16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Pitkä birdie-putki siivitti Leevi Hellbergin kärkipaikalle Lakiston Finnish Tourilla

Leevi Hellbergin nimi komeilee tuloslistan kärjessä Lakistossa. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten kilpailussa kärkipaikan valtasi yllätysnimi.

Mäkelänrinteen lukiossa opiskeleva Leevi Hellberg oli avauspäivän nimi Lakiston kentällä käynnistyneessä Finnish Tourin kauden toisessa kilpailussa. Hellberg tykitti kisan alkajaisiksi tuloksen 66 (-5), joka riittää kärkipaikkaan yhden lyönnin turvin. Kakkossijalta toiseen kisapäivään lähtee Roope Kakko (-4).

Kouvolasta pääkaupunkiseudulle opiskeluiden perässä muuttaneen Hellbergin kisan alku oli todella vauhdikas.

”Tänään lähti kierros tosi hyvin käyntiin. Tein kakkoselta lähtien neljä birdieä putkeen. Takaysillä oli paikkoja mennä tosi kovaa alle, mutta en saanut putteja ihan niin hyvin sisään”, kuusi birdieä ja yhden bogin kirjauttanut nuorukainen kertoi.

”Mutta ehjä ja todella hyvä kierros.”

Tein kakkoselta lähtien neljä birdieä putkeen.

Toisena oleva Kakko oli esitykseensä tyytyväinen, vaikka Hellbergin tavoin hän hieman harmitteli takaysillä käyttämättä jääneitä paikkojaan.

”Aika tasapainoinen esitys. Tuntuu, että takaysillä jätin lyöntejä kentälle. Mutta tästä hommat taas jatkuvat”, Kakko totesi rauhallisesti.

Pientä pilkettäkin kokeneen pelimiehen silmässä nähtiin, kun keskustelu siirtyi hänen Seppo-isäänsä, joka toimi poikansa caddiena helteisenä avauspäivänä.

”Pientä positiivisuutta kaipaisin caddien tekemiseen. Tämä on prosessi meillä, kehitytään yhdessä ja löydetään yhteiset sävelet”, Kakko veisteli.

Yleisen sarjan kolmatta sijaa ensimmäisen päivän jälkeen jakavat Antti Vahvaselkä, Eemeli Anttonen ja Antti Ahokas. He pelasivat tuloksen -3.

Veikkaan, että huomenna tulee räjähdys.

Naisten sarjassa kärkipaikan nappasi Anni Valjakka, joka pelasi torstaina tuloksen 71 (par). Golf-Porrassalmea edustava Valjakka oli silmin nähden hämillään kierroksen jälkeisessä haastattelussa, sillä kärkipaikka Finnish Tourin kilpailussa ei ole hänelle jokapäiväistä herkkua.

”En osunut väylille enkä griineille, mutta tein varmaan 18 up&downia. Kai se oli ihan hyvä tulos. Veikkaan, että huomenna tulee räjähdys. Pessimisti ei pety”, Valjakka naureskeli.

Kahden lyönnin päästä Valjakasta on viiden pelaajan nippu: Ella Salama, Hanna-Leena Ronkainen, Bettiina Törmänen, Henni Mustonen ja Elina Saksa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje