Roope Kakko hakee kisatuntumaa – ja kolmatta peräkkäistä voittoa – Finnish Tourin kauden avauskilpailusta - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Roope Kakko hakee kisatuntumaa – ja kolmatta peräkkäistä voittoa – Finnish Tourin kauden avauskilpailusta

Roope Kakko tuuletteli FT:n avauskisan voittoa viime vuonna. Kuva: Juha Hakulinen

CT-kauteen tähtäävä Roope Kakko on ollut rautaa FT:n avauskisoissa.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp käynnistyy perjantaina Vuosaari Links -kentällä Helsingissä. Kolmipäiväisen Telia Samsung Openin voittoa lähtee tavoittelemaan 148 pelaajaa. Yleisessä sarjassa on mukana 127 pelaajaa ja naisten sarjassa 21 pelaajaa.

Avauskilpailun nimekkäin osallistuja on European Tour -voittaja Roope Kakko. Helmikuussa 40 vuotta täyttäneen konkarin varsinainen kiertue on Challenge Tour, jossa hänellä on vain yksi tavoite: nousu DP World Tourille.

”Kaikki tekeminen tähtää nousuun, oli se sitten Challenge Tourin tai syksyn karsintojen kautta. Matkan varrella yritetään harjoittelemalla tilkitä niitä aukkoja, jotka mahdollisesti olisivat sen esteenä”, Kakko sanoi Finnish Tourin avauskisan alla.

Kakko osallistuu FT:n kauden avauskisaan jo kolmantena vuotena peräkkäin. Motivaatiota ei ole vaikea hakea, sillä kahdella edellisellä kerralla hän on kisan voittanut.

”Ajoituksellisesti nämä ovat sattuneet hyvin. Tykkään pelata kisan alle ja mennä siitä omalle varsinaiselle työmaalle”, Kakko perustelee viitaten ensi viikolla Espanjan Cadizissa pelattavaan Challenge Tourin osakilpailuun.

Kuluvaan kauteen Kakko on valmistautunut kahden valmentajan taktiikalla, jossa Mika Piltz kehittää svingiä ja lähipelivalmennuksesta vastaa Timo Rauhala.

”Aina kun pelataan, totta kai voiton pitää olla jonkin näköinen tavoite, mutta en ole sen suuremmin miettinyt sitä. Pelin puolesta siihen ei pitäisi olla mitään esteitä. Se iso ajatus kuitenkin on, että saan vähän peliä alle, jotta näkisi missä mennään sen kanssa”, Kakko toteaa.

Voitolla Kakko kerryttäisi myös matkakassaa: palkintopotissa on 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 2 650 euroa. Lisäksi yksi kiertueen päätukijoista, Westerback 1897, palkitsee jokaisen osakilpailun voittajan Seikon rannekellolla.

Kakon lisäksi muita nimekkäitä pelaajia Telia Samsung Openissa ovat Lauri Ruuska ja Alex Hietala, jotka ovat Kakon tapaan Challenge Tour -pelaajia. Ruuska osoitti hyvää tuloskuntoa torstaina pelatussa ProAm-kisassa, jossa hän vastasi päivän parhaasta tuloksesta 69 (-3).

Naisissa suosikkeihin lukeutuvat Aada Rissanen, Emilia Väistö, Katri Bakker ja Henni Mustonen.

Finnish Tourin kausi 2022

13.–15.5. Telia Samsung Open, Vuosaari Links
27.–29.5. Kuljetusrinki Open, Hills by GoGolf, Punaiset-kenttä
2.–4.6. Eezy Open, Golf-Pirkkala
9.–11.6. Westerback 1897, Hills by GoGolf, Mustat-kenttä
7.–9.7. CapMan Wealth Services Open, Peuramaa Golf, Porkkala-kenttä
28.–30.7. Finnish Tour 6, Suur-Helsingin Golf, Lakisto
9.–11.9. WestStar Open, Vuosaari Links

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp on saanut täksi vuodeksi uuden promoottorin, kun GoGolf otti vetovastuun Suomen PGA:n omistaman kiertueen järjestämisestä. Tavoitteena on lisätä kiertueen vetovoimaa ja tehdä siitä entistä paremman ponnahduslaudan suomalaisille ammattilaisille.

Tänä vuonna kiertueen voittaja palkitaan 3 000 euron stipendillä syksyllä pelattaviin European Tourin karsintoihin, joista pelaajalla on mahdollisuus saada paikka joko DP World Tourille tai Challenge Tourille. Palkinto on Boreo Oyj:n sponsoroima. Lisäksi kokonaiskilpailun voittaja saa ranteeseensa noin 5 000 euron arvoisen Seikon kellon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje