9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pelaajat: Tiger on käyttänyt suoritusta parantavia aineita

PGA Tourin ammattilaiset pitävät Ben Cranea kiertueen hitaimpana pelaajana. © Getty Images

Sports Illustrated -lehti teki hiljattain laajan kyselyn PGA Tourin pelaaville jäsenille, jossa he saivat äänestää mielipiteensä monenlaisiin kysymyksiin, monista eri vaihtoehdoista. Tutkimukseen osallistui 71 kiertuepelaajaa. Osallistujamäärä oli varsin kattava, ja sen oletetaan sellaisenaan tietyllä virhemarginaalilla vastaavan kiertueen pelaajien suurpiirteistä käsitystä kysytyistä asioista.

Kyselyn kenties mielenkiintoisimmat kysymykset koskivat ketäpä muuta kuin Tiger Woodsia. Pelaajat saivat pohdittavakseen mm. hänen uskottomuuteensa ja mahdolliseen suoritusta nostavien aineiden käyttöön liittyviä kysymyksiä.

Vastaajista vajaat kymmenen prosenttia sanoi kuulleensa jo ennen julkista episodia Woodsin pettävän vaimoaan. Huomattavasti suurempi osa (24%) sen sijaan uskoi, että maailman ykkönen on käyttänyt jossain vaiheessa urheilusuoritusta parantavia aineita. Valtaosa (94%) puolestaan uskoi Tigerin pystyvän vielä rikkomaan Jack Nicklausin 18 major-voiton ennätyksen. Lähes yhtä moni uskoi, että Lee Westwood tulee vielä voittamaan major-turnauksen.

24

24 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo Tiger Woodsin käyttäneen uransa aikana urheilusuoritusta parantavia aineita. &copy Getty Images

Politiikkaakin mahtui mukaan. Sikäläinen terveydenhuoltouudistus sai pelaajilta lähes täystyrmäyksen, 84 prosenttia vastaajista piti reformia epäonnistuneena. Lisäksi presidentti Barack Obaman toimintaan oli kokonaisuudessaan tyytymättömiä 83 prosenttia.

Lehti halusi kurkistaa myös pelaajien vaatekaappiin, jokaisen joutessa laskemaan, kuinka monta paria farkkuja kukin omistaa. Eurooppalainen jalkapallo ei ole tunnetusti kovaa valuuttaa Yhdysvalloissa, sillä vain 35 prosenttia oli kiinnostunut siitä, mikä maa voittaa tulevana kesänä jalkapallon maailmanmestaruuden.

Kiertueen aliarvostetuimmaksi pelaajaksi äänestettiin Woodsin ohella Saksan Martin Kaymer, tosin tämä kysymys jakoi pelaajia laajasti. Woods ja Kaymer saivat kymmenen prosenttia äänistä.

Ainakaan nopean pelin ystävät eivät halunne joutua samaan peliryhmään Ben Cranen kanssa, sillä vajaat 40 prosenttia oli sitä mieltä että hän on PGA Tourin hitain pelaaja. Yli 30 prosentin ”kannatuksen” sai myös Kevin Na.

Marko Kuivasaari

Sports Illustrated -lehden kyselyn tulokset:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje