27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Rocco Mediate huudatti yleisöä neljännellä eaglellaan

Rickie Fowler nousi Ryder Cupin päätöspäivänä USA:n joukkueen juhlituimmaksi taistelijaksi. Joko eväät riittävät voittoon PGA Tourin Kalifornian kisassa?i © Getty Images

Rocco

Rocco Mediate juhli sunnuntaina CordeValle Golf Clubilla ykköstilaansa varsin poikkeuksellisisen vaiheiden jälkeen. 47-vuotias konkari oli johtanut, ensimmäistä kertaa elämässään, kaikkien kolmen kierroksen jälkeen. Neljännellä hän näytti murenevan, takaa-ajajat menivät jo ohitse Mediaten tekemien viiden bogeyn seurauksena. Päivän ensimmäinen birdie 16:lla herätti pienen toivonkipinän, draama huipentui 17:lla.

Mediate löi par-nelosella lähestymislyöntinsä 106 metrin matkalta lennossa lipun taakse josta se spinnasi reikään. Huutomyrsky kentällä oli valtaisa. Tämä oli Mediatelle kisan neljäs eagle, hän teki jo avauspäivänä hole-in-onen. Kaksi eagleista tuli par-nelosella, neljäs par-viitosella.

Mediatelle voitto oli uran kuudes, ensimmäisensä hän saavutti jo 1991, viidennen 2002. Ennen vikonlopun kisaa Mediate oli valmistaunut menemään PGA Tourin karsintoihin joihin hän oli jo ilmoittautunut.

”Minulla on taas työpaikka, tämä on uskomatonta. Pelaan pari kisaa vielä ja sitten pidän hieman lomaa, alan käydä salilla. Ja kausi 2011 käynnistyy osaltani Hawaijilla voittajien omalla kisalla”, maisteli Mediate tilannettaan.

Tourin suurimmaksi lupaukseksi tituleerattu Rickie Fowler nousi päätöspäivänä neljänneksi. Uran ensimmäinen ykköstila jäi haaveeksi. PGA Tourilla pelataan vielä kaksi Fall Series -sarjan kilpailua.

Rocco

Rocco Mediaten meno on vahvaa ja hallittua PGA Tourin Kalifornian kilpailussa. Monien epäilyistä huolimatta Mediate on kyennyt pitämään avauspäivänä hankkimansa johdon ja kasvattanut sen kolmeen lyöntiin. Ratkaisevassa asemassa ovat kullakin kierroksella tulleet eaglet. Sarja on komea, sillä se alkoi torstaina par-kolmosella tulleella holikalla, perjantaina Mediate onnistui par-nelosella ja lauantaina upposi sadan metrin matkalta par-viitosella.

”Tämä on kaiketi ensimmäinen kerta kun olen johtanut PGA Tourilla kaikkien kolmen ensimmäisen päivän aikana. Vain itse voin tulla menestykseni tielle, tämä on edennyt varsin helponoloisesti”, Mediate summaili tuntemuksiaan launtaina. Mediate ei karahda ainakaan kokemuksen puutteeseen, kisoja on takana PGA Tourilla 590, viidestä voitosta ensimmäisen hän saavutti 1991.

Lähin uhkaaja on rutinoitunut Bo van Belt joka pelaa elämänsä parasta kautta vaikka uran ainoa ykköstila onkin edellisvuodelta. Rickie Fowler kiri sisääntulossa itsensä takaisin kärkikymmenikköön, Mediateen eroa on kuitenkin jo kuusi lyöntiä.

Henrik Stenson (67-67-80) kyykähti täysin kolmannen kierroksen alussa tulleiden vaikeuksien jälkeen.

David

Rocco Mediate kiersi CordeValle Golf Clubin kentän toistamiseen huipputuloksella ja kasvatti eron toisena olevaan Ruiji Imadaan kolmeen lyöntiin. Avauspäivänä Mediatea innosti tekemänsä hole-in-one, perjantaina hän sai aikaan eaglen par-nelosella. 129 on kahden kierroksen lyöntimääränä hurja miehelle joka ei ole voittanut kahdeksaan vuoteen.

David Duvalilla voitosta on aikaa yli yhdeksän vuotta. Maailmanykkösenäkin käväissyt Duval on saavuttanut kaikki 13 ykköstilaansa ennen 30:tta syntymäpäiväänsä. Hän oli useita vuosia aivan kuutamolla peliensä kanssa. Edellisvuonna Duval säväytti US Openin kakkostilallaan, saman sijaluvun hän saavutti helmikuussa Pebble Beachin pro-amissa. Nyt Duval on kolmantena neljä lyöntiä Mediatesta, eikä kukaan epäile sitä, etteikö tämä kykenisi löytämään itsestään sitä puristusta joka toisi voiton.

Kärkipäässä on vielä tasaista, ykkössuosikki Rickie Fowler pelasi perjantaina 65 ja on yhdessä Henrik Stensonin kanssa viiden lyönnin päässä ja varsin hyvissä asemissa.

Rocco

Rocco Mediate on yksi Tourin värikkäimmistä ja suosituimmista persoonista myös pelaajakolleegiodensa joukossa. Joviaali mies joka tuntuu tulevan kaikkien kanssa toimeen. Hän siirtyi selkävammojensa takia pitkään putteriin ja voitti ”luutimalla” ensimmmäisenä PGA Tourin kisan. Ura on ollut pitkä , Mediatella on viisi voittoa ja ikimuistoinen vuosi 2008 jolloin hän oli voittaa US Openin, mutta monta kertaa kisan aikana sillassa ollut Tiger Woods ei sittenkään suostunut jäämään kakkoseksi. Saman vuoden British Openissa Mediate johti avauspäivän jälkeen.

Kuluva kausi on ollut Mediatelle surkea, yhtään top-ten sijoitusta ei vielä ole. Hän sai kuitenkin upean alun kierrokselleen, kakkosreiän birdien jälkeen tuloksena oli kolmannella hole-in-one. Ajatus ei karannut , Mediate kirjautti ulosmenossa vain 29 lyöntiä, koko kierrokselta 64 (-7) jolla hän johtaa. Tilastotkin puhuvat sen puolesta että veteraanin kenttäpeli kulki, viheriöosumia oli peräti 16.

Kisa on vasta alkuvaiheillaan, Mediaten voitto olisi superyllätys. Edellisestä ykköstilasta on aikaa jo kahdeksan vuotta. Viimeisten vuosien aikana Rocco Mediate on keskittynyt paljon myös toiseen intohimoonsa, pokerinpelaamiseen. Frys.com Openissa hänellä on käytännössä vain voitettavaa, joten veto voi hyvinkin kantaa vanhasta muistista pitkälle viikonloppuun.

Nimimiehistä Henrik Stenson ja David Duval pelasivat 67, kisan suurin suosikki Rickie Fowler 69.

Fowler tuplapotin perässä

Rickie

Rickie Fowler on PGA Tourin syyssarjaan kuuluvassa Frys.com Openissa suurin suosikki yhdessä Tim Clarkin ja Justin Leonardin ja Bo van Beltin kanssa. Edellisvuonna hän hävisi uusinnan Troy Mattesonille, tuolloin pelattiin kuitenkin eri kentällä. Nyt peliareenana on CordeValle Golf Club San Martinissa Kaliforniassa.

Fowlerin ensimmäinen täysi kausi PGA Tourilla on ollut menestyksekäs, mutta hänellä on luonnollisesti halu kruunata se voitolla ja nousulla rahalistalla 30:n joukkoon joka toisi automaattisen paikan Mastersiin ja US Openiin joita hän ei kuluvalla kaudella päässyt pelaamaan. Vankasta tasosta kertovat kuitenkin vuoden aikana saavuttamansa kolme kakkostilaa. Kesäkuun alun jälkeen Fowlerin näytöt ovat kohtuullisen keveitä, Ryder Cupissa hän oli silti mies paikallaan ja kaksinpelin ratkaisuhetkillä täyttä terästä.

”CordeVallen kenttä on erimomainen testi, täällä saa lyödä drivea tosissaan, mutta silti myös miettiä pelistrategia huolellisesti. Luonnollisesti lähden siitä ajatuksesta, että pyrin rakentamaan itselleni tilaisuuden päästä pelaamaan kisan voitosta sunnuntaina”, Fowler kertoi mediatilaisuudessa.

PGA Tourilla pelataan myös Kodak Challengea jossa 30 eri kisassa pelaajien ”tuloskortttiin” merkitään yhdellä nimetyistä väylistä paras tulos. 18 parasta reikää valitaan, voittaja saa miljoonan. Kalifornian kisan jälkeen on vielä kaksi kisaa ja reikää jäljellä.

Fowler johtaa tuloksella 14 alle, torstaina ja perjantaina hän saa peliseurakseen Troy Mattesonin joka jakaa johtopaikkaa.Kaiken lisäksi Matteson oli se mies, joka edellisvuonna jätti Fowlerin Frys.com Openissa hopealle, joten nyt on kotiosavaltiosasaan pelaavalla Fowlerilla todellinen revanssin paikka.

Henrik

Vaikka suurin osa tähdistä jättää syyssarjan väliin, tasokkaita pelaajia ja entisiä major-voittajia on paljon mukana. Ruotsalaisia on rivissä viisi, näistä ennakkoon kovimpia pelinsä takalukkoa avaava Henrik Stenson sekä Fredrik Jacobson. Stenson on pelannut erittäin heikon kauden jossa yksittäisinä väläyksinä ovat Dubain toinen sija sekä kolmas tila Openista. World Rankingilla hän on pudonnut 45:ksi. Mikäli otteet eivät parane, ovat osallistumisoikeude tulevan kauden majoreihin uhattuna.

Viidestä syyssarjan kisasta Frys.com Open on keskimmäinen ja palkintosummaltaan suurin. Voittaja kuittaa 900.000 dollaria.

Teemu Tyry

Kodak Challenge

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje