Matkustuspannasta päässyt ruotsalaistähti haastaa Matilda Castrenin Las Vegasissa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matkustuspannasta päässyt ruotsalaistähti haastaa Matilda Castrenin Las Vegasissa

Elokuussa 2021 ammattilaiseksi siirtynyt Linn Grant pääsee jälleen kilpailemaan Yhdysvaltoihin. Kuva: Getty Images

Ladies European Tourilla huimaa jälkeä viime vuonna tehnyt Linn Grant on Matilda Castrenin kanssa samassa alkulohkossa LPGA Tourin reikäpelikilpailuissa.

Koronarokotuksista pidättäytynyt Linn Grant ei päässyt pariin vuoteen matkustamaan Yhdysvaltoihin maan tiukan koronarokotelinjan takia. Nyt maahantulovaatimuksista on kuitenkin poistettu koronarokotteiden pakollisuus, joten huimaa jälkeä Ladies European Tourilla tehnyt Grant on jälleen vapaa saapumaan maahan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ruotsalaistähti pelasi ensimmäisen kisansa Yhdysvalloissa viime viikolla, kun LET vieraili Floridassa Aramco Team Series -kilpailun tiimoilta. Sijoitus oli 21:s. Tällä viikolla Grant nähdään Las Vegasissa, jossa pelataan LPGA Tourin reikäpelimestaruuskilpailut. Kilpailussa kahdeksanneksi sijoitettu Grant on samassa alkulohkossa Matilda Castrenin, viime vuonna kilpailun voittaneen Eun-Hee Jin ja Kanadan Maddie Szerykin kanssa.

Grantin viime kausi LET:llä oli yhtä juhlaa: yhteensä neljä ykköstilaa. Sama meno näyttää jatkuvan tälläkin kaudella, sillä hän otti komean ykköstilan juuri ennen Aramco-kilpailua pelatussa Jabra Ladies Openissa.

Reikäpeliturnauksessa 40:nneksi sijoitettu Matilda Castren pääsee haastamaan Grantin torstaina. Viisipäiväinen reikäpeliurakka käynnistyy kuitenkin jo keskiviikkona, jolloin Grant kohtaa Szerykin ja Castren haastaa Jin. Castrenin ottelu käynnistyy kello 18.30 Suomen aikaa.

Alkulohkovaiheessa pelaajat pelaavat kertaalleen jokaista lohkovastustajaansa vastaan, ja vain lohkojen voittajat selviytyvät lauantaina käynnistyvään kaaviovaiheeseen. Kivikova alkulohko vaatii Castrenilta huippuonnistumista, että hänet nähdään viikonlopun matseissa.

Energiatasot täytyy pitää kunnossa ja koittaa juoda tarpeeksi.

Tällä viikolla vastus kentällä on kovaa luokkaa, mutta oman lusikkansa soppaan tuo myös luontoäiti. Nevadan autiomaan kuumuus on tällä viikolla pelaajille todellinen haaste, sillä elohopean on ennustettu kipuavan reippaisiin hellelukemiin.

”Lämpötilat ovat lähellä 35 astetta joka päivä. Energiatasot täytyy pitää kunnossa ja koittaa juoda tarpeeksi”, Castren ennakoi tulevaa viikkoa.

Kilpailu pelataan yhdellä Las Vegasin hienoimmista kentistä, Shadow Creekillä. Castrenilla on areenasta pelkkää hyvää sanottavaa.

”Kenttä on yhtä hyvä kuin se oli viime vuonnakin. Tulin tänne lauantai-iltana, ja pelasin sekä sunnuntaina että maanantaina harjoituskierrokset.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kilpailupaikkana Las Vegas on Castrenille mieluisa, sillä kaupungin loputtomat mahdollisuudet ja loistavat ravintolat ovat suomalaispelurin mieleen.

”Täällä ei tule ikinä tylsää. Vegas on hauska paikka, täällä on kaikkea tekemistä ja show’ta. Ja tämä on taas uusi mahdollisuus pelata hyvin”, Castren summaa.

Kilpailun televisiolähetykset tulevat Elisa Viihde Viaplaysta. Keskiviikon avauskierrosta pääsee seuraamaan kello 20.30 alkaen, muina päivinä lähetykset alkavat puolenyön jälkeen.

Lue seuraavaksi: Järisyttävän ylivoimainen Linn Grant teki Ruotsin turnauksessa huippugolfin historiaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje