Kalle Samooja teki Tokiossa kesken jääneellä kierroksella vahvaa nousua - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Kalle Samooja teki Tokiossa kesken jääneellä kierroksella vahvaa nousua

Kalle Samoojan otteissa oli perjantaina jo toisenlainen meininki. Kuva: Getty Images

Samooja uskoo taistelevansa lauantain kovalla tuloksella vielä hyvistä sijoituksista. Sami Välimäki jatkaa olympiaturnauksen parhaana suomalaisena. 

Kalle Samooja (+1) paransi asemiaan Tokion olympiaturnauksen toisena kilpailupäivänä. Torstaina avauspeliään harmitellut Samooja pelasi kierroksen 68 lyönnillä, ja on kesken jääneellä kierroksella jaetulla 51. sijalla.

Avauskierroksella vain viiteen väylään osunut Samooja oli vahva etenkin kierroksen alussa tehden Kasumigaseki Country Clubin kentän reikien 2–5 aikana neljä peräkkäistä birdieä. Etuysin neljä alle tilastoinut turkulainen ei ollut sisääntulossa yhtä kovassa lennossa pelattuaan East Coursen jälkimmäisen puoliskon yksi yli parin.

”Tänään oli mies aika paljon terävämmällä jalalla liikkeellä. Pallo löysi väylän vähän paremmin ja pystyin rakentamaan siitä peliä. Sain muutaman hyvän putin sisään alussa, mutta sitten meni kyllä kolme lyhkästä ohi”, kuusi birdieä ja kolme bogia tehnyt Samooja kertoi tiedotteessa.

Hän oli kuitenkin kaikin puolin tyytyväinen parantuneisiin otteisiin, ja toivoi lauantaille lennokasta suoritusta.

”Tänään oli sellaista peliä, mitä enemmän itseltäni odotin. Katsotaan, jos pankissa olisi yksi oikein alhainen kiekka viikonlopuksi”, Samooja totesi.

Mutta palaset on kasassa – lyönti toimii ja puttikin tuntuu hyvältä.

Peli jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen päivän tapaan ukkosen vuoksi, tällä kertaa yli kahdeksi tunniksi, minkä vuoksi kierrosta ei lopulta ehditty pelataan loppuun ennen pimeän tuloa.

Sami Välimäki harmitteli lopussa tulleita virheitä lähestymisissä ja viheriöillä. Kuva: Getty Images

Olympiaturnauksen toinen suomalainen, Sami Välimäki (-2) jatkoi samaan tahtiin kuin torstaina pelattuaan jälleen tuloksen 70. Hän on kolme lyöntiä Samoojaa edellä jakaen 34. sijaa tilanteessa kaksi alle.

”Katko tuli vähän huonoon paikkaan, ja tein loppuun tyhmiä virheitä sekä griinillä että lähestymisissä”, Välimäki sanoi Ylen hikihaastattelussa heti kierroksen jälkeen.

Kärkeen on matkaa kahdeksan lyöntiä, mutta Välimäki ei pidä sen tavoittamista mahdottomana.

”Viikonloppuna tarvitaan tietysti kovia tuloksia. Mutta palaset on kasassa – lyönti toimii ja puttikin tuntuu hyvältä.”

Kilpailun kärjessä on tähän asti kovimman tuloksen, 63, pelannut USA:n Xander Schauffele (-11), jota Meksikon Carlos Ortiz jahtaa lyönnin päässä. Pronssitilassa parhaillaan kiinni ovat Chilen Mito Pereira, Ruotsin Alex Norén, Itävallan Sepp Straka sekä 16 reikää toista kierrosta pelannut isäntämaan Hideki Matsuyama. He ovat tilanteessa -8.

Toista kierrosta jatketaan lauantaina kello 7.45 paikallista eli 1.45 Suomen aikaa. Kolmannen kierroksen tiiajat ovat suunnilleen kello 9.30−11.18 paikallista aikaa ja lähdöt ovat kolmen pelaajan ryhmissä 1. ja 10. lyöntipaikalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje