11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Niclas Hellberg paras Paltamossa – Naisten voittoon vasta 14-vuotias June Weckman

Niclas Hellberg teki vain yhden bogin koko kilpailussa.

14-vuotias June Weckman ylsi komeaan ykköstilaan naisten kilpailussa.

Hirsala Golfin Niclas Hellberg (-13) järjesti todellisen näytöksen perjantaina päättyneessä Paltamo Openissa. Kokeneen pelaajan korttiin merkattiin 54 reiän aikana vain yksi bogi, ja kun samaan aikaan hän teki yhteensä 14 birdieä, voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Naisten kilpailussa voittajaa haettiin uusintareikien kautta, kun Emilia Torvinen ja June Weckman päätyivät yhteistulokseen +7. Voitto ratkesi lopulta 14-vuotiaan Weckmanin eduksi toisella uusintareiällä, kun hän teki birdien.

Hellberg pelasi perjantain viimeisessä ryhmässä yhdessä Casper Simbergin (-8) ja Alex Hietalan (-4) kanssa. Simberg aloitti kierroksensa todella tulisesti oltuaan neljä alle parin viiden reiän jälkeen. Hellberg ei siitä häkeltynyt, vaan hän pelasi omaa varmaa peliään, ja hän pelasi etuysin kolme alle parin. Takaysillä Simbergin veto hieman hyytyi, ja Hellberg pääsi laskettelemaan selkeään viiden lyönnin voittoon.

”Kivalta tuntuu voittaa Finnish Tourilla pitkästä aikaa, sitähän varten tänne tultiin. Oli sen verran hyvää peliä koko kisan ajan, tein vain yhden bogin koko kisan aikana, ja kyllä sillä on lähellä voittoa tällä kentällä”, Hellberg niputti kilpailun jälkeiset tunnelmansa.

Hellbergkin loppukauden suunnitelmatkin ovat jo selvillä.

”Finnish Open Alastarolla on seuraava kilpailu, missä pelaan. Ulkomaille en ole enää lähdössä.”

Yleisen sarjan kolmanneksi sijoittui Juhana Kukkonen tuloksella -5. Kilpailun parhaana amatöörinä palkittiin Tawast Golfin Tuomas Nukari (-3).

Naisten sarjan voittoon pelannut June Weckman esitti todella kypsiä otteita ratkaisupäivänä, vaikka kaksi alle parin perjantaina pelannut Emilia Torvinen tuli rinnalle ja ohi kierroksen edetessä. Torvinen teki kuitenkin kilpailun viimeiselle reiälle bogin, ja edessä oli uusinta.

Weckman upotti ensimmäisellä uusintareiällä kolmemetrisen par-putin, ja uusinta jatkui Paltamon kakkosreiälle. Siinä Weckman ratkaisi pelin edukseen.

”Tyhjä olo, mutta hyvältä tuntuu. Upotin kakkosella nelimetrisen birdien. Uusinnassa vähän jännitti, mutta hyvin se lopulta meni”, Karelia Golfia edustava Weckman sanoi.

Weckmanin voitonjuhlat ovat todella lyhyet, sillä hän pelaa viikonvaihteessa junioreiden FJT-kilpailussa Raaseporissa.

”Huomenna pitäisi pelata kaksi kierrosta siellä”, Weckman nauroi.

Naisten kilpailun kolmanneksi sijoittui Emilia Väistö (+13).

Audi Finnish PGA Golf Tourin finaali pelataan Peuramaa Golfissa 10.–12.9.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje