11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Päätösreiän eagle nosti yllättäjän kärkeen Finnish Tourilla

Otto Grönroos jakaa Lakiston FT-kilpailussa johtopaikkaa. Kuva: Severi Hopsu

Tuuliset olosuhteet pitivät tulostason matalana Seiko Openin ensimmäisenä päivänä.

Otto Grönroos sinetöi viimeisen reiän eaglellaan nousun kärkeen Suur-Helsingin Golfin Lakisto-kentällä käynnistyneessä Finnish Tourin kilpailussa. Hän jakaa tuloksellaan 69 (-2) paalupaikkaa yhdessä Juho Kurikan kanssa.

“Hyvin meni kierros olosuhteisiin nähden. Tuuli pyöri pahasti, mikä tuotti haasteita. Putti kulki tosi hyvin ja sitä edesauttoi se, että griinit ovat laadukkaassa kunnossa”, Grönroos kommentoi.

Niin ikään viimeisen reiän eaglella jaetulle kolmannelle sijalle noussut Nikke Tyry (-1) iloitsi päivästään liukkaista viheriöistä ja navakasta tuulesta huolimatta.

“Pystyin vain haaveilemaan, että johonkin par-tuloksen tuntumaan pääsisi, joten olen varmaan tyytyväisin, joka täältä klubitalolta tänään lähtee”, kuuden reiän jälkeen jo tilanteessa +3 ollut Tyry totesi.

Naisten kilpailua johtaa Anna Backman. Hän oli tyytyväinen 73 (+2) lyönnin tulokseensa, mutta parannettavaakin löytyi.

”Lyönnit kulkivat ihan OK, mutta putit eivät uponneet yhtään”, Backman totesi.

Toista sijaa Fanni Grönlundin kanssa tuloksellaan 76 jakava Elina Saksa nautti hankalista olosuhteista.

“Tykkään pelata tuulessa, joten sen varaan ei voi laittaa. Tiin ja griinin välillä mikään ei oikein toiminut”, Backmanin tavoin kilpailun ennakkosuosikkeihin kuuluva Saksa kertoi.

Tuuliset olosuhteet selittävät paljon avauskierroksen heikkoa tulostasoa. Vain kaksi pelaajaa ylsi kuutosella alkavaan tulokseen, mutta pelkästään yleisessä sarjassa kirjattiin 46 kahdeksalla tai sitä isommalla numerolla alkanutta kierrostulosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje