Roope Kakko teki poikkeuksellisen liikkeen, kun kuntokäyrä osoitti vuosia väärään suuntaan - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Roope Kakko teki poikkeuksellisen liikkeen, kun kuntokäyrä osoitti vuosia väärään suuntaan

Roope Kakko yrittää löytää tänä vuonna rohkeutta ja raikkautta peliinsä. Kuva: Tomi Natri

Konkari on mukana Finnish Tourin avauskilpailussa.

Roope Kakko on tavoitellut sinnikkäästi haastajakiertueelta nostetta, joka avaisi hänelle tien DP World Tourille. Joukkoon on mahtunut kohtalaisen hyviäkin kausia, mutta kovin lähellä pääkiertueen korttia hän ei sitten viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen ole ollut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Se sai Kakon muuttamaan talvikauden kuvioitaan. Hän ei totutusta poiketen lähtenyt ulkomaille vaan pysyi ”offseasonin” tyystin Suomessa ja harjoitteli sisätiloissa.

“Viimeiset vuodet kuntokäyrä on mennyt väärään suuntaan ja pakko oli jotain muuttaa. Sai ainakin aikaa funtsia juttuja ja irtautua ammattilaisgolfarin oravanpyörästä”, Kakko sanoi Finnish Tourin tiedotteessa.

Kakko jäi kauden 2022 Challenge Tourin rankingissa sijalle 101, eikä kategorialla 14 ole turnauspaikkoja solkenaan tiedossa. Kakolla ei ollut pääsyä myöskään tällä viikolla Tanskassa pelattavaan haastajakiertueen kilpailuun, minkä vuoksi hän on mukana Finnish Tourin avauskisassa.

“Finnish Tour sattui oivaan saumaan. Peliä on niin vähän alla, että tarvitsen palautetta siitä, missä piilevät pelini vahvuudet ja mitä voin parantaa”, vuonna 2015 Madeiralla DP World Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisan voittanut Kakko sanoi.

Hänen suurin tavoitteensa tälle vuodelle on löytää rohkeus ja tietynlainen raikkaus pelaamiseen sekä tehdä vahvuuksista taas vahvuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kakko osallistui viime vuonna yhteen Finnish Tourin koitokseen. Kyseessä oli tuolloinkin kauden avausturnaus.

“Tämän viikon tavoite on asettaa jokaiseen lyöntiin ’gameplan’ ja sitten mailan varressa pitäisi olla vaan toteuttajana”, hän mietti Kullo Golfin kentällä pelattavan WestStar Openin alla.

Myös Lauri Ruuskan oli alun perin tarkoitus osallistua Kullon turnaukseen, mutta hän matkusti keskiviikon pro amin jälkeen Kööpenhaminaan odottamaan mahdollista peruutuspaikkaa Challenge Tourin kilpailuun. Ruuska on Copenhagen Challengessa ensimmäisellä varasijalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje