25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Salmisen veljekset kiusaamaan nuorempia Lakiston FT-turnaukseen

Tuomas Salminen starttaa Suur-Helsingin Golfin isännöimään kilpailuun voitto mielessä. Kuva: Mikko Salminen

Naisten kilpailussa nähdään kaksi USA:n yliopistoista valmistunutta maajoukkuepelaajaa.

Finnish Tour jatkuu torstaina Suur-Helsingin Golfissa käytävällä Seiko Openilla. Seuran omiin eturivin pelaajiin kuuluu Tuomas Salminen, joka odottaa turnauksessa menestystä.

“Peli- ja harjoitusmäärät ovat pudonneet aika olemattomiin, mutta kyllä hyvinä päivinä voi sillä tavalla tulla tulosta, että voitosta pelataan. Se onkin tavoite”, Salminen kertoi.

Viime vuonna Finnish Tourin kuudes osakilpailu pelattiin Lakistossa, ja silloin Salminen sijoittui neljänneksi jäätyään kaksi lyöntiä kärjestä.

“Vaikka en enää kilpailekaan niin paljon, kilpailuvietti ja voitontahto eivät mihinkään katoa. Sitten kun mennään, niin mennään”, hän totesi.

SHG:n Lakiston kenttä tarjoaa Salmiselle luonnollisesti pienen kotikenttäedun.

Viikon kovin kilpailu on tietysti meidän veljesten välinen mittelö.

“Lakisto on hyvä kenttä pelata kisaa, ja se tarjoaa tietyissä paikoissa mahdollisuuden pieneen riskinottoon.”

Salmisen veljekset menestyivät erinomaisesti kotimaan kisoissa vuosina 2015–2018. Isoveli Mikaelilla on niin ikään pelaaminen vähentynyt, mutta voitto on hänelläkin aina mielessä – etenkin pikkuveljen päihittäminen.

“Viikon kovin kilpailu on tietysti meidän veljesten välinen mittelö. Tuomas on vetänyt viime vuosina pidemmän korren, mutta yritän hänet vielä kerran voittaa”, totesi vuonna 2017 FT:n rankingin voittanut Mikael Salminen.

Viime vuonna Suur-Helsingin Golfissa pelattiin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, ja silloin kolminkertainen Challenge Tour -voittaja Kim Koivu juhli ykköstilaa. Koivu pelasi viikko sitten avausturnauksen parhaan yksittäisen kierroksen tuloksen, 65 (-7), mutta vetäytyi kisasta terveydellisistä syistä ennen päätöskierrosta. Hän ei ole mukana tämän viikon turnauksessa.

Viime viikolla Kullo Golfissa voittanut Rasmus Karlsson lähtee myös Seiko Openiin menestyksen kiilto silmissään.

“Voittaminen lisää aina itseluottamusta” Karlsson muistutti.

Anna Backman nähdään pitkästä aikaa Finnish Tourilla.

Kolmanneksi Kullossa sijoittunut Niclas Hellberg  kertoi jääneensä griineillä jälkeen kärjen vauhdista. Hänen tavoitteenaan Lakistossa on parantaa yleisesti omaa peliä ja sitä kautta taistella hyvistä sijoituksista.

Saksa ja Backman naisten kilpailussa

Naisten ensimmäisen kilpailun voitti Oona Kuronen, mutta Lakistossa on uusia menestyssuosikkeja. Yksi heistä on viimeiset neljä vuotta yliopistogolfia Yhdysvalloissa pelannut Elina Saksa.

Olen kesäisin keskittynyt pelkästään ulkomaan kisoihin.

Hän on muuttanut takaisin Suomeen saatuaan opintonsa valmiiksi, ja lähtee hakemaan tuntumaa Pickalassa pidettävää Ladies European Tourin kilpailua varten.

“Pelasin keväällä seitsemän kisaa koulukiireiden ohella, ja peli oli nousujohteista. Viimeiset vuodet olen pelannut koko syksyn ja kevään, niin olen kesäisin pitänyt vähän enemmän taukoa, eikä ole sen takia tullut pelattua Finnish Touria”, Saksa kertoi.

Hieman samantyylisillä lähtöasetelmilla kilpailuun lähtee Anna Backman, joka on satsannut enemmän kansainvälisiin turnauksiin. Hän sai opintonsa Saksan tavoin Yhdysvalloissa päätökseen.

“Olen kesäisin keskittynyt pelkästään ulkomaan kisoihin, mutta nyt sopi kalenteriin ainakin tämä yksi Finnish Tour -kilpailu.” Backman sanoi.

Viime vuonna Lakistossa pidetyn kilpailun voittanut Hanna-Leena Ronkainen on puolustamassa mestaruuttaan.

“Vähän pelejä alla, kotikenttä ja viime vuodelta voitto puolustettavana – taidan ottaa siitä enemmän paineita kuin hyötyä”, SHG:ssa prona työskentelevä Ronkainen kommentoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje