18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Samooja sekä Nykänen voittoihin Peuramaalla

Kalle Samooja rutisti hienon tuloksen 69, vaikka oman käsityksen mukaan lyöminen oli kaukana normipäivästä.

Kalle

Kalle Samooja hallitsi alusta loppuun kotimaiisen kilpailukauden avauskilpailua . Hänellä oli lopulta varaa miekkaillai viimeiselle väylälle tupla greenin ympäristössä. Eroa aiemmassa ryhmässä pelanneeseen seurakaveri Joonas Granbergiin oli lopulta yksi lyönti. Asian Tour -pelaajien osallistuminen kauden avaukseen oli tärkeä asia Finnish Tourille. Kalle Samooja ja Joonas Grangerg todistivat rutiinin merkityksen tiukassa paikassa Kalle Samoojan tilille kertyi 2200, ja Granbergin 1700 euroa – yhteensä 39% palkintopotista. Kalle Samooja tiedetään erittäin taitavaksi voittajaksi. Puntti ei myöskään tutissut viimeisen kierroksen aikana, vaan turkulainen karkasi reiluun johtoon jo kahdeksan reiäin jälkeen. Kolme alle parin ennen ysiä ollut turkulainen päästi muut pelaajat mukaan peliin chipattuaan soketin yhdeksännen greenin vierestä. ”Kaikki meni suunnitelmien mukaan ysille asti. Mielenkiintoinen soketti tuli siihen kohtaan ja tupla korttiin. Se ei kuitenkaan päässyt pääni sisään, vaan sain jatkettua hyvää peliä loppuun saakka”, Kalle kommentoi ysillä sattunutta erhettä. Voittaja kuittasi heti seuraavalla tehden birdien. Seuraava tuli 13:lle ja Kalle selvisi hyvin myös 15:n vesiavauksesta bogilla. Myrskypilviä Kallen avausvoiton tielle pyrki tuomaan Asian Tourin toinen pelaaja Joonas Granberg. Neljä lyöntiä jäljessä päivään lähtenyt turkulainen pelasi edellä kovaa golfia sivuten Peuramaan kenttäennätystä 68 (-4). Viime vuoden ranking-voittaja joutui kuitenkin tällä kertaa taipumaan Kallen yhteistuloksen (E) edessä. Vaikka eroa jäi lopulta vain yksi lyönti, ei voitosta tarvinnut todellisuudessa jännittää. Kalle Samooja teki hienon birdien 17:lle, joka varmisti kolmen lyönnin johtoaseman ennen viimeistä reikää – alaspäin lyötävää par 3:sta. Voittajalla oli varaa ottaa viimeisellä chippi ja kolme puttia ilman, että lopputulokset muuttuivat. ”Tiesin tilanteen tarkalleen, joten eipä tuolla nyt ollut väliä. Nyt on ensimmäiset palkintorahat saavutettu ammattilaisena ja on pakko antaa tunnustusta kentälle ja koko tapahtumalle. Kiva, että ensimmäinen shekki tulee samantien voitolla”, Kalle pohti. Kalle Samoojan viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet pelillisesti vaikeampia. ”Hyviä kisoja on tullut pelattua todella vähän. Asian Tourin karsintoihin osui hyvä ajoitus, jolla sain kortin varmistettua. Paljon täytyy lähettää kiitosta myös Coach Purhoselle, joka jäi tällä kertaa jakamaan kolmatta sijaa. Olen muuttanut harjoitteluani enemmän pelimäiseen suuntaan ja golf alkaa jälleen maistua”, Samooja purki nykyistä pelin kuntoaan. Kolmatta sijaa jakoivat Pasi Purhonen ja Miro Veijalainen tuloksilla +3, kolme lyöntiä voittajalle jääneenä.

Viimeisten vuosien aikana vain satunnaisesti pelannut Panu Kylliäinen oli viides, joten osallistujakaartin kokenut kaarti nappasi kärkitilat.

Annika Nykäselle tunteikas voitto Annika

Naisten sarjassa päätöspäivään lähdettiin EGS:n Annika Nykäsen johdossa. Toisena ollut Sanna Nuutinen pääsi viimeiselle takaysille kahden lyönnin johdosta, mutta menetti sen tasaisemmin pelanneelle Nykäselle. Annikan voiton avain vaikealla kentällä oli tasaisuus. ”Vältin virheet erittäin hyvin tässä kisassa ja se riitti. Kenttä oli tosi vaikea ja varsinkin ensimmäisinä päivinä sai olla todella tarkkana kaiken kanssa mitä kentällä teki. Voitto oli urani ensimmäinen Finnish Tourilla, joten kyllä siinä pieni kyynelkin taisi poskelle pudota”, tuore voittaja tunteili kisan jälkeen. Nykäsen yhteistulos kolmen kierroksen kilpailussa oli +14. Kierrokset 76,76,78 kertoivat kentän vaikeudesta oleellisen. Viimeisenä päivänä tulokset olivat keskimäärin jo noin kolme lyöntiä parempia kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Kolmanneksi naisissa nousi päivän parhaan tuloksen (75,+3) pelannut Noora Tamminen. 2pv.

Teemu Toivonen Samoojan kantapäillä

Annika Nykänen selviytyi naisista parhaiten Peuramaan Porkkalan brutaalista testistä toisena pelipäivänä. Kierrostulokset 76,76 (+8) asettavat Nykäsen lyönnin johtoasemaan ennen suurinta ennakkosuosikkia Sanna Nuutista. Miehissä Kalle Samooja säilytti johtonsa pelaten niin ikään tuloksen 76. Peuramaan Porkkala -kenttä on viritetty US Open kuntoon. Joidenkin arvioiden mukaan nopeimmat greenit mitä Suomessa on koskaan nähty yhdistettynä myrskyisään tuuleen on saanut pelaajat polvilleen. Toisen päivän paras tulos Peuramaalla oli 72, josta vastasi Miro Veijalainen. TeemuMiesten kilpailussa Kalle Samooja johtaa lyönnillä ennen Hollolasta kotoisin olevaa Teemu Toivosta. Samoojan kokonaistulos +1 on muodostunut kierroksista 69 (-3) ja 76 (+4). ”Olihan tuo aika brutaalia. Greenit ovat mahtavat, mutta erittäin vaikeat. Alussa jouduin vähän varpailleni kun missailin muutamat lyhyet putit. Fiksulla pelillä ja hyvällä sinnittelyllä pääsen kuitenkin johdosta toiselle kierrokselle, joten hyvin ovat pullat uunissa”, Kalle Samooja mietti. Kärkipään asemat eivät muuttuneet kärkikaksikon osalta, sillä toisena on edelleen Teemu Toivonen (+2). ”TT” näki pelinsä olevan hyvässä vireessä ja pääsee selkeänä altavastaajana tavoittelemaan jättiyllätystä viimeisellä kierroksella. ”Peli on kulkenut tosi hyvin. Lyönnit lähtevät sinne minne pitää, joten pelaaminen on ollut aika helppoa. Tänään aloitin tosi huonosti, mutta mahtavalla lopulla sain sinniteltyä – varmasti samantyylinen tarina oli monilla”, Teemu pohti. ”Tiedän, ettei kukaan pidä minua ennakkosuosikkina huomiselle. Kallelta odotetaan voittoa ja minä aion antaa kaikkeni ensimmäisen voittoni eteen”, Toivonen mietiskeli. Viimeisissä ryhmissä pelannut Peuramaan oma poika Niclas Hellberg ilmoittautui myös voittotaisteluun. Tulokset 75, 73 kahtena ensimmäisenä päivänä pelannut FT:n Luke Donald kokee saavansa kotikentästä suuren etulyöntiaseman. Kärkeen on matkaa vain kolme lyöntiä. ”Tuntuu, että edelleen jää paljon lyöntejä kentälle. Enhän minäkään ole koskaan pelannut kenttäämme näin hyvässä kunnossa, mutta varmasti uskon olevani kentän kanssa enemmän sujut kuin muut. Huomenna täytyy pelata hyvä tulos. Voitto tavoitteena jatketaan”, neljän lyönnin päässä kärjestä oleva Nicke sanoi. Tommi

Kärkiryhmään Hellberg ei kuitenkaan noussut, vaan kolmanneksi viimeiseen lähtöön starttaa Tommi Laitto. Samat tulokset (75,73) Hellbergin kanssa pelannut helsinkiläinen haluaa varmasti myös laittaa omat panoksensa pöytään. Naisten puolella kärkeen nousi tulokset 76,76 pelannut Annika Nykänen. EGS:n pelaajatar selvitti toisen kierroksen kolme lyöntiä toiseksi parasta paremmin. Annika johtaa kilpailua lyönnillä ennen Sanna Nuutista. Maajoukkuekaksikko tulee kaiken järjen mukaan ratkaisemaan voiton kahdestaan, sillä kolmantena oleva Anne Hakula on jo seitsemän lyönnin päässä kärkeä. Sanna Nuutinen toivoo viimeiselle päivälle hyvää kaksintaistelua: ”Toivottavasti näemme tasokasta peliä huomenna. Kenttä ja varsinkin greenit ovat todella vaikeat. Voitto on tietenkin tavoitteena ja uskon itseeni ennen viimeistä kierrosta”. .

Sanna

Kova tuuli ja haastava, mutta hyväkuntoinen Peuramaan Porkkala-kenttä pitivät tulostason aisoissa torstaina kolmipäiväisen FT-kisan käynnistyessaä Naisten kilpailussa Sanna Nuutinen aloitti upeasti . Kierrostulos 74 (+2) tuulisissa olosuhteissa vei Texasissa opiskelevan helsinkiläisen kahden lyönnin johtoon ennen kahta viimeistä kierrosta. ”Tänään peli kulki tosi mukavasti ennen loppua. Olin vielä yhden alle ennen kahta viimeistä, mutta lopetus oli murheellinen. En kuitenkaan viitsi piiskata siitä itseäni liikaa – tästä asetelmasta on mahtavaa lähteä huomiselle”, iloisena puttigreeniltä löytynyt Sanna ynnäsi tilanteen. Kahden lyönnin päässä Nuutisesta ovat Viron Merlin Palm ja EGS:n AnnikaNykänen tuloksella76 (+4). Kalle

Miesten puolella Asian Touria pääkiertueenaan kiertävä ennakkosuosikki Kalle Samooja näytti muille kaapin paikan. Päivän ainoa 70-lyönnin alitus syntyi aamun ensimmäisissä ryhmissä. Aura Golfin kasvatti on tottunut nopeisiin greeneihin ja löysi pelistään vielä paljon parannettavaa kierrostuloksen 69 (-3) jälkeen. ”Tänään löin palloa välillä vähän mihin sattui. Sain kuitenkin seivailtua aika hyvin ja lopputulos kelpaa hyvin. Tänään oli hyvä tuulirako päästä aamulla vetämään, huomenna tilanne on todennäköisesti päinvastoin”, jälkitreenejä suorittava Kalle avasi kierrostaan. Samoojan niskaan hengittää maaliin pelanneista lähimpänä Teemu Toivonen tuloksella 71 (-1). Kolmatta sijaa tuloksella 72 jakaa vanha kehäkettu Panu Kylliäinen. JoonasGranbergin tulos oli 73.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje