[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen päätti urakkansa Belfryssä upeaan loppukiriin ja top 10 -sijoitukseen

Laadukas puttipeli oli yksi Korhosen onnistuneen kierroksen avaintekijöistä. Kuva: Getty Images

Korhonen on ainoa pelaaja, joka on pystynyt British Mastersissa top 10 -sijoitukseen kahtena edellisenä vuotena.

Mikko Korhonen päätti urakkansa tyylikkäästi Birminghamin seudulla Belfryn kuuluisassa golfkeskuksessa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi British Mastersin neljännellä kierroksella tuloksen 70 (-2), ja on nousi jaetulle kahdeksannelle tilalle.

Sijalta 17 päätöspäivään lähtenyt Korhonen ei ollut parhaassa iskussa etuysillä, jonka hän pelasi yhden birdien, bogin ja tuplabogin siivittämänä kaksi yli parin.

Peli eteni sittemmin seesteisesti pareja tehdessä, kunnes loppusuoralla alkoi tapahtua: Korhonen täräytti rei’illä 15–17 kaksi birdieä ja eaglen nousten top 30:n huonommalta puolelta pikatahtia kärkikymmenikköön.

”Oli aika mehukas lopetus! Välillä näin ja tähän täytyy olla tosi tyytyväinen.”

”Lyöminen oli taas aika huonoa, mutta tuli tehtyä monta hyvää paria tänään. Yritin etsiä hyvää fiilistä ja rentoutua koko päivän, ja lopussa sitten peli paranikin. Putti oli hyvää koko päivän, aika monta parimetristä par-puttia meni sisään. Lähipeli ja putti pelastivat tuloksen tänään”, neljä lyöntiä voittajalle hävinnyt Korhonen pohti.

Kierros osoitti myös kokeneen suomalaisen keskittymisen tason, sillä kun kisan isäntänä toimiva major-voittaja Danny Willett pelasi sunnuntaina Korhosen peliparina, riitti ryhmän kintereillä niin mediaa kuin yleisöäkin.

Belfryn Brabazon-kentän kaltainen kapeaväyläinen kisa-areena on omiaan 27. top 10 -sijoituksensa pääkiertueella ottaneen Korhosen pelityylille. Tarkkoja avauksia lyövä helsinkiläinen jakoi viimevuotisessa British Mastersissa samaisella kentällä kolmannen sijan.

Kilpailun voitti kahdella viimeisellä reiällä pitkät eagle- ja birdie-putit upottanut Thorbjørn Olesen (-10). Ruotsin Sebastian Söderberg hävisi tanskalaiselle yhdellä lyönnillä.

Lue seuraavaksi: Löyhässä hirressä pitkään roikkunut Olesen nousi kahdella ihmeonnistumisella Belfryn sankariksi