16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Suomalaisilla laaja rintama Timberwise Finnish Openin kärkipäässä

Jaapo Jämsä kuunteli tarkasti caddiena toimineen Katri Bakkerin ohjeita. Kuva: Juha Hakulinen

Aamun sumukeskeytykset venyttivät ensimmäisen kisapäivän iltahämärään asti.

Aamulla sumuisena käynnistynyt ensimmäinen kisapäivä Timberwise Finnish Openissa oli lopulta tasaisen laadukas. Kärkipaikalla on Tanskan Morten Toft Hansen, joka löi tauluun 66 (-6) lyönnin kierroksen. Suomalaisista parhaiten kilpailun käynnistivät Rasmus Karlsson ja Jaapo Jämsä, jotka jakavat toista sijaa tuloksessa -5.

Toista kertaa Alastarolla pelaava Hansen pelasi kilpailun ensimmäisessä ryhmässä, ja hän ehti pelata aamulla vain yhden reiän, kunnes sumu keskeytti pelit.

”En aloittanut hyvin, mutta sumukeskeytyksen aikana sain ajatukseni kasaan. Sen jälkeen peli kulki huomattavasti paremmin”, neljä birdieä ja eaglen päivän aikana upottanut Hansen totesi.

Hansenin kierroksen viimeisessä birdiessä taivaankappaleetkin olivat oikeassa asennossa.

”Se oli melko onnekas. Pallo odotteli muutaman sekunnin reiän reunalla, mutta tipahti lopulta takaoven kautta sisään”, tanskalaispelaaja kommentoi 18. reiälle tullutta birdieä.

Perjantai oli Alastaro Golfissa täysin tyyni. Pelaajat olivat jopa hieman hämillään kelistä. Nordic Leaguen kilpailuissa pelataan useasti tuulisilla kentillä Ruotsin ja Tanskan rannikoilla, mutta perjantaina tilanne oli täysin toinen.

”Oli tosi hauska kokemus pelata, kun ei tuullut ollenkaan. Jos seuraavina päivinä on tuulisempaa, tämä kenttä on todella kova testi meille.”

Koko ajan yritti etsiä, että mistä se tuulee, vaikka ei tuullut ollenkaan.

Karlssonin kierros sujui kahta bogia lukuun ottamatta myönteisissä merkeissä. Hän oli tyytyväinen etenkin lyhyempiin mailoihinsa.

”Olen vähän takellellut wedgejen kanssa viime aikoina, mutta tänään löin niitä hyvin. Ja puttasin myös hyvin.”

Täysin tuuleton keli oli myös Karlssonille haaste.

”Oli tosi erilaista pelata. Koko ajan yritti etsiä, että mistä se tuulee, vaikka ei tuullut ollenkaan”, hän ihmetteli.

Tällä kaudella jo lyöntipelin SM-kultaa voittanut Jämsä oli perjantaina elementissään Alastaro Golfin pitkillä par-kolmosilla. Hän teki niille peräti kolme birdieä. Toki peli kulki muutenkin.

”Aamusumun jälkeen muutama draivi vähän takelteli. Mutta sen jälkeen kaikki oli riittävän hyvää, ja muutama puttikin meni sisään”, Jämsä luonnehti peliään.

Suomalaisten hyvä panos ei jäänyt Karlssonin ja Jämsän harteille, vaan kärkikymmenikössä ovat myös Kim Koivu, Joel Talusén, Otto Grönroos ja Antti Ahokas. He jakavat kuudetta sijaa tuloksessa -4.

Timberwise Finnish Open jatkuu lauantaina kello 8.00.

Lue seuraavaksi: Timberwise Finnish Open on Alastaro Golfin ja Markku Mäkitalon ponnistus suomalaisen kilpagolfin eteen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje