18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Pasi Purhonen PGA:n mestariksi

Pasi Purhonen on pelannut vahvan kauden. Vanajanlinnassa hän voitti jo kolmannen kerran urallaan PGA:n mestaruuden.

Pasi

Pasi Purhonen on edelleen kova luu kotimaisilla kentillä vaikka ulkomaiden kisat eivät juuri nyt 35-vuotiasta konkaria houkuta. Vanajanlinnassa hän oli vauhtiin päästyään ylivertainen. Lauantain tulos oli 69 (-3). Kolmen päivän yhteistulos 71-68-69 (-8) osoitti, että Purhonen on valmentajan / opettajan statuksestaan huolimatta pelillisesti varsin vahva.

”Hyvä kisa oli. Varsin tasaista menoa. Avaukset toimivat, samoin lähestymiset. Tein kolmeen kierrokseen kuusi bogeyta joista neljä kolmen putin viheriöiden kautta. Tämä oli viides kisani kotimaassa ja kaikissa olen ollut seitsemän joukossa”, Finnish Openin lisäksi kolmasti FT:lla pelannut Purhonen luetteli.

Suorituksen ja koko kauden tulosten arvoa nostaa potenssiin se, että Purhonen ei ole käytännössä pelannut kuin ”silloin tällöin” kisojen välillä. Harjoittelu on jäänyt myös oman opetuksen ja valmennuksen taustalle.

”Opetan kerhopelaajia Talmassa, lisäksi valmennuksessani on muutamia ( Kalle Samooja, Toni & Anne Hakula…) pelaajia. Lisäksi autan tilanteen mukaan joitain kotimaisia pelaajia.

Kun aktiivisen kilpailemin jättänyt konkari voittaa PGA:n mestaruuden, herättää se väkisinkin kysymyksen, kuinka pitkä matka huipulle pyrkivillä Purhosen kukistamilla pelaajilla on kansainvälisiin peleihin ja siellä menestymiseen?

”Ei yhden kisan perusteella voi vetää isoja johtopäätöksiä. Omalla kohdallani se on tietty niinkin, että tietyt menestystä tuovat asiat eivät unohdu ihan heti. Nuorilla pelaajilla saattaa lisäksi olla joitain kehityskohteita tekemisessään jotka tuovat notkahduksia pelitasoon”, Purhonen määritteli.

Seuraavana vuorossa ovat Gant Open Turussa, sekä kauden päätapahtuma Kivitippu Invitational Lappajärvellä. Uransa kolmannesta PGA:n mestaruudesta Purhonen kuittasi 2200 euroa. Kivitipussa voittaja ansaitsee perinteisesti yli 10.000 euroa.

”Sen johdosta se onkin päätapahtuma. Kaiken lisäksi siellä on aina kiva tunnelma ja hyvät järjestelyt”, Purhonen täsmensi.

Purhonen pelasi parhaina vuosinaan Challenge Tourilla , mutta ei onnistunut voittamaan kakkostasolla. Euroopan Tourillakin hän on pelannut vuosien varrella kymmenkunta kisaa ja menestynyt kohtuullisesti. ET:n karsinnat tulivat tutuiksi, kahdesti hän on ollut karsintafinaalissakin.

”2001 jäin lyönnin päähän kortista. Päätösviheriöllä ratkaiseva putti kierähti ohi”.

Kysymykseen, onko Purhonen mukana ET:n tai Aasian karsinnoissa syksyllä 2011 on vastaus ehdoton.

”Ei. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta en lähde niihin kinkereihin ainakaan nyt”

Jaakko Mäkitalo pelasi kaksi viimeistä päivää Purhosen tahtiin ja jakoi siis kakkosrahat Rauman tulokkaan Riku Mattilan kanssa.

Päivän suurin pettymys oli kärkiryhmään kahden päivän jälkeen itsensä pelannut Janne Kaske. Porvoolainen suuntasi perjantain huipputuloksensa ( 68) jälkeen kotiin, vaikka Vanajanlinnassa hänelle tarjottiin isäntienkin puolesta ilmaista majoitusta. Kaske sähelsi aamurutiineissaan ja soitti järjestäjille nolona tuntia ennen starttiaan viestien, että ei tule ehtimään kisapaikalle. Purhonen ja Janne Mommo joutuivat pelaamaan viimeisessä ryhmässä kahdestaan.

Tapani Saarentola ylivoimainen poikien 50+ sarjassa

TapaniVielä maanantaina British Senior Openin karsinnoissa Lontoossa neljännen kerran pelannut Tapani Saarentola pelasi tasaiset kierrokset 74-73-76 ja voitti ylivoimaisesti kahdeksan lyönnin erolla ennen Jouni Lainetta seniorisarjan. Toisen kerran peräkkäin.

”Hyvä ja ehjä kisa tämä oli. Valmennan ja olen Tavtoimitusjohtajana Virroilla viisi kuukautta kaudesta. Lokakuussa suuntaan perheeni kanssa jo kolmannen kerran Aurinkorannikolle, jossa opetan pääasiassa Lauron kentällä. Uskon, että sieltä saamani rutiini on auttanut minua paljon pelitasoni pitämisessä ja kehittämisessä”, Saarentola pohti pokaali sylissään.

Järjestelyt Vanajanlinnasssa sujuivat mainiosti.PGA:n mestaruuskisa oli kauden 2011 päätapahtuma. Vuonna 2005 avattu kenttä isännöi 2007 Finnish Openia, 2009 Challenge Tourin kisaa ja 2010 amatöörien henkilökohtaista EM-kisaa.

”Linna Golf halua srategiansa mukaisesti olla mukana kehittämässä ja tukemassa suomalaista huippugolfia. Kisojen järjestäminen on osa tätä toimintaa. Tavoitteemme on saada tänne myös kaudella 2012 yksi merkittävä kilpailu. Sellainen voisi olla esimerkiksi naisten Finnair Masters”, määritteli Linna Golfin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje