[10][12]
Finnish Tour - Kilpagolf

Rasmus Karlsson ja Nicola Fall paalulle Vihdissä – Joel Talusén sivalsi unelmalyönnin

Päivän kunkku Rasmus Karlsson uskoo, että rahkeet riittävät kovempiin tuloksiin. Arkistokuva: Tomi Natri

Karlsson otti paikkansa Finnish Tourin kisan kärjestä, vaikka löi useita avauksia karheikon puolelle.

Finnish Tourin kauden toinen kilpailu käynnistyi perjantaina Vihdin Jokikunnassa Hills by GoGolfin Punaiset-kentällä. Tulostaso oli selvästi kovempi kuin pari viikkoa sitten Vuosaari Linksillä, sillä kaikkiaan 28 miesten ja kaksi naisten sarjan pelaajaa alitti ensimmäisellä kierroksella kentän parin, 71.

Kuljetusrinki Openin miesten sarjan kärjessä on Rasmus Karlsson (65), jonka takana on tasainen kuuden pelaajan ryhmä. Karsson aloitti kisaurakkansa bogilla, mutta se jäikin kierroksen ainoaksi. Birdiejä hänelle kirjattiin mukavasti seitsemän kappaletta.

“Lähdin kymppiväylältä, ja otin siihen heti kolmen putin bogin. Seuraavalla löin kahdella päälle, ja kolme puttia siihenkin. Sitten peli lämpesi ja sain hyviä onnistumisia. Tänään oli loppujen lopuksi aika leppoisa keli pelata. Ei tuullut yhtään, eikä koko päivän jatkunut sadekaan haitannut”, hän sanoi.

Suoritukseensa tyytyväinen pelaaja uskoo huippuonnistumisella pystyvänsä pudottamaan vielä pari lyöntiä pois kierrostuloksestaan.

“En tänään hirveästi osunut väylille. En jäänyt missään vaiheessa pulaan, mutta löin raffiin aika paljon. Pitää huomenna käydä rangen kautta, jos vähän tarkemmin pystyisi lyömään ja osuisi väyliin, jotta pääsisi kontrolloimaan peliä paremmin”, sanoi Karlsson, jonka pääkiertue tänä vuonna on Nordic League.

Kankaisten Golfin amatööri Sakke Siltala ja bogittoman kierroksen pelannut Casper Simberg jakavat toista sijaa lyönnin päässä kärjestä. Lauri Ruuska ja Juho Kurikka (67) täydentävät kärkiviisikon.

Onnistumisia syntyi myös kärkikymmenikön ulkopuolella, kun Karlssonin ja Ruuskan kanssa pelannut Tuusulan Golfklubin Joel Talusén teki perjantaina uran toisen hole in onen kilpailuissa. Kympiltä startanneen Talusénin ”ässä” syntyi kentän 12. reiällä, jolla oli perjantaina mittaa 168 metriä.

“Rennolla rautaseiskalla ihan peruslyönti. Kiva saada onnistuminen näin kovassa seurassa”, iloitsi 16. sijaa tuloksellaan 70 jakava Talusén.

Yliopiston jälkeen olen alkanut pelata golfia enemmän omaksi ilokseni.

Naisten sarjassa kärkipaikan otti Golf Talman Nicola Fall tuloksellaan 69. Etumatkaa Camilla Järvelään on yksi lyönti. Kolmantena on Vuosaaren kisan kakkonen Anastasia Hekkonen, joka kiersi kentän 71 lyönnillä.

Fall kertoi kierroksen jälkeen pelin sujuneen odotuksia paremmin.

”Muutama huono lyönti, mutta aika solidisti meni koko kierros. Löin koko päivän juuri sinne, minne olin suunnitellutkin. Bogit tulivat kolmeputtisista, eli griineillä olivat tänään suurimmat haasteet.”.

Floridasta hiljattain kotiutunut Fall oli tyytyväinen kierrokseensa, ja totesi pelanneensa rennolla fiiliksellä. Hän valmistui keväällä Nova Southeastern Universitystä.

“Yliopiston jälkeen olen alkanut pelata golfia enemmän omaksi ilokseni. Rakastan kisaamista edelleen, ja tykkään edustaa Talmaa, mutta pelaan kisoja ehkä vähän kevyemmillä tavoitteilla kuin aiemmin nuoruudessa”, Fall sanoi.

“Totta kai voitto on aina tavoite, mutta haluan samalla nauttia pelaamisesta ja saada siitä kaiken ilon irti. Sitä mennään onnellisuuden ja rentouden kautta hakemaan”, hän jatkoi.

Pieni sadekaan ei neljä birdieä ja kaksi bogia tehnyttä Fallia haitannut. Hän sanoi nauttineensa tyynestä kelistä, vaikka Floridan lämpöön tottuneesta sää tuntui hieman kylmältä.

Kilpailun palkintopotissa on 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 2 650 euroa.

Lähde: tiedote