27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Naisilla sysimusta päivä Argentiinan MM-kilpailuissa

Sanna Nuutinen on MM-joukkueen valttikortti Argentiinassa pidettävissä kisoissa.

Sanna

USA:n (68+68=136) johto naisten MM-kilpailuissa ei avauspäivän jälkeen ei yllätä ketään. Joukkueeen kaikki kolme tähteä onnistuivat, heikoinkin tulos oli 70.Argentiina ja Ranska ovat neljän lyönnin päässä. Näiden kahden mahdollisuuksiin USA:n ohittajana on kuitenkin vaikea uskoa kolmen viimeisen päivän aikana. Edelliskerran mestari Ruotsi (146) on tasaisessa kärkiryhmässä 16:na.

Suomalaisten esitys Buenos Aires Golf Clubilla oli alle kaikkien odotusten.Linda Henrikssonin (78) ja Noora Tammisen (81) tulokset laskettiin mukaan. Ennakkoon kovin valttikortti Sanna Nuutinen menetti täydellisesti konseptinsa jo alussa. Hän teki toisella reiälllä ( par-4) yhdeksikön, viisi reikää pelattuaan hän oli kahdeksan yli.

Niin valitettavaa kuin se onkin, kolmen viimeisen päivän aikana joukkueen realistinen tavoite on jonkinlainen kasvojenpesu.Nousu 30:n ensimmäisen joukkoon on vielä täysin omissa käsissä.Avauskierros osoitti kuitenkin sen, että matkaa huipulle on todella paljon.

Jumbosijasta ei ole pelkoa, golfkääpiöistä Tansania on 15 lyöntiä takana. 48 kilometriä pitkä,177.000 asukkaan Guamin joukkueeseen on 24 lyönnin kaula.

Ennakko:

Argentiina isännöi sekä miesten että naisten MM-kisoja jotka pelataan perättäisillä viikoilla Buenos Aires Golf Clubin ja Olivos Golf Clubin kentillä. Naiset aloittavat keskiviikkona osuutensa Buenos Aires Golf Clubin kentällä. Samoihin ryhmiin on sijoitettu kahden golfkääpiön, Israelin ja Puerto Ricon kolmikot.

Neljän päivän aikana lasketaan yhteensä kahdeksan kierroksen tulokset, erot kärjen ja häntäpään välillä muodostuvat perinteisesti varsin suuriksi. Ennakkoveikkauksissa kolmikko Sanna Nuutinen, LindaHenriksson, Noora Tamminen lukeutuu niihin, jotka tulevat sijiottumaan tuloslistan keskivaiheille omaamatta realistisia mahdollisuuksia terävimpään kärkeen.

Sijoitus kymmenen joukkoon olisi yli villeimpienkin odotusten, 20:n ensimmäisen listalle yltäminen askel eteenpäin edelliskertoihin nähden. Suomen joukkue on kertaalleen, vuonna 1996 yltänyt yhdeksänneksi.

Elokuun lopulla Teksasiin opiskelemaan suunnannut Sanna Nuutinen voitti loppukesästä lyhyen ajan sisällä Finnish Tourin kisan, SM-lyöntipelin sekä 21-vuotiaiden SM-kilpailut. Joukkue tarvitsee Nuutiselta vahvaa panosta yltääkseen tavoitteeseensa. Noora Tamminen ja Nuutinen ovat MM-kisoissa ensikertalaisia, Linda Henriksson oli mukana Australiassa 2008.

Johdattaako

Mestaruutta puolustaa Ruotsin kolmikko joka ratkaisi Anna Nordqvistin ja Caroline Hedwallin johdolla 2008 mestaruuden itselleen käytännössä jo kahden kierroksen jälkeen siirtymällä ylivoimaiseen johtoon jonka se piti loppuun asti. Nordqvist siirtyi ammattilaiseksi heti MM-kisojen jälkeen ja on jo vakiinnuttanut paikkansa yhtenä LPGA Tourin tähdistä.

Talissa Finnair Mastersissa pelannut Hedwall on vaativan tehtävän edessä. Hän on ainoa edelliskerran joukkueen pelaajista joka on mukana. Tittelin uusimiseen länsinaapurit tarvitsevat maailman parhaaksi arvioidun tähden onnistumista, sekä Louise Larssonin ja Camilla Lennarthin tukea. Hedwallile MM-kisat tulevat jäämään viimeiseksi esiintymiseksi amatöörinä, hän tavoittelee loppusyksystä paikkaa sekä LPGA Tourille että LET:lle.

Ruotsiakin vahvempi ennakkosuosikki on USA joka pelaa kaksi ensimmäistä päivää emäntämaa Argentiinan sekä Portugalin joukkueiden kirittämänä.

Kilpailut käynnistyvät siis keskiviikkona, viimeinen pelipäivä on lauantai. Kilpailun livescoringin löydät etusivun livescoring palkista.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje