16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Euroopan automaattiset Ryder Cup -valinnat selvillä

Kapteeni Darren Clarken mukaan Euroopan tämänsyksyinen Ryder Cup -joukkue tulee tarjoamaan paljon mielenkiintoisia variaatioita. Myös Yhdysvallat on saamassa kotikentälleen vahvan yhdistelmän.

Mennyt viikonvaihde selvitti lopullisesti ne yhdeksän pelaajaa, jotka tullaan automaattisesti valitsemaan Euroopan tämänvuotiseen Ryder Cup -joukkueeseen. Kapteeni DarrenClarke kuvaili koossa olevaa joukkoa ”loistavaksi sekoitukseksi nuoruutta ja kokemusta”.

Viimeiseen suoraan valintaan oikeuttava paikka meni Matthew Fitzpatrickille, joka sijoittui sunnuntaina viidenneksi Czech Mastersissa. Englantilaisen valinta sinetöityi, kun Thomas Pieters ei voittanut Prahan turnausta ja Shane Lowry jäi Pohjois-Carolinassa pelatussa Wyndham Championshipissä top 4:n ulkopuolelle.

Eurooppa tavoittelee neljättä perättäistä Ryder Cup -voittoaan joukkueella, jossa tulee olemaan vähintään viisi ensikertalaista. Hazeltine National Golf Clubilla, Minnesotassa 30.9.–2.10. pelattavan haasteottelun tulokkaita ovat Rafael Cabrera Bello, Fitzpatrick, Andy Sullivan, Danny Willett ja Chris Wood.

Ryhmässä Mastersin ja Openin voittajat sekä olympiakultamitalisti

Euroopan pistelistalta paikkansa joukkueeseen varmistivat Rory McIlroy, Willett, Henrik Stenson ja Wood. Ryder Cupin maailman pistelistalta puolestaan ryhmään liittyvät Sergio Garcia, Justin Rose, Cabrera Bello, Sullivan ja Fitzpatrick.

Kapteeni Darren Clarke ilmoittaa kolme villin kortin saajaa tiistaina 30. elokuuta, jolloin koko 12 pelaajan joukkue on selvillä.

”Olen varauksettoman tyytyväinen näihin yhdeksään pelaajaan, jotka ovat valikoituneet tämän vuoden Ryder Cup -joukkueeseemme. He eivät tuo ryhmään ainostaan loistavaa sekoitusta nuoruutta ja kokemusta, vaan myös monenlaisia variaatiomahdollisuuksia suunnitellessamme sopivia pelaajayhdistelmiä”, hän sanoi.

Darren Clarken kipparoima joukkue julkistetaan kokonaisuudessaa elokuun viimeisenä tiistaina. Kuva: Getty Images

Darren Clarken kipparoima joukkue julkistetaan kokonaisuudessaa elokuun viimeisenä tiistaina. Kuva: Getty Images

”Kokeneemmalla osastolla meillä on kaksi kaveria, jotka ovat olleet viime viikkoina esillä hienoilla otteillaan: Open Championshipin voittaja Henrik Stenson ja olympiakultamitalisti Justin Rose. Tätä kaksikkoa täydentevät Sergio Garcia ja Rory McIlroy, jotka ovat olleet viime vuosina kaksi dynaamisinta Ryder Cup -pelaajaa. Molemmat ovat myös pystyneet voittoihin tänä vuonna, Sergio USA:ssa ja Rory Euroopassa.”

Clarke muistutti, että on varsin poikkeuksellista esitellä tulokaslistaa, josta löytyy hallitseva Masters-voittaja Danny Willettin muodossa.

”Lisäksi Rafa Cabrera Bello, Matt Fitzpatrick, Andy Sullivan ja Chris Wood tuovat meille sellaisen yhdistelmän varmuutta ja menestystä, mitä kuka tahansa Ryder Cup -kapteeni himoitsee.”

Edessä on vielä kahden kilpailun viikko, joka auttaa Clarkea viimeistelemään loput tärkeät valinnat Euroopan joukkueeseen.

”Kenelläkään ei ole mahdollisuutta kiilata enää näiden yhdeksän valitun pelaajan edelle. On hyvä, että tällä viikolla voin katsastaa vielä potentiaalisia villi kortti -ehdokkaita Made in Denmark – ja The Barclays -turnauksissa.”

Snedeker ja Reed nousivat USA:n Ryder Cup -listalla

Wyhdham Championshipin top 3 -sijoitus saattoi sinetöidä Brandt Snedekerin paikan USA: Ryder Cup -joukkueeseen. Kuva: Getty Images

Wyhdham Championshipin top 3 -sijoitus saattoi sinetöidä Brandt Snedekerin paikan USA: Ryder Cup -joukkueeseen. Kuva: Getty Images


Brandt Snedeker
ja Patrick Reed kohentelivat Greensboron turnauksessa asemiaan Yhdysvaltain Ryder Cup -karsinnassa. Isoimman loikan teki Snedeker, joka kiipesi jaetulla kolmannella tilallaan (324 800 dollaria) listan yhdeksänneltä sijalta kuudenneksi. Eroa seitsemäntenä olevaan Zach Johnsoniin on nyt 70 000 dollaria.

”Pelissäni on paljon posiitiivista. Rullautan palloa fantastisesti”, Snedeker sanoi Wyndham Championshipin jälkeen. ”Vielä olisi löydettävä keino, joka sitoo kaikki parhaat tekijät yhteen.”

Reedin 22. sija turnauksessa riitti viemään hänet J.B. Holmesin edelle kahdeksanneksi eli viimeiselle suoraan valintaan oikeuttavaan paikkaan. USA:n Ryder Cup -valintaikkuna sulkeutuu torstaista sunnuntaihin pelattavan The Barclays -turnauksen jälkeen.

”Yritän vain keskittyä yhteen viikkoon kerrallaan. Fokus on nyt varmuuden edistämisessä päivästä toiseen, ja samalla listanousussa”, Reed sanoi.

Davis Love III on saamassa käsiinsä iskukykyisen joukkueen kotiotteluun. Kuva: Getty Images

Davis Love III on saamassa käsiinsä iskukykyisen joukkueen kotiotteluun. Kuva: Getty Images

Kapteeni Davis Love III valitsee kolme villin kortin saajaa 11. syyskuuta ja vielä yhden kaksi viikkoa myöhemmin.

Pohjois-Carolinassa karsintarajan missannut Holmes on nyt ensimmäinen, joka kärkkyy top 8:n takana suoraa paikkaa USA:n Ryder Cup -joukkueeseen.

Muita tällä hetkellä villin kortin varassa olevia pelaajia ovat muun muassa Bubba Watson (10:s), Matt Kuchar (11:s) ja Rickie Fowler (12), jonka 22. sija Wyndham Championshipissä ei tuonut kohennusta listalla. Samassa kisassa tuplabogin tehnyt Jim Furyk  putosi turnauksessa kymmenenneksi, mutta nousi Ryder Cup -listalla kolme pykälää, sijalle 15.

”En aio lyödä vetoa valintani puolesta tai sitä vastaan. Voin ainoastaan jatkaa työntekoa pelini edistämiseksi”, Fowler sanoi.

”Pelini on loksahtamassa kohdilleen. Toivottavasti pystyn ansaitsemaan paikan joukkueeseen omin voimin. Jos näin ei käy, täytyy pelata riittävän hyvin, jotta villi kortti osuu kohdalle.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje