18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Reikäpeli - golfin viihdyttävin pelimuoto?

Tiger pääsee mittaamaan pelinsä tasoa tällä viikolla reikäpeleissä.

Anteeksipyynnöt suurta viihdettä oleville golftapahtumille ympäri maailman, mutta faktat pöytään: Reikäpeli on yleisön ja usein myös pelaajien kannalta viihdyttävintä golfia. Toisin kuin tenniksessä, yhden kierroksen golf-ottelussa voi käydä mitä tahansa. Kuinka usein Roger Federer hävisi parhaina päivinään turnauksen ensimmäisellä kierroksella? Liian harvoin. Golfin saralla yhden kierroksen aikana ottelu saattaa päättyä suuntaan tai toiseen. Ja mikä parasta reikäpelissä – mies miestä vastaan pelatessa asiat usein menevät ”henkilökohtaiseksi”. Kyllä, reikäpelissä on omat huonot puolensa. Korkeimmalla tasolla pelatessa yhden kierroksen ottelu on lähes silkkaa arvontaa. Ottelun saattaa voittaa pelaten tuloksen yli parin – toisaalta kotimatka voi odottaa 65:sen jälkeen. Lyöntipeli turnauksessa voittajan täytyy kukistaa koko muu pelaajakatras neljän kierroksen aikana. Reikäpelissä riittää kun voittaa kuusi pelaajaa. Suurien todennäköisyyksien mukaan kyseinen kuusi ottelua voittanut pelaaja ei välttämättä ole kisan suurimpien ennakkosuosikeiden joukosta. Reikäpeli ei välttämättä ole edullisin peli parhailla mestareille – liikaa sijaa yllätyksille. Mutta golfviihteelle se on korvaamatonta huvia. Tottakai vaikka puhutaan liian lyhyestä ajasta, jossa ottelu pitää ratkaista niin ratkaisun hetkillä kirkkaimmat tähdet nostavat tasoaan. Nostakaamme esille muutama mielenkiintoinen ottelupari ”hulluine” skenaarioineen: Tiger Woods – Thomas Björn: Tigerin peli on ollut viimeajat melko kuutamolla. Supertähti lähtee otteluun kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina kokenutta juuttia vastaan. Björn nappasi Qatar Masersissa suurimman voittonsa mies muistiin – aavikkokentällä. Sama parivaljakko pelasi vastakkain 2000-luvun alussa SAS-Invitational kutsukilpailussa. Kyseinen reikäpeliottelu päättyi tasan Björnin kypsyttäessä Woodsia jopa liian tarkoilla lähestymisillään. Ottelussa tulee varmasti olemaan latausta ja tanskalaisen urakka Tigerin kaatoon on jopa melko realistinen. Hullunkurinen skenaario kyllä, mutta Björn lähettää Tigerin ensimmäisellä kierroksella kotiin?

Kaymer valmiina lähettämään Yulin kotiin.

Kaymer valmiina lähettämään Yulin kotiin.

Martin Kaymer – Noh Seong Yul Maailman kovakuntoisin pelaaja Kaymer saa vastaansa vasta 18 – vuotiaan korealasilupauksen. Yul pelaa uransa ensimmäistä Match Playtaan ja on suuri kysymysmerkki. Pitkälle palloa takova korealainen voi laittaa Kaymerin erittäin koville mikäli saksalaisen keskittyminen herpaantuu. Järkiajattelun mukaan Kaymerin voitto olisi kuitenkin selkeä oletus.

Matteo lähettää Strickerin pois turnauksesta.

Matteo lähettää Strickerin pois turnauksesta.

Steve Stricker – Matteo Manassero Kokemus vai tulevaisuus? ”Family Guy” Stricker on kotiyleisön suosikki jenkeille melko tuntematonta Manasseroa vastaan. Molemmat pelaajat ovat peliotteiltaan loistaneet tasaisuudellaan, mutta kumpi saa loppumetreillä ratkaisevan edun? Ennakkoon katsottuna erittäin tasaväkinen parivaljakko, jossa Strickerin liputtaminen voi koitua vääräksi. Manassero onnistui voittamaan European Tourilla kautaikain nuorimpana pelaajana osoittaen sipulin kestävän tiukassakin paikassa. Nuorissa on voimaa, Manassero voittaa.

Hanson tulee vääntämään <a href=Rickie Fowlerin kanssa." src="/wp-content/uploads/2011/02/11012916251221.jpg" width="505">

Hanson tulee vääntämään Rickie Fowlerin kanssa.

Rickie Fowler – Peter Hanson Toivon, että Fowler etenee toiselle kierrokselle. Markus Ervastin sanoja lainatakseni: ”Hanson on kovassa vireessä ja kaupanpäälle ruotsalainen”. Ryder Cup – pelaajien mittelö tulee olemaan erittäin vaikea veikattavaksi. Televisiokatsojista USA:ssa moni ei tiedä harvakseltaan jenkeissä esiintyvää Hansonia. Nuorella Fowlerilla on vahva kilpailuspiritti reikäpeleissä, mutta myös ylilatauksen vaara. Hanson tiedetään erittäin varmaksi pelaajaksi joka kerta toisensa jälkeen nakuttaa kierroksensa alle 70- lyönnin. TV-viihteen kannalta toivon ja uskon kuitenkin Rickie Fowlerin hoitavan homman kotiin. Mielenkiintoisia otteluita löytyy edellämainittujen lisäksi monia muitakin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen saamme varmasti moni todeta jälleen omien veikkauksiemme menneen vähemmän kuin odotusten mukaan. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    J says:

    …mutta näitä Golfpisteen kirjoituksia voisi alkaa oikolukea ”hieman” entistä tarkemmin. Tai ylipäätään oikolukea. Näinkin isoksi sivustoksi teksteistä löytyy hämmentävän paljon kieli- ja huolimattomuusvirheitä, jotka vievät nopeasti uskottavuutta muuten varsin ansiokkailta kirjoituksilta. Toki tässäkin asiassa joudutaan varmasti tasapainottelemaan nopean julkaisutahdin (josta kiitokset!) ja huolellisen tarkistustyön välillä, mutta ihan näin raffia tekstiä ei viitsisi lukea.