16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Justin Thomas alitti haamurajan Havaijilla

Hurjassa iskussa oleva floridalainen on nyt kaikkien aikojen nuorin viitosella alkavan tuloksen Yhdysvaltain kiertueella lyönyt pelaaja.

Pohdimme Sony Openin ennakkojutussa, kuinka pitkälyöntinen Justin Thomas mahtaa saada kanuunadraivinsa pysymään Waialae Country Clubin par 70 -kentän kapeilla väylillä.

Kaikkiaan kahdeksan avausta 14:stä jäi torstaina fairwayn puolelle. Griiniosumia kertyi 14 ja putteja ainoastaan 23. Näistä lähtökohdista syntyi jokaisen ammattilaispelaajan suuri haave: 60 lyönnin rajan alitus.

Kapalua Resortissa vastikään Tournament of Champions -kilpailun voittanut Thomas lopetti torstaina sillä millä aloittikin: hän chippasi pallon ykkösellä (kentän 10.) sisään ja pyöräytti viimeisellä vajaan viisimetrisen putin reiän perukoille. Näiden kahden eaglen väliin mahtui kahdeksan birdieä ja yksi bogi.

”Puttasin ensimmäisen kerran elämäni aikana tulosta 59. Mietin, että tulenko saamaan enää samanlaista tilaisuutta, joten otin sen putin niin tarkasti kuin mahdollista”, Thomas sanoi.

Kun pallo vierähti reikään, Thomas tuuletti, ja halasi samassa ryhmässä pelanneita Jordan Spiethiä ja DanielBergeriä.

Todella hienoa tehdä jotain tällaista, kun asiaa on todistamassa vielä kaksi parhaisiin kavereihin kuuluvaa henkilöä.

Thomas, 23, on nyt David Duvalin (1999) ohella ainoa pelaaja, joka on tehnyt 59 lyönnin kierroksellaan eaglen viimeisellä reiällä.

”Justin ansaitsi sen. Hän on pelannut nyt aika uskomattoman viiden kierroksen sarjan”, Spieth sanoi.

<a href=Justin Thomasin tulos 59 on kaikkien aikojen seitsemäs PGA Tourilla pelattu 60 lyönnin rajan alitus. Kuva: Getty Images" width="630" height="420" />

Justin Thomasin tulos 59 on kaikkien aikojen seitsemäs PGA Tourilla pelattu 60 lyönnin rajan alitus. Kuva: Getty Images

Al Geiberger (1977) oli pitkään ainoa viitosella alkavan tuloksen lyönyt pelaaja Yhdysvaltain kiertueella, kunnes Chip Beck liittyi 14 vuotta myöhemmin hänen seuraansa. Molemmat pelasivat tuloksen 59 par 72 -kentällä. Thomas on kiertueella vasta toinen 60 lyönnin rajan alittaja par 70 -kentällä.

Thomas voitti viime viikolla PGA Tourin voittajien turnauksen alitettuaan parin 22 lyönnillä. Kyseessä oli hänen toinen voittonsa neljän tällä kaudella pelaamansa kilpailun puitteissa. Thomasin viiden viimeisen kierroksen saldo on häikäisevä, 33 alle parin.

Tunnen itseni luottavaiseksi, ja kentällä on mukavan rauhallinen olo. Tiedän, etteivät kaikki kierrokset voi sujua ikuisuuksiin näin hyvin, joten niistä täytyy voida nauttia niin kauan kuin mahdollista.

Voi vain spekuloida, olisiko Thomasin tulos voinut olla vielä parempi, mikäli muutama missattu avaus olisi jäänyt väylän puolelle. Hänen avauspäivän väyläosumaprosenttinsa Waialaen kentällä oli 57, kun se on jäänyt kaikilla pelaajilla Sony Openissa keskimäärin 51,1 prosenttiin vuoden 2003 jälkeen.

Hudson Swafford (62) ja Rory Sabbatini (63) ovat ensimmäisen kierroksen jälkeen seuraavina, skotti RussellKnox (64) jakaa parhaana eurooppalaisena neljättä sijaa.

Suurimmista ennakkosuosikeista Spieth (65) ja Hideki Matsuyama (66) ovat hyvin kuvassa mukana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje