Löyhässä hirressä pitkään roikkunut Olesen nousi kahdella ihmeonnistumisella Belfryn sankariksi - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Löyhässä hirressä pitkään roikkunut Olesen nousi kahdella ihmeonnistumisella Belfryn sankariksi

Thorbjørn Olesen tuuletti 18. reiällä rajusti 12 metrin etäisyydeltä uponnutta voittoputtiaan. Kuva: Getty Images

Vielä joulukuussa Thorbjørn Olesen ei tiennyt mitä hänen peliuralleen tapahtuu.

British Masters huipentui sunnuntaina Ryder Cupista ja Open Championshipistä tutussa Belfryn golfkeskuksessa värikkäällä tavalla, kun jo otteensa voittotaistelusta menettämässä ollut Thorbjørn Olesen (-10) puttasi pallonsa kahdella viimeisellä reiällä kaukaa oikeaan osoitteeseen, ja väänsi voiton Sebastian Söderbergin nenän edestä lyönnin turvin.

Kolmen lyönnin johtoasemasta neljänteen päivään lähtenyt Olesen ei tuntunut saavan peliään millään käyntiin sunnuntaina. Hän kuittasi Brabazon-kentän ykkösellä tulleen bogin kolmosen birdiellä, mutta peliä varjosti paikoin huterat otteet kauas toiselle kenttäpuoliskolle.

Olesen puttasi 14. reiällä par-putin läheltä ohi, ja vaikutti johtonsa menettäneenä lamaantuneelta. Seuraavalla lyöntipaikalla avaus karkasi oikealle puiden sekaan, ja hän teki par-viitosella toisen peräkkäisen bogin.

Reiällä 16 Olesen sivalsi pallonsa vasemmalle griinibunkkeriin. Hiekkalyönti oli erinomainen, ja jo sisään menossa ollut pallo kierähti hänen epäonnekseen reiän ympärillä. Kahden seuraavan reiän lopetus hakee vertaistaan ainakin Olesenin omassa historiassa, kun ryhdistäytynyt pelaaja upotti ensin 17. reiällä pitkän eagle-putin ja heti perään viimeisellä 12-metrisen birdie-putin.

Lähes neljä vuotta kestäneen voitottoman jakson katkaissut tanskalainen otti kuudennen ykköstilansa DP World Tourilla, jolla hänen uransa arveltiin vielä loppuvuodesta olleen jopa katkolla.

Euroopan vuoden 2018 voittoisassa Ryder Cupissa pelanneen Olesenin, 32, henkilökohtainen asema lajin huippuammattilaisena mutkistui, kun hänen kerrottiin aiheuttaneen häiriökäyttäytymistä oltuaan palaamassa PGA Tourin kilpailusta Memphisistä Lontooseen.

Päihtyneen Olesenin todettiin virtsanneen lentokoneen käytävällä ja loukanneen matkustamohenkilökunnan fyysistä koskemattomuutta. Hänet pidätettiin kuulusteluja varten Heathrow’n lentokentällä, ja DP World Tour asetti pelaajan kilpailukieltoon.

Jutun oikeuskäsittely lykkääntyi koronapandemian vuoksi muutamaan otteeseen, kunnes kiertue päätti inhimillisistä syistä toistaiseksi purkaa hänen kilpailukieltonsa. Olesen palasi DP World Tourin kisojen pariin Englannissa käydyssä Hero Openissa vuoden tauon jälkeen.

Juttua puitiin oikeudessa vasta viime vuoden joulukuussa 2,5 vuotta tapahtuneen jälkeen, ja Olesen sai vapauttavan päätöksen.

Vaikka Olesen jäi ilman sanktiota, on pelaaja joutunut – kuten hän itsekin oikeussalissa totesi – maksamaan kovan hinnan tapahtuneesta niin siviilielämän kuin uransa näkökulmasta. Oikeus lienee puntaroinut painavasti tätä seikkaa ratkaisua pohtiessaan.

Olesenin toiminta British Airwaysin lennolla ei ollut millään tavalla hyväksyttävää, mutta hän on osoittanut todellista luonteenlujuutta palaamalla pitkässä löyhässä hirressä roikkuneena takaisin lajin huipulle.

Se ei ole käynyt hetkessä. Pelin taso vaihteli pitkään kehnosta kohtalaiseen, kunnes hän viime kaudella onnistui hankkimaan kaksi top 10 -sijoitusta. Tällä kaudella hän ei ollut yltänyt kertaakaan kymmenen parhaan joukkoon ennen kuin Belfryssä pamahti iso potti.

Hän kuittasi palkintoarvoltaan 2,16 miljoonan euron kilpailussa lähes 370 000 euroa palkintorahaa, ja nousi DP World Tourin rankingissa 75. sijalta yhdeksänneksi.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen päätti urakkansa Belfryssä upeaan loppukiriin ja top 10 -sijoitukseen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje