Noora Komulaisella mainio kauden avaus Ladies European Tourilla - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Noora Komulaisella mainio kauden avaus Ladies European Tourilla

Noora Komulainen saavutti Keniassa uransa 13. top 10 -sijoituksen LET-kiertueella. Kuva: Tristan Jones/LET

Aditi Ashok oli kauden avauskisassa täysin omaa luokkaansa.

Ladies European Tourin kausi 2023 käynnistyi Noora Komulaisen osalta iloisissa merkeissä. Hän päätyi Kenya Ladies Openissa kokonaistulokseen 292 (par), joka riitti hienosti jaettuun viidenteen sijaan.

Komulainen nousi lauantaina kisan parhaalla tuloksellaan (71) kahdeksanneksi, ja onnistui kohentamaan päätöspäivän 73 lyönnin kierroksella sijoitustaan vielä kolmella pykälällä.

”Olen tyytyväinen pitkän tauon ja haastavan viime kauden jälkeen hyvään sijoitukseen. ’Off seasonilla’ saatiin tehtyä hyviä juttuja valmentajan (Petteri Nykyn) kanssa. Viime viikolla olimme Abu Dhabissa treenileirillä, ja tänne oli luottavainen fiilis tulla. Lyöntiin ei ole tehty muutoksia, mutta fysiikkaa on parannettu”, Komulainen sanoi.

”Todella mukava pelata pitkästä aikaa hyvistä sijoituksista. Vielä oli ruostetta sisäkauden jälkeen, jolloin tulee tehtyä vähän tyhmiä virheitä”, hän jatkoi.

Komulainen jakoi viidennellä tilallaan uransa toiseksi kovinta sijoitusta naisten Euroopan kiertueella. Komulainen on yltänyt LET:llä parhaimmillaan neljänneksi vuoden 2016 Lalla Mereym Cupissa. Top 10:een hän on sijoittunut LET-kiertueella 13 kertaa. Viime kaudella Komulainen kartutti tätä tilastoa yhdellä kilpailulla; tosin vain LET-pelaajat huomioiden, sillä Scandinavian Mixed -kilpailu kuului myös DP World Tourin ohjelmaan.

Olosuhteet Mombasan seudulla pelatussa turnauksessa eivät suosineet tulostehtailua. Kisakenttä Vipingo Ridgen pinnat olivat kovat ja tuulinen sää piti huolen, että vain neljän pelaajan lopputulos alitti parin.

Kilpailua alusta asti johtanut Aditi Ashok (-12) oli Keniassa ylivoimainen, sillä kakkossijan jakaneet Englannin Alice Hewson ja Thaimaan April Angurasaranee hävisivät intialaiselle yhdeksällä lyönnillä.

Sanna Nuutinen (+5) oli 20:s. Tiia Koivisto, Niina Liias ja Ursula Wikström karsiutuivat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje