16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Suomalaiset kaksoisjohdosta Timberwise Finnish Openin ratkaisupäivään

Rasmus Karlsson oli elementissään lauantain takaysillä, jonka hän pelasi viisi alle parin. Kuva: Juha Hakulinen

Suomalaisilla on sunnuntaina loistava mahdollisuus napata kotikisan voitto.

Suomalaispelaajien osakkeet ovat edelleen kovassa huudossa Alastaro Golfissa pelattavassa Timberwise Finnish Openissa. Tuloslistan kärkipaikkaa hallussaan pitävän Rasmus Karlssonin (-10) ja toista sijaa jakavan Juuso Kahloksen (-8) lisäksi kilpailun top-10:stä löytyy viisi suomalaisnimeä.

Kaksi 67 lyönnin kierrosta Timberwise Finnish Openin alkajaisiksi pelannut Karlsson oli perjantaina huippuiskussa, kun kierros kääntyi jälkimmäiselle puoliskolle. Karlsson teki birdiet rei’ille 10, 12, 13 ja 16, mutta toiseksi viimeisellä reiälle korttiin ilmestyi harmittava bogi.

Sen Ruukkigolfin pelaaja kuittasi kuitenkin huikeasti päivän viimeisellä reiällä, 490-metrisellä par-5:llä, kun hänen toistakymmentä metriä pitkä eagle-putti upposi reikään.

”Tosi hyvä fiilis. Pelasin takaysin tosi hyvin, mutta tein tyhmän bogin seitsemälletoista. Tuo eagle kyllä kruunasi päivän”, Karlsson tunnelmoi tuoreeltaan kierroksen jälkeen.

Golf on huipulla todella paljon henkisestä puolesta kiinni, ja Alastarollakin kilpailun voittoa sunnuntaina juhlii se, kenen henkinen kantti on vahvin. Karlsson sanoo, että sillä puolella on tapahtunut kehitystä viime aikoina.

”Olen saanut pari hyvää rundia, missä en ole miettinyt tulosta tai sijoitusta ollenkaan. Se on tuottanut tulosta. Tavoitteena olisi vielä huomennakin keskittyä omaan tekemiseen”, Karlsson totesi.

”Tekninen puoli on hyvällä tasolla, mutta henkinen puoli on välillä vähän tökkinyt. Tällä viikolla olen saanut hyvän mentaliteetin päälle, eikä huonot lyönnit vaikuta niin paljon mentaalipuoleen.”

Olenko viimeisessä ryhmässä? Ai että, nättiä.

Perjantain viimeisessä ryhmässä pelannut Kahlos ei kierroksen jälkeen tiennyt tilannetta, mutta tieto kärkipään sijoituksesta lämmitti mieltä kovasti.

”Olenko viimeisessä ryhmässä? Ai että, nättiä”, Kahlos iloitsi tukijoukkojensa kanssa.

Muutenkin Kahloksen golfin pelaamiseen on palannut into, ja sitä hän on tietoisesti hakenutkin yhdessä valmentajansa kanssa.

”Olen yrittänyt vähentää teknisiä asioita ja keskittyä taitoihin ja pelaamiseen ylipäänsä. Peli-ilon löytäminen on ollut tämän kisan tavoite.”

Sunnuntaista on tulossa jännittävä päivä paitsi pelien osalta, niin myös sään puolesta. Alastaroon on ennustettu reipasta vesisadetta ja mahdollisia ukkosia, joten pelaajia testataan toden teolla. Viimeiselle kierrokselle lähdetään kello 7.30 alkaen.

Lue seuraavaksi: Suomalaisilla laaja rintama Timberwise Finnish Openin kärkipäässä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje