[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Mitalit karkasivat suomalaisilta EM-kisoissa – Saulo ja Simberg jakoivat 11. sijan

Ilari Saulon amatööriura päättyi Zürichissa miesten EM-turnauksen 11. sijaan. Kuva: Suomen Golfliitto

Sijoituksissa nähtiin isoja heilahduksia kahtena viimeisenä pelipäivänä.

Golf & Country Club Zürichin kentällä Sveitsissä pelattu miesten henkilökohtainen EM-turnaus tuotti suomalaisille hienoisen pettymyksen.

Kahtena ensimmäisenä päivänä kärjessä tai sen tuntumassa keikkuneet Casper Simberg ja Rasmus Karlsson menettivät kolmannella kierroksella otteensa mitalitaistelussa, eikä kummaltakaan löytynyt enää perjantaina riittävästi ruutia top 10 -sijoitukseen.

Simberg ja läpi kilpailun tasaisesti pelannut Ilari Saulo (par) olivat lopulta parhaat suomalaiset jaetulla 11. sijallaan.

European Amateur Championshipin todellinen moving day nähtiin torstaina, jolloin top-seiskan kierroskeskiarvo oli hulppea 65,3. Sommitelmat heilahtelivat myös päätöspäivänä, joskin Saksan Matthias Schmid (-11) piti pintansa loppuun saakka vieden mestaruuden kolmen lyönnin erolla toisen saksalaiseen Nick Bachemiin. Englannin Haider Hussain (-6) nousi top 10:n ulkopuolelta pronssille.

Dramaattisimmin finaalikierros kohteli Philipp Katichia, joka 63 lyönnin huippukierroksen jatkeeksi pelasi perjantain kolmanneksi heikoimman tuloksen, 78. Vaisu esitys pudotti saksalaisen kolmannelta sijalta 11:nneksi.

Tämänvuotinen lyöntipelin suomenmestari Rasmus Karlsson (+3) oli 22:s. Jesse Waaralinna jäi lyönnin päähän paikasta finaalikierrokselle.

Zürichin EM-turnaus oli miesamatöörien viimeinen arvokilpailu Euroopassa tällä kaudella. Se toimi myös päätepisteenä elokuussa Erkko Trophyn voittaneen Ilari Saulon amatööriuralle.