23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ryo Ishikawa mittaa tasonsa Los Angelesissa

Ryo Ishikawan harteilla on valtavat odotukset läpimurrosta kansainväliselle huipulle © Getty Images

Luke

Los Angelesin jetsetin kotikentäksi kutsuttu Riviera Country Club isännöi PGA Tourin viikolopun kisaa jossa voittoa puolustaa Steve Stricker. Konkari lukeutuu merkittyihin pelaajiin torstaina käynnistyvässä kisassa. Pöytä on kuitenkin kuin katettu kahdesti aiemmin Los Angelesissa voittaneelle Phil Mickelsonille joka oli edellisessä kisassaan Pebble Beachissa yhdeksäs. Kilpailun jälkeen vasuri totesi pelinsä olevan jo varsin hyvällä mallila.

Starttilistalta löytyy luonnollisesti paljon maailmantähtiä, joista Rivieralla aiempina vuosina menestyneet ovat suosikeista suurimpia. Luke Donald on ollut kolme kertaa peräkkäin kisassa kuuden joukossa, viimevuonna toinen. Runner-up sijoitukset ovat tulleet ratikaisevilla hetkillä liian pehmeäksi luonnehditulla Donaldilla turhan tutuiksi PGA Tourilla. Tilastot ovat julmia. Kaksi voittoa vuosilta 2002 ja 2006, kakkostiloja on kymmenen , kolmostiloja kuusi. ”Tappajan vaistoa” Donaldilla ei ole kisoissa ollut. Rivieran kisaan hän lähtee haastajana, suurimmat odotukset ja mediahuomio kun kohdistuu Mickelsoniin.

J.B Holmesilla on kolme peräkkäistä top-ten sijoitusta, Dustin Johnson oli kaudella 2010 kolmas vaikka pelasi kolmannen kierroksen tulokseen 74.

Ryo

Japanin nuoret tähdet Ryo Ishikawa ( WR 40.) ja Yuta Ikeda (42.) avaavat kautensa. Ishikawa tuli jo kaudella 2009 samaan kisaan suurella kohinalla menestyttyään loistavasti kotimaansa Tourilla. Hän voitti uskomattomasti vain 15-vuotiaana Japanin Tourin kisan, nyt ykköstiloja on kasassa jo yhdeksän. Vastaavasti menestys PGA TOurin ja World Tourin kisoissa on ollut koviin ennakko-odotuksiin nähden vaatimatonta.Kahden vuoden aikana mainittavimmat saavutukset ovat British Openin 27:s ja US OPenin 33:s sija. Toki kovia suorituksia tuolloin 18-vuotiaalle pelaajalle, mutta japanilainen media ja yleisö odottavat supertähdeltään todellista läpimurtoa.

Hyvin vaikeaa se on alkaneellakin kaudella, jota voidaan perustellusti kutsua Ishikawalle miehuuskokeeksi.

Tiger Woods jättää Rivieran kisan väliin. Kenttä ei jostain syystä sovi hänelle. Woods on pelannut Los Angelesin kisan toistakymmentä kertaa, mutta ei ole onnistunut sitä voittamaan. Menestymättömyyden sarja on hänellä PGA Tourin kisoissa aivan omassa luokassaan.

Woods on mukana seuraavalla viikolla käynnistyvässä World Tourin reikäpelimestaruudesssa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje