27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LPGA:n ja LET:n oli määrä äänestää yhdistymisestä – sitten tapahtui jotain yllättävää

Nämä kaksi kiertuetta suunnittelevat asettumista saman katon alle. Matkaan on kuitenkin tullut mutkia. Kuva: Getty Images

Naisten huippugolfissa ollaan puuhaamassa historiallista muutosta.

Ladies European Tourilla on meneillään iso viikko. Käynnistyihän Marbellassa torstaina kauden 2023 huipentava finaaliturnaus Andalucia Costa del Sol Open de Espana.

Alkuviikolla Espanjassa piti kuitenkin tapahtua jotain paljon merkittävämpää, kun LET:n ja LPGA Tourin hallitukset olivat asettuneet koolle kahden pääkiertueen mahdollisen yhdistymisen vuoksi.

Ladies European Tourin hallitus oli aloittamassa tiistaina kokousta, jonka jälkeen LET:n jäsenten eli käytännössä kiertueen pelaajien oli määrä ryhtyä historialliseen äänestykseen LPGA:n ja LET:n yhdistymisestä.

Kokous ja sen jälkeen pidettäväksi aiottu äänestys kuitenkin peruttiin viime hetkellä. LET:n lyhyessä lausunnossa keskeytyksen syyksi kerrottiin ”juuri ennen kokousta saadut lisätiedot”. Näitä mainittuja tietoja LET ei ole avannut julkisuudessa, lukuun ottamatta mainintaa niiden merkityksellisyydestä kiertueen sidosryhmille.

LPGA:n hallitus on tiettävästi fuusion jo omasta puolestaan hyväksynyt. Mikäli LET:n äänestyksessä 60 prosenttia pelaajista hyväksyisi fuusion, astuisi Euroopan ja USA:n kiertueiden yhdistyminen jollain aikavälillä voimaan.

”LET:n ja LPGA:n hallitukset ovat edelleen innostuneita mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi organisaatiota”, LET:n lausunnossa todettiin.

LET ei kertonut sitä, milloin sen hallituksen mahdollinen fuusiokokous ja äänestys tullaan järjestämään. On siten myös mahdollista, että asia jää pöydälle pidemmäksi aikaa.

Lue seuraavaksi: "Ladulle" takaisin päässeen Komulaisen kausitavoite täyttyi jo ennen LET:n finaaliturnausta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje