Niukasti uusinnasta rannalle jääneelle Kakolle kovin sijoitus CT:llä lähes kahteen vuoteen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Niukasti uusinnasta rannalle jääneelle Kakolle kovin sijoitus CT:llä lähes kahteen vuoteen

Roope Kakko oli lähellä päästä ensimmäisen kerran Challenge Tourin kilpailun uusintaan liki 13 vuoteen. Kuva: Getty Images

Roope Kakko on tyytyväinen projektiinsa ja odottaa malttamattomana seuraavia turnauksia.

Roope Kakko (-16) esitti erinomaisia otteita lähellä Pardubicea käydyssä D+D Real Czech Challenge -kilpailussa. Neljännen sijan jakanut espoolainen rutisti sunnuntaina itsensä tiukasti voittokamppailuun jääden lopulta vain lyönnin päähän uusinnasta

Hän teki 70 lyönnin kierroksellaan neljä birdieä, joista kolme tuli reikien 10–15 aikana. Akuuttiin taisteluun voitosta tuossa vaiheessa nousseen Kakon tilanne näytti hehkeältä, mutta Golf & Spa Kunětická Hora -kentän viimeisellä par-viitosella tullut bogey oli kirvelevä.

”Oma kupla vähän puhkesi, kun tajusin, että tässähän on nyt kaikki saumat. Palasin kyllä mielestäni hetkeen siinä, mutta tiiltä lähti yksi elämäni huonoimmista svingeistä aivan keskelle lampea, ja jouduin tekemään hienon up & downin bogiin”, kertoi Kakko, jonka ryhmä oli joutunut odottelemaan tiillä 20 minuuttia ”kärkimiehen sählätessä”.

Kakko rauhoitti mielensä ja ajatteli, että birdiellä olisi vielä saumaa uusintaan. Hyvää lyöntiä ei kuitenkaan ollut varastossa, ja hän joutui vääntämään vielä viimeisellä hyvän parin.

”Kilpailun voittaminen on pirun vaikeata.”

Kakon mukaan päivä oli hieman vaikea, kuten se usein kärkipallossa pelaavilla tapaa olla.

”Ei oikein irronnut millään, mutta pysyin vain kärsivällisenä ja luottavaisena, että tarjoan itselleni ne paikat ja muut sählää lopussa”, hän sanoi.

Neljäs tila Challenge Tourilla on joka tapauksessa vahva suoritus

”Hieno fiilis on kisasta, ja kyllähän tässä täytyy olla tyytyväinen siihen mihin tämä juna on menossa. Vielä kovuutta treeneihin, niin saa sen 72 reikää tuotua loppuun asti”, jatkoi Kakko, joka saavutti Tšekissä kovimman sijoituksensa haastajakiertueella lähes kahteen vuoteen.

Edellisessä kilpailussaan Dormy Openissa 12:nneksi sijoittunut Kakko kohentaa myös tuntuvasti asemiaan Challenge Tourin rankingissa, missä hän nousee 26 pykälää aina sijalle 27 saakka.

Oliver Lindell (-7) pelasi Kakon tavoin sunnuntaina tuloksen 70, ja oli 36:s. Kolmas jatkoon päässyt suomalainen, Antti Ahokas (-4),  sijoittui 44:nneksi ja Ilari Saulo (+16) 61:nneksi.

Tšekin turnauksen kärkikolmikko Santiago Tarrio, Julien Brun ja Kristian Krogh Johannessen päätyi tasatulokseen 271 (-17). Uusintakin oli tiukka kaikkien tehtyä kolmella ensimmäisellä reiällä (kentän 18.) parit. Ratkaisu tuli seuraavalla (kentän 10.) yrittämällä, kun Tarrio iski birdien, muiden jäätyä par-tuloksiin.

Challenge Tour jatkuu ensi viikolla Espanjan Cadizissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje