[16][25]
Kilpagolf

Ruuttila voittoon Nynäshamnissa

Kaisa Ruuttila oli Nynäshamnin kisan ykkönen.

Suomalaiset ottivat kaksoisvoiton Ruotsissa, Nynäshamnissa pelatussa Körunda Ladies Openissa. Ykkönen tässä yhteispohjoismaisen Nordea Tourin osakilpailussa olii Kaisa Ruuttila tuloksellaan 210 (-6). UrsulaWikström sijoittui toiseksi kaksi lyöntiä Ruuttilalle hävinneenä.

Kolmas oli suomalaiskaksikon tapaan naisten Euroopan kiertueella pelaava isäntämaan Lotta Wahlin (-3).

Ruuttila käytti Nordea Touria viime kaudella todellisena ponnistuslautanaan maanosan pääkiertueelle voitettuaan kolme kisaa Ruotsissa ja yhden Suomessa. Hyvin LET:lle kotiutunut Lakeside Golfin kasvatti on tällä hetkellä kiertueen ansiolistalla 63:ntena, joten pelioikeus ensi kaudeksi lienee jo selviö.

Ruuttilan kauden paras LET-sijoitus on Hollannin avointen 17:s tila. Kiertueen edellisessä turnauksessa Finnair Mastersissa hän oli 27:s.

Nyt pelattu Körunda Ladies Open oli Wikströmille kauden toinen kilpailu Nordea Tourilla. Hän ylsi kesäkuussa Ruissalossa pelatussa Finnish Ladies Openissa niin ikään toiseksi.

Nynäshamnin turnaus sopi suomalaisten kilpailukalenteriin mainiosti, sillä naisten Euroopan kiertueella pelataan heinäkuussa vain kaksi major-turnausta – Evian Masters ja British Open.

”Peli oli kaiken kaikkiaan ihan kohtuullista. Puttaamiseen sain ajatusta jo Talissa, mutta vielä viheriöpelissä on petrattavaa. Missasin kolmen kierroksen aikana myös turhan monta griiniä, enkä päässyt muutenkaan ihan parhaille birdiepaikoille. Tämä oli kuitenkin hyvä ja tärkeä kisa tulevia koitoksia ajatellen”, Wikström sanoi.

Seuraavaksi Wikström nähdään tositoimissa reilun kahden viikon päästä, kun hän osallistuu British Openin maanantaikarsintoihin tähtäimenään paikka kauden neljännessä major-turnauksessa.

”Sitä kautta on vielä hyvä mahdollisuus selvitä varsinaiseen kisaan. Paikkoja on tänä vuonna jaossa ainakin 17.”

Sohvi Härkönen (+5) oli Nynäshamnissa 16:s ja Elina Nummenpää (+10) 33:s.

Tuovinen ja Mäkitalo pirteinä Katrineholmissa

Jaakko Mäkitalo ja Tuomas Tuovinen sijoittuivat naisten turnauksen kanssa samanaikaisesti pelatussa Katrineholm Openissa jaetulle kahdeksannelle tilalle. Lopputulokseen -6 päätyneet suomalaiset hävisivät kisan voittaneelle kokeneelle Joakim Raskille viisi lyöntiä.

Janne Mommo (-1) oli 32:s, Peter Erofejeff (par) 39:s ja Olli Järvi (+1) 42:s.