[12][9]

Matilda Castren pelaa pitkästä aikaa LET-kiertueella

Suomen ykköspelaaja Matilda Castren tavoittelee menestystä LET:n huippukilpailussa. Kuva: Getty Images

Rahakas turnaus on houkutellut useita LPGA-tähtiä Saudi-Arabiaan.

Saudi Ladies International on Ladies European Tourin kolmas turnaus kuluvalla kaudella. Suomalaisista King Abdullah Economic Cityssä pelattavaan kilpailuun osallistuvat Matilda Castren, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström.

Castrenin edellisestä LET-visiitistä on vierähtänyt puoli vuotta. Tuolloin hän sijoittui Sotogranden kisassa niukasti kärkikymmenikön ulkopuolelle. LPGA:n kauden tammikuussa avanneessa Tournament of Champions -turnauksessa Castren oli 21:s.

Viime viikonloppuna Saudi-Arabiaan matkustanut Castren pohdiskeli tuulen merkitystä Royal Greens Golf and Country Clubilla pelattavassa kilpailussa.

”Täällä ilmeisesti tuulee aika kovaa tähän aikaan vuodesta. Tuuli tuo varmasti omat haasteensa peliin. Sen pitäisi olla kovimmillaan keskiviikkona ja torstaina”, Castren kertoi tiedotteessa.

Potissa on viisi miljoonaa dollaria, ja se näkyy kisan osallistujaluettelossa.

Maailmanlistalla 91. tilalla oleva Castren saavutti viime kaudella neljä top 10 -sijoitusta. Parasta antia hän tarjoili heinäkuussa käydyssä Michiganin turnauksessa, jossa tuli hienosti toinen sija.

Saudi-Arabian turnaus on kauden rahakkain LET-kilpailu, kun majoreita ei huomioida. Potissa on viisi miljoonaa dollaria, ja se näkyy kisan osallistujaluettelossa. Mukana on Lydia Kon, Atthaya Thitikulin ja Lexi Thompsonin kaltaisia tähtiä, eivätkä kaikki LET:n viime kauden rankingin top 60 -pelaajat mahtuneet mukaan.

Turnauksen voittoa puolustaa Englannin Georgia Hall. Paras suomalainen vuosi sitten oli 17:nneksi sijoittunut Sanna Nuutinen.

Suomalaisten lähtöajat Saudi Ladies Internationalin avauskierroksella (Suomen aikaa):

07.38 Marianne Skarpnord NOR – Caroline Hedwall SWE – Matilda Castren (1)
07.38 Emma Grechi FRA – Carmen Alonso ESP – Ursula Wikström (10)