittaa molempien pelaajien leiriin sanktioista tulevan viikon aikana.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje