[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Ruotsalaisilla menestyksekäs viikonvaihde

Viime vuonna esikoisensa saanut Maria Hjorth oli Orlandon turnauksen paras. © Getty Images

Rikard

Rikard Karlberg on pelannut hyvän kauden Aasian kiertueella. &copy Getty Images

Ruotsalaista golfin menestystarinaa jatkettiin upeasti joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Rikard Karlbergin ja Maria Hjorthin toimesta. Karlberg oli ykkönen Indian Openissa sekä Hjorth LPGA Championshipissä. Voittonsa ansiosta Karlberg vankisti asemaansa Aasian Tourin ansiolistan kolmosena, Hjorthille voitto oli naisten Yhdysvaltain kiertueella jo uran neljäs.

Keskiviikkona 24 vuotta täyttänyt Karlberg (-11) oli ennen New Delhissä pelatun kisan päätöskierrosta lyönnin verran kärjessä ollutta Seuk-hyun Baekia jäljessä, mutta pystyi finaalipäivän tarkalla pelillään kampeamaan korealaisen tieltään. Eroa jäi Karlbergin eduksi lopputuloksissa kaksi lyöntiä.

Kolmannen sijan jakoivat isäntämaan Manav Jaini sekä Shiv Kapur. Intian avointen tunnetuimmista pelaajista kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat Kapurin lisäksi Arjun Atwal, lupaava Siddikur sekä Prayad Marksaeng.

New Delhin kisasta lähes 200 000 dollaria kuitannut Karlberg vankisti asemiaan Aasian Tourin ansiolistan kolmosena. Karlberg on koonnut kiertueella 13 pelaamassaan kilpailussa 594 857 dollarin tienestit. Toisena oleva Australian Marcus Fraser on ruotsalaista n. 14 000 dollaria edellä. Kiertueen tilastoykkösenä komeilee nopeasti lajin terävään eliittiin noussut korealaisnuorukainen Seung-yul Noh, 822 361 taalan ansioillaan.

Maria Hjorth (-5) oli niin ikään korealaista kilpakumppaniaan lyönnin päässä ennen LPGA Tour Championshipin finaalikierrosta, kunnes Amy Yangin kolmannella reiällä tekemä kahdeksikko koitui lopullisesti tämän kohtaloksi.

Vuonna 2006, LET-kiertueen historiassa kautta aikain nuorimpana (16 v.) pelaajana turnauksen voittanut Yang taisteli itsensä vielä loppusuoralla Hjorthin kantaan, mutta ruotsalaisen kädet eivät enää pettäneet viimeisen reiän ratkaisevassa par-putissa. Uran neljäs voitto LPGA Tourilla toi Hjorthille 225 000 dollarin tienestit, joiden avulla hän nousi kiertueen ansiolistalla 20 parhaan joukkoon.

Kun Jiyai Shin ei selvittänyt turnauksen toista cut-rajaa lauantaina, tiesi se kisassa viidenneksi sijoittuneelle Na Yeon Choille LPGATourin rahalistan voittoa 1 871 166 taalan kokonaisansiolla.

Vaikka Yani Tsengin pahin uhkaaja Cristie Kerr sijoittui Orlandossa yhdessä In-Kyung Kimin kanssa jaetulle kolmannelle tilalle, se ei kuitenkaan riittänyt syrjäyttämään 21:nneksi päätynyttä taiwanilaista LPGA Tourin vuoden pelaaja -tilaston ykköspaikalta.