Asian Tour - Kilpagolf

Samooja 19:s Queens Cupissa

Kalle Samooja haki sunnuntaina ensimmäiset tienestinsä Aasian kiertueelta.

Kalle

Pitkään Queens Cupin kärkipäässä viihtynyt Kalle Samooja pelasi viikonvaihteessa tähän asti parhaimman kilpailunsa Asian Tourilla. Perjantaina ensimmäisen kerran cut-rajan kiertueella selvittänyt Samooja oli vielä toisen kierroksen loppuhetkillä kisan jaetulla johtopaikalla, kunnes tuplabogi pudotti sijoitusta muutamalla pykälällä.

Lauantain kierroksensa (75) yhdessä kokeneen Prayad Marksaengin kanssa pelannut Samooja pysytteli ennen finaalikierrosta niukasti kymmenen parhaan joukossa, mutta ei löytänyt enää sunnuntaina uutta nostetta peliinsä. Päätöskierros sujui 76 lyönnillä, Samoojan sijoittuessa yhteistuloksellaan 286 (+2) Queens Cupissa 19:nneksi. Turkulaisen korttiin kirjattiin sunnuntaina kolmen birdien lisäksi kahdeksan bogia.

Samooja tienasi Koh Samuin turnauksesta 3630 dollaria, jotka olivat 23-vuotiaan pelaajan ensimmäiset kilpailupalkkiot Aasian kiertueella.

Joonas Granberg (71-76-75-76) oli kisassa 58:s.

Queens Cupin voitto meni Thaimaan Chawalit Plapholille (-11), jolle hänen maanmiehensä Prayad Marksaeng hävisi kahdella lyönnillä. Japanin DaisukeMaruyama (-5) oli kolmas.

Aasian kiertue jatkuu kuukauden kuluttua Malesiassa pelattavalla Worldwide Holdings Selangor Mastersilla.